Storstreik blant lærere i Kroatia ga resultater

0
Fra en av streikedemonstrasjonene i Kroatia.

Tusenvis av lærere har vært i streik i Kroatia i over en måned. De krever økt lønn og forbedrede arbeidsforhold i skoler og høyskoler, samt bedre fasiliteter i skolene. Lærerstreiken er den største arbeidskonflikten i Kroatia siden statens oppsto etter oppløsninge av Jugoslavia for snart 30 år siden, skriver WSWS.

Streiken ble avsluttet 4. desember 2019. Ifølge lærerforbundet deltok 90 prosent av offentlig ansatte lærere i streiken. Forrige uke protesterte rundt 20.000 lærere i hovedstaden Zagreb, og deres representanter har kunngjort at de har til hensikt å fortsette streiken til regjeringen oppfyller deres krav. Opprinnelig var streiken begrenset til noen dager og fokusert på utvalgte byer og tettsteder. Da regjeringen ikke klarte å svare, utvidet lærerne imidlertid sin protest til hele landet 19. november.

Streiken varte i 36 dager, og ifølge myndighetene er det det lengste streiken i landets historie. Resultatet av streiken skal ha blitt et kompromiss som til en viss grad innfridde de streikendes krav.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.