Kosovo har ikke lenger flertall i FN – Sierra Leone trakk seg

0
Kosovo er et USA-protektorat og en mafiastat. Illustrasjon: Shutterstock

Den afrikanske staten Sierra Leone var ett av de første landene som anerkjente Kosovo som sjølstendig stat. Men landet har nå trukket denne støtten skriver det serbiske nyhetsbyrået Tanjug. Det er nå bare 92 av FNs 193 medlemsland som anerkjenner Kosovo. Landet har dermed ikke lenger noe flertall bak seg i FNs hovedforsamling.

Den serbiske presidenten sier at flere medlemsland i FN vurderer å følge Sierra Leones eksempel. I november 2019 var det Ghana som trakk sin støtte til Kosovo. Av de landene som opprinnelig ga sin støtte til Kosovo har 17 land trukket støtten.

Kosovo er en stat som er skapt av NATO gjennom krigene for å partere den tidligere sosialistiske republikken Jugoslavia. Området drives som et protektorat under NATO og EU og er kandidat til å bli medlem av EU.

I en skarp polemikk mot folkeavstemninga på Krim-halvøya og mot at løsrivelsen av Krim ble sammenliknet med løsrivelsen av Kosovo fra Serbia, sa Barack Obama i 2014:

…Kososvo forlot først Serbia etter en folkeavstemning som ikke var organisert utenfor internasjonal lov, men i nøye samarbeid med FN og med Kosovos naboer. Ikke på langt nær noe av dette skjedde på Krim.

Nå var det ikke noen folkeavstemning i Kosovo. Uavhengighetserklæringen ble vedtatt av provinsforsamlinga i Kosovo – uten noen forutgående folkeavstemning. Avstemningen ble fordømt av det serbiske mindretallet og av Serbia. Dermed var det heller ikke noe samarbeid med FN eller med Kosovos naboer.

Camp Bondsteel i Kosovo er forresten en av USAs største militærbaser.

I 2016 skrev l’Espresso, et av Italias fremste nyhetsmagasiner:

«Den islamske staten har minst fem treningsleire i landet (Kosovo). Den største av dem er i nærheten av Bondsteel, som er den største militærbasen utenfor USA. Trenerne er enkelte tidligere militante fra UCK, «heltene» fra krigen mot Serbia.

Der lærer jihadister med albansk opphav arabisk og koranstudier samt å håndtere våpen. De trener på skyting og geriljatenikk.»

Kosovo er en mafiastat kjent for å være senter både for organhandel og narkotikatrafikk.

Med vår deltakelse i krigen mot Jugoslavia var Norge med på å skape protektoratet og gangsterstaten Kosovo.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelTriksing og miksing med vindkraft
Neste artikkelWeimarrepublikken, Anno 2020