Gigantiske matkøer i USA

0
Matkø i USA. Foto: Melanie Ruiz, Mission Local

Med 22 millioner arbeidsløse som knapt har sparepenger på konto og der mange er uten noen form for sosialt sikkerhetsnett blir matbankene siste redning. Matbankene i USA opplever en pågang uten sidestykke. Tidsskriftet Mother Jones har fått fotografer over hele landet til å dokumentere dette, og resultatet er slående. Her er køen foran matutdelinga i Minneapolis, Minnesota.

I San Antonio var det en kø med ti tusen biler som ventet foran matdistribusjonen. Lederen for San Antonio Food Bank Eric Cooper fortalte NBC at de vanligvis deler ut mat til 60.000 folk i uka. Nå er tallet doblet til 120.000. Ifølge Mother Jones viser dette bildet matkøen i San Antonio.

The Guardian skriver at matkøene i Phoenix, Arizona er tre ganger så store som nomralt. Rapporter fra matbankene viser at nøden denne gangen er mye større enn ved tidligere katastrofer i USA.

Claire Babineaux-Fontenot, som er leder for Feeding America, sier at de regner med at antallet som vil søke til dem for hjelp vil øke fra 40 millioner til 57 millioner de neste seks månedene.

Food Bank for New York City er en del av Feeding America, og de sier til New York Times at de ikke har ressurser til å dekke det voldsomme behovet. For samtidig med at behovet er så ekstremt faller donasjonene til matbankene dranatisk. Feeding America sier til ABC News at donasjonene i det siste har falt med 64 prosent.

Mother Jones skriver om de bildene de har fått inn at de er «nærmest apokalyptiske,» som en collage fra en katastrofefilm. Bare at det ikke er film, men virkeligheten i dagens USA. Og strengt tatt er det først nå det starter. Tallet på arbeidsløse kan bli doblet ifølge flere prognoser, og krisa kan bli svært langvarig. Når folk ikke har penger og matbankene ikke har mat å dele ut, hva vil skje da?

En sosial bombe

I flere stater har det vært rasende demonstrasjoner mot stenginga av landet. Mange av demonstrantene har båret våpen i demonstrasjonene, og er det noe som har økt i USA under denne krisa, så er det våpensalget.

Situasjonen i USA ser mer og mer ut som en sosial bombe, og det er ikke så mye som skal til for å tenne lunta til denne bomben.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.