Et flertall i USA mener drapet på general Soleimani har gjort USA mer utrygt

0
Flertallet i USA mener at drapene på general Soleimani og de andre i Bagdad har gjort USA mindre trygt. Her en antikrigsdemonstrasjon i Washington. Shutterstock

Et flertall av innbyggerne i USA føler seg mindre trygge etter Donald Trumps drap på den iranske generalen Qassem Soleimani og hans følge på den sivile flyplassen i Bagdad. Dette kommer fram i en meningsmåling utført av Ipsos i samarbeid med ABC News.

52% av de spurte mente at drapene gjorde USA mindre trygt, mens 25% mente at USA ble mer trygt på denne måten. 22% mente at det ikke hadde noen betydning for USAs sikkerhet.

Opinionen er djupt splittet etter partilinjer. 87% av republikanerne støtter Trumps håndering av Iran-krisa og 54% av dem føler seg tryggere. 90% av demokratene, derimot var misføornøyde og 82% følte seg mindre trygge.

Blant de uavhengige velgerne var det 52% som føler seg mindre trygge og 25% mer trygge etter drapene.

Disse tallene skiller seg ikke mye ut fra funnene Reuters/Ipsos oversikt som ble foretatt 6. og 7. januar. Den viser at 53 prosent av amerikanerne misliker president Trumps håndtering av Iran. En annen oversikt fra USA Today/Ipsos, gjennomført på mandag og tirsdag 6. og 7. januar  viser at de tror at dette drapet har gjort USA mindre trygt. 

Dette antyder at til tross for at Iran ser ut til å å ha redusert sine svar etter rakettangrepene mot USA-baser i Irak og dette ikke førte til noen dødsfall, så har ikke dette vært noen «vinnersak» for presidenten. Heller ikke har det amerikanske folkets syn på krisen blitt blitt endret.


Hvis du vil støtte vår uavhengige og kritiske journalistikk, kan du sende oss et bidrag på

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.

Forrige artikkelNå blir det lettere for utenlandske firmaer å ta med seg billig arbeidskraft fra land utenfor EØS til Norge
Neste artikkelOrnitologer: Vindkraftprosjektene som må stoppes