Storstreik blant lærere i Kroatia ga resultater

0
Fra en av streikedemonstrasjonene i Kroatia.

Tusenvis av lærere har vært i streik i Kroatia i over en måned. De krever økt lønn og forbedrede arbeidsforhold i skoler og høyskoler, samt bedre fasiliteter i skolene. Lærerstreiken er den største arbeidskonflikten i Kroatia siden statens oppsto etter oppløsninge av Jugoslavia for snart 30 år siden, skriver WSWS.

Streiken ble avsluttet 4. desember 2019. Ifølge lærerforbundet deltok 90 prosent av offentlig ansatte lærere i streiken. Forrige uke protesterte rundt 20.000 lærere i hovedstaden Zagreb, og deres representanter har kunngjort at de har til hensikt å fortsette streiken til regjeringen oppfyller deres krav. Opprinnelig var streiken begrenset til noen dager og fokusert på utvalgte byer og tettsteder. Da regjeringen ikke klarte å svare, utvidet lærerne imidlertid sin protest til hele landet 19. november.

Streiken varte i 36 dager, og ifølge myndighetene er det det lengste streiken i landets historie. Resultatet av streiken skal ha blitt et kompromiss som til en viss grad innfridde de streikendes krav.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Start diskusjonen på forum.steigan.no