Bli med på performance for Assange

0

Av Terje Alnes.

Mandag 24. februar blir “Global Action Day for Assange and Press Freedom” markert med performance i Bergen. Bli med!

Høringen om utlevering av Julian Assange til USA starter 24. februar i Belmarsh Prison. Assange risikerer 175 års fengsel etter tiltale under Espionage Act, for å ha publisert dokumentasjon på krigsforbrytelser i Irak og Afghanistan gjennom WikiLeaks i 2010.

I den forbindelse vil Spontaneous Art Collective- Bergen, med støtte fra Davide Dormino, Antikrigs-initiativet og Courage Foundation, gjennomføre en kunstnerisk markering i Bergen.

Se pressemelding: PeformanceArt-24Feb-Mandag.

«Anything to say?» er en bronseskulptur i naturlig størrelse, der tre figurer står på hver sin stol. Den fjerde stolen er tom, fordi dette er publikums stol. Den kan vi stå på for å uttrykke oss, eller for i solidaritet å stå ved siden av Edward Snowden, Julien Assange og Chelsea Manning. Disse tre hadde mot til å si nei til global overvåkning og til løgner som fører til krig. De gjorde et stort personlig offer for å fortelle sannheten.

Screen Shot skulptur
Davide Dorminos «Anything to say?» A monument to courage

Inspirert av dette vil Spontaneous Art Collective – Bergen plassere ut stoler i det offentlige rom, nærmere bestemt på plassen mellom Bergen Offentlige Bibliotek og Bergen Storsenter mandag 24. februar kl. 16.30. I tillegg vil ulike installasjoner og musikk bidra til å gjøre dette til en minneverdig begivenhet.

Vi kan forvente at mediene forsøker å ignorere utleveringshøringen i London, og den politisk rettsforfølgelsen av Julian Assange. Dette vil vi gjøre noe med. Ved at flest mulig stiller seg på stoler synliggjøres det at Assange-saken er sentral i forsvaret av pressefriheten.

Arrangementet vil også skape oppmerksomhet rundt nominasjonen av Julian Assange, Chelsea Manning og Edward Snowden til Nobels Fredspris 2020.

Du kan ta et standpunkt – møt opp og vær med!

Pressefrihet liten

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Terje Alnes.

Les mer om Julian Assange på steigan.no her.


Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelUkritisk fabling om 11 millioner vindturbiner
Neste artikkelNorske eliter