Russland er kun et påskudd for å opprettholde NATO

5
Jens Stoltenberg taler i NATO-hovedkvarteret i 2017. Foto: Belish, Shutterstock
George Chabert

Av George Chabert, Trondheim.

Fregatter som synker ved første anledning, problemfylte amerikanske kampfly med kort levetid: NATO-medlemskapet koster Norge milliarder. Da Sovjetunionen og Warszawapakten fantes, var det nord­atlantiske samarbeidet betryggende for rikets sikkerhet.

I dag står Russland alene og har et bruttonasjonalprodukt på størrelse med Spanias, og er ikke annet enn et påskudd for den verdensomspennende militær­alliansen. Europas sikkerhet er ikke lenger i fokus, men det er ikke hele sannheten.

I 2005 uttalte Vladimir Putin at Sovjet­unionens fall var «den største geopolitiske katastrofe i forrige århundre.» Vesten, det vil si USA og dets europeiske satellitter, befant seg i 1991 plutselig uten troverdig militær motstand, og tok seg derfor til rette.

Et betydelig antall land er siden blitt bombet, med millioner av flyktninger som resultat. Krigførende parter er blitt oppmuntret og støttet med penger og våpen, og krigene har totalt ødelagt infrastrukturen i områder tilsvar­ende en tredjedel av Europas areal.

Putin overdrev ikke: Verden har måttet betale dyrt for vestens militære dominans.

Jo større ødeleggelsene er, desto mer insi­sterende blir propagandaen. De utvalgte motstanderne tegnes som djevler for å rettferdiggjøre krigene. For George H. W. Bush var Saddam Hussein verre enn Hitler.

Ifølge senator Lindsey Graham skulle Gaddafi angripe Europa: «Hitler mente det; Gaddafi mener det.» Bashar al-Assad? Hitler han også, skal vi tro en talsmann for Det hvite hus.

Avisene følger ivrig opp: Mellom august 1990 og januar 1991 ble det i Washington Post og New York Times publisert 228 artikler der Saddam Hussein ble sammen­liknet med Hitler.

To av dem som ble utropt som en ny Hitler, er blitt torturert, drept og begravd, og over én million irakere har mistet livet i krigene siden 2003.

Amerikansk geopolitikk tvinger Europa til å være i permanent konflikt med Russland. I beste James Bond-stil be­skriver utenriksminister Mike Pompeo den russiske presi­denten som en ekte Specter-­agent, og for­klarer at Kinas leder «undertrykker sitt eget folk.»

Europa advares mot å kjøpe russisk gass og kinesisk teknologi fremfor produkter made in USA, fordi «vi er i konkurranse om verdier med ufrie nasjoner.» Pressen trykker gjerne artikler om «Putins pudler» og andre sympatiske husdyr. Den dagen Vladimir Putin eller Xi Jinping blir oppgraderte til Hitler i papirpressen, kan vi for alvor bekymre oss, for da er krigen nær.

«Når kommunismen forsvinner, må Nato forsvinne», sa Charles de Gaulle. Tvert om, Nato er blitt forsterket med stadig nye land, og i dag er militær­alliansen den største trusselen mot verdens­freden.

Gang på gang – i går i Irak og Libya, i dag i Syria – undergraver Nato FNs konvensjoner. Det er i europeernes interesse at Russland og Kina videreutvikler sine egne våpensystemer.

Så lenge Nato består, er vi faktisk best tjent med at land som Iran videreutvikler sitt forsvar, hvis da ikke USAs forsvars­allianse gjentar scenarioene fra Irak, Libya og Syria, og gjør 80 millioner iranerne til flyktninger.

Erna Solberg og Jonas Gahr Støre går med stearinlys sammen i tog som skal minne oss om Krystallnatten. De lover å arbeide for å «hindre at fordommer blir etablert og sprer seg», som Solberg sa.

Men det er først og fremst vestlige militære fremstøt i Asia, Midtøsten og Nord-Afrika som sprer et hat som for­flytter seg til Europa.


Denne artikkelen har også vært publisert som kronikk i BT.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Banner-Steigan-1024x546.png
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Mitt-innlegg-7-1024x1024.png
KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for Olav Olav says:

  To av dem som ble utropt som en ny Hitler, er blitt torturert, drept og begravd, og over én million irakere har mistet livet i krigene siden 2003.

  Allerede Keiser Wilhelm II var den første “Hitler”. Det var den samme “liberale” klassen i Storbritannia og USA som stod bak den svarte propagandaen da som nå. Hitler var strengt tatt også bare en “ny Hitler”, en følge av den første verdenskrigen og fremforalt av den uhyre destruktive Versailles-traktaten. Hadde det vært mulig så burde samtlige ansvarlige for den ha vært torturert til døde posthumt. Også Milosevic ble dessuten i praksis drept og det nettopp etter å ha blitt utpekt til “en ny Hitler”. Propagandaen var da bare bare desto mer opplagt basert på assossiasjoner til tyske “dødsleire” o.l. Men, som sagt, dette er den fremgangsmåten de “liberale” har benyttet seg av for å utvide sitt hegemoni gjennom mer enn hundre år.

 2. Med et BNP på størrelse med Spania, og flateareal nesten det dobbelte av USA, og et militærbudsjett på en tiendedel av USA, og ingen militærbaser utenfor Russlands grenser, mens USA har over 1000, er Russlands forsvar er utelukkende defensivt. Men USA trenger et fiendebilde for å rettferdiggjøre at halvparten av statsbudsjettet går til den privateide krigsvåpen-industrien. Et fiendebilde som deres propagandaapparat, vestlig MSM presse og media, dessverre har klart å få de fleste av Vestens befolkning til å tro på.

  NATO er en gullgruve for den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien. Ingenting i traktaten sier at medlemslandene er forpliktet til å kjøpe krigsvåpen fra USA, men det er likevel USA som leverer det meste av materiellet. Når et nytt land er blitt medlem, skynder USA seg med å utplassere rakettbatterier etc, og landet må betale dyrt for vedlikehold, oppgraderinger, raketter for trening m.m, meget lukrativt for produsentene.

  Det meste av det tunge materiellet som kampflyet F35 og Abrahams stridvognen er svært dyre i drift, overdesignet som de er for et omfattende vedlikeholdsprogram, til stor fortjeneste for produsentene. Noe som deres salgssekretær Stoltenberg har til oppgave å presse medlemslandene til å kjøpe mer av, en oppgave han utfører på en utmerket måte for USAs krigsvåpen-produsenter.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Likevel på høyde med USA, med 10%
  Korea var USA + Russland + Kina tilsammen i soldater
  Halvparten av verdens spesial-soldater var Nord-Koreanske. Halvparten av de resterende Sør-Koreanske?

 4. Vær forberedt på det uventede. George har skrevet en utmerket artikkel som viser til Natos utvidete appetitt på nye militære eventyr i Afrika og Asia.
  Vi erindrer at allerede Fogh-Rasmussen som Nato-sjef erklærte at “Nato goes global”. Det er lenge siden.
  Men nå har vi den fullstendig overraskende situasjonen for Europas “venstresider” at arbeiderklassen i Frankrike har laget en revolusjonær tilstand midt i Europa. Dette er fullstendig på kollisjonskurs med prognosene deres for hvordan Europa skulle utvikle seg. Det er mer opprørere i de franske byene nå enn det var i Russland i 1917.
  Siemens-arbeidere i Berlin har begynt å engasjere seg over grensene som begynnelse på en europeisk proletær revolte.
  Dette er veldig alvorlig for de herskende og nå må de i løpet av kort tid foreta seg noe -hvis ikke revner EU.
  Hva kan vi vente oss? Vi kan vente oss at Nato blir satt inn for å holde orden på Europa. Det var også slik at Nato-styrker fra ØstEuropa har øvd seg i borgerkrig inni USA.
  Det er verdt å ta med forbudene mot å kritisere Israel,noe som startet i Frankrike,gikk over til USA og nå nettopp i England. Det er nå å regne som offisiell anti-semittisme å kritisere både Israel og slike saker som berører Holocaust historieskrivning.
  Mange på nettet var begeistret over at Mossad var innblandet i terroroppklaring i Danmark nylig. Det får skribent Katerina Janouch til å skrive: “När skal Mossad hjälpa Sverige?”
  Men Mossad er jo overalt i hele Europa. Og alle Europas tjenester er representert ved Nato-hovedkvarteret i Brüssel. Der drøftes og snakkes.
  En trenger ikke være spåmann for å se at den europeiske og amerikanske eliten nå ruster seg for en kontrarevolusjon og at Natohæren før eller senere kommer på innlandsbanen.
  Ikke noe for “venstresida” dette.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Youtube sensurer vilt når emnet er
  -vaksiner / alternativ medisin
  -arkeologi (?)
  -Wikileaks
  -Patrioter og pro-Trump
  -Spådommer (?)

  Jeg har ikke merket meg at anti-semittisme sensureres. Det må være noe nytt

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere