Militarisering av verdensrommet – den nye slagmarken

64
Illustrasjon: Conrado, Shutterstock

Toppmøtet sender NATO ut i verdensrommet – til opprørende kostnader.

Av Manlio Dinucci.

NATOs toppmøte den 4. desember vil komme med en hendelse der vasallene vil gå med på enda større utgifter pålagt dem av sin øverste herre. Det er ingen som vet hva Pentagon har forberedt, men de vil alle sammen måtte gå med på det.


Denne artikkelen av Manlio Dinucci ble opprinnelig publisert i den italienske avisa Il Manifesto under tittelen Summit Nato, si rafforza il partito della guerra


Den 4. desember møttes lederne for stater og regjeringer i The North Atlantic Council i London for å feire alliansens 70-årsdag. Generalsekretær Jens Stoltenberg kaller NATO «historiens mest vellykkede allianse». 

En unektelig «suksess». Etter at de rev fra hverandre Den Jugoslaviske Føderasjon i 1999 med krigen sin, har antallet NATO-medlemmer økt fra 16 til 29 land (30 hvis man regner med Makedonia). Og de er blitt utvidet østover mot Russlands grenser.

«For første gang i historien», skryter Stoltenberg,» har vi nå kampklare tropper i den østlige delen av vår allianse».

Men The North Atlantic Treaty Organization har gått lenger enn det. De har utvidet sine krigs-operasjoner til også gjelde fjellene i Afghanistan og i ørkenen i Afrika og i Midt-Østen.

I øyeblikket hever Den Store Alliansen målet sitt enda høyere. Ved toppmøtet i London har Stoltenberg på forhånd kunngjort – at lederne for de 29 medlemslandene «vil godkjenne verdensrommet som vårt femte driftsområde». Det skal komme i tillegg til allerede eksisterende landbaserte, maritime, luftstyrke og cyber-baserte områder.

«Verdensrommet er viktig for at vi kan lykkes med våre operasjoner», understreker generalsekretæren. Han antyder at NATO har til hensikt å utvikle militær-programmer basert i verdensrommet.  Han kommer naturligvis ikke ut med noen detaljer, men han sier at NATO har undertegnet den første kontrakten til en milliard dollar for å modernisere sine 14 AWAC-fly. 

Disse er ikke bare enkle radar-fly, men flyvende kommando-sentre. De er bygget av USA-selskapet Boeing for å kunne kjempe via systemer i rommet.

Uten tvil er det nesten ingen av de europeiske lederne (for eksempel Italias statsminister Conte) som den 4. desember «vil gå med på at verdensrommet er vårt femte driftsområde».  De vet ingenting om NATOs militære romprogram som er forberedt av Pentagon og de europeiske militærtoppene som er knyttet til de største luft-og romfarts-industriene. 

Og selv om svært lite av dette programmet er kjent i de europeiske parlamentene, som i Italia, er det ikke sikkert at alle går med på alle NATOs beslutninger – selv under USA-kommando. De må ta med i betraktningen sine egne militærpolitiske og økonomiske beslutninger.

Så NATO skal altså sende oss ut i verdensrommet som følge av den nye Romkommandoen skapt av Pentagon sist august. Målet skal være, som erklært av president Trump, «å sikre at amerikansk dominans i verdensrommet aldri vil bli truet».

Trump kunngjorde så konstitueringen av US Space Force, som skal ha til oppgave «å forsvare vitale amerikanske interesser i verdensrommet, den neste slagmarken».

Russland og Kina beskylder USA for å åpne opp for militarisering av verdensrommet. De advarer at de har kapasitet til å svare på dette. Alt dette øker trusselen om en atomkrig.

Selv om vi ennå ikke kjenner til NATOs militære romprogram, så er én ting sikkert – det vil bli dyrt. På toppmøtet i London vil Trump fortsette presset på sine europeiske allierte for at de skal øke sine militærutgifter til 2 %, eller mer,  av sine BNP

Så langt er det 8 land som har gjort det – Bulgaria (som økte sin andel til 3,25 %, like under USAs 3,4 %), Hellas, Storbritannia, Estland, Romania, Litauen, Latvia og Polen. De andre, som fortsatt ligger på under 2 %, har gått med på å øke sine budsjetter.

Alle blir dratt med av USAs enorme kostnader – 730 milliarder dollar i 2019, mer enn ti ganger Russlands. 

NATOs årlige militærbudsjett, ifølge offisielle data, har økt til mer enn 1000 milliarder dollar. I virkeligheten er det enda høyere enn nevnt av NATO, fordi beløpet ikke inkluderer forskjellige poster av militær karakter – for eksempel militærvåpen fra USA. De kommer ikke innunder Pentagons tall, men ligger under energi-departementet.

Italias militærutgifter, som har økt fra 13. til 11. plass i verden, har nå faktisk kommet opp i 25 milliarder euro årlig. Sist juli la Conte-regjeringen til 7,2 milliarder euro, skaffet til veien av Ministry for Economic Development. Det var for å kjøpe våpensystemer.

Under et møte med NATOs generalsekretær i oktober, gikk Conte II-regjeringen med på å øke denne summen med ytterligere nok 7 milliarder euro fra 2020 (La Stampa 11.oktober 2019).

Ved toppmøtet i London vil enda flere milliarder av euro av skattebetalernes penger bli krevet av Italia for å kunne sponse NATOs rom-operasjoner. Vi som ikke en gang kan finne penger til å sikre og gjenoppbygge våre kollapsede viadukter!

Oversatt fra engelsk av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Dette høres forferdelig ut. I realititen har USA allerede rom-styrker, som ligger i krig med utenomjordiske.

 2. Avatar for talfhild talfhild says:

  I prosessen med å formulere et svar til påstanden din så gikk jeg tom for intelligens.

 3. Avatar for Johnny Johnny says:

  Talfhild, Man bør unngå å bruke latterliggjøring for å vinne over en mot-debattant, men jeg har forståelse for at denne diskusjons-teknikken kan virke fristende, spesielt når man, som du, tydeligvis mangler kunnskap om emnet som diskuteres.

  Hillary Clinton var utpekt som den presidenten som skulle avsløre eksistensen av UFOèr for hele verden, men som alle vet så tapte hun valget. På grunn valgtapet ble TTSA opprettet, og denne gruppen arbeider for offentliggjøring av ufo-fenomenet. Noe av dette ble avslørt av WikiLeaks, der navn som John Podesta og Tom Delonge dukket opp.

  Det er ingenting som tyder på at USA har styrker i rommet, eller at de har en konflikt med utenomjordiske, militariseringa av verdensrommet handler om å utplassere atomvåpen siktet inn mot Russland og Kina. Det er heller ingen bevis for at Ufo-fenomenet har noe med utenomjordiske å gjøre, men det er ting som tyder på at dette stammer fra en virkelighet vi ikke forstår.

  Christopher Mellon, den tidligere forsvarsekretæren for etterretning, og senere for sikkerhets- og informasjons-operasjoner. Christopher Mellon har også vært stabssjef for det amerikanske senatets komité for etterretning. Christopher intervjues her av Foxs News og han bekrefter eksistensen av UFO eller UAP som de nå kalles.

  https://www.youtube.com/watch?v=8tRSRghWteg
 4. Avatar for Johnny Johnny says:

  Hovedfienden er alle som ikke bøyer seg for den globale elitens makt!

 5. Mot hvilken fiende? Russlands forsvar er utelukkende defensivt, og de har ingen militærbaser utenfor Russlands grenser.

  Ved å gjøre det vil de nå bokstavelig talt kunne presse medlemslandene for nå astronomiske beløp for å forvare seg mot en “fare” som ikke finnes, en russisk og kinesisk militarisering av rommet. Dette er for kontraktørenes profitt i den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, som alltid.

  Det er ingen som truer USA eller har gjort det, hverken til lands, vanns eller i verdensrommet. Det er USA som truer resten av verden og alltid har gjort det siden 1945.

  Det er det som er Stoltenbergs oppgave, å presse NATO medlemslandene til å bruke mer av BNP for å kjøpe krigsvåpen fra den amerikanske krigsvåpen-industrien. Det er salgssekretær for dem han er, ikke så mye generalsekretær for NATO.

 6. Avatar for Johnny Johnny says:

  Er det ikke merkelig, TR-3B skal liksom være USAs mest “hemmelige fly”, og så finnes det tusenvis av bilder/videoer av dette superhemmelige prosjektet?

  Og hvis USA hadde slike fantastiske utenomjordiske våpen som nærmest framstår som magi for oss vanlige dødelige, hvorfor klarer de ikke vinne krigene i Syria og Afghanistan? Og hvorfor bruker de stadig vekk milliarder på utviklingen av ordinære jagerfly?

  Hva med nazi-tyskland, hvorfor tapte de krigen når de hadde “utenomjordiske våpen” som var så avansert at vi har ikke sett maken, selv i dagens høyteknologiske samfunn?

  99,9% av alle videoer som finnes på youtube av Ufoer er bløff, og yndlingsprosjektet til CGI-gutta har av en eller annen grunn vært TR-3B/Belgian Style UFO. Som jeg skrev tidligere, et bilde eller en video alene beviser ingenting.

 7. Avatar for energo energo says:

  Da avventer jeg punktet til du ev. finner sitatet. Når det gjelder selve kampflyanalysen, så var denne fullt sporbar, grundig og etterrettelig, selv om offentligheten selvsagt ikke vil få innsyn i de graderte dokumentene. At F-35 siden er valgt av et dusin nasjoner, flere med åpne konkurranser, sier imidlertid sitt om Norges beslutning.

  Når det gjelder den amerikanske debatten, med de årlige rapportene fra den amerikanske riksrevisjonen, så kan ikke dette overføres direkte til vår situasjon her i Norge. Det er å ta ting ut av kontekst. Det er helt andre føringer for vår del, både nasjonale krav og forhold. Men jeg er enig i at det bør være en bedre åpenhet. Det er en kjensgjerning, også i den norske debatten, at F-35 har slitt med logistikksystem og tilgang på reservedeler, noe som har redusert tilgjengeligheten på flyene. Dette er helt vanlig ved innføring av nye flytyper. Men de siste rapportene fra USA er også at dette har bedret seg betraktelig den siste tiden:

 8. Avatar for Johnny Johnny says:
  1. Hvorfor kommer alle disse ville historiene kun fra USA, kjell?
  2. Eller, hvorfor kontakter skapninger fra andre planeter kun halvgærne amerikanere?
  3. Visste du at Corey Goode`s historie er et plagiat av en tidligere og ikke fullt så kjent historie?

  Philadelphia eksperimentet er ubekreftet og er høyst sannsynlig en myte, men i følge myten dette var
  eksperimentet basert på Einsteins generelle feltteori (gravitasjon og elektromagnetiske fenomener).
  Tesla hadde ingenting med dette å gjøre, men mulig historien har endret seg over tid!

  Som jeg skrev tidligere har alle disse historiene oppstått i USA, og en av årsakene er at det er mange gale mennesker i USA, en annen årsak er at det er penger i dette, og en tredje årsak er at
  etterretningsorganisasjonene bruker falske historier til å dekke over eller gjemme bort sannheten.

  UFO-fenomenet har blitt latterliggjort i 70 år, og mennesker som Corey Goode, David Wilcock, Laura Eisenhower, George Adamski, Steven Greer osv er en av årsakene til denne latterliggjøringen.
  Når amerikanske jagerpiloter gikk til media og fortalte sannheten, ble disse halvgærne UFO-Guruene vettskremte, for sannheten truet deres innbringende business!

  Og til slutt Kjell, du skriver usammenhengende og du skriver veldig mye rart, så min konklusjon er følgende: Du er ute etter å diskreditere nettsiden eller du er en komplett idiot.
  Hva er det riktige svaret, Kjell?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

56 flere kommentarer

Deltakere