NATO utvider til verdensrommet

0
Illustrasjon: Shutterstock

Generalsekretær Jens Stoltenberg regner med at NATOs utenriksministre denne uken utvider alliansens operative område til å inkludere verdensrommet. Dette melder NTB, gitt gitt i blant annet TV2. NTB skriver videre:

– Vi har ingen planer om å plassere våpen i verdensrommet, men dette handler om å erkjenne at verdensrommet er avgjørende for forsvar og avskrekking, tidlig varsling, kommunikasjon og navigasjon, sa Stoltenberg på en pressekonferanse dagen før utenriksministrene samles ved alliansens hovedkvarter i Brussel.

– Å se på verdensrommet som vårt femte domene er et signal om at vi fortsetter å styrke forsvarsevnen på alle områder, sier generalsekretæren. De fire eksisterende domenene er for øvrig land, sjø, luft og cyberrommet.

Dette ble sagt på NATOs pressekonferanse, der Stoltenberg altså hevdet at NATO «ikke vil plassere våpen i rommet», vil «være defensivt» og «vil følge internasjonale regler». Alle som følger noenlunde med i timen vet at alle disse frasene betyr akkurat det motsatte av hva Stoltenberg sier.

Stoltenberg brukte også talen til å rose NATO-medlemmenes kraftige militære opprustning. 100 milliarder dollar ekstra, skrøt den tidligere NATO-motstanderen fra AUF. Man kan få mye død og ødeleggelse for 100 milliarder dollar, og for ikke å snakke om hvor stor begeistring dette vekker i våpenindustrien.

Stoltenberg var som kjent leder for Norges siste «rødgrønne» regjering og mannen bak Norges forbryterske krig mot Libya som ødela Afrikas mest velfungerende land og la det åpent for jihadister, slavehandlere og andre kriminelle.

NATO Is Preparing for War in Space

Space Wars: NATO To Acknowledge Space As Warfighting Domain, Approve Space Strategy

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
Forrige artikkelUkrainas fruktbare jord lagt ut for salg tross folkelig motstand
Neste artikkelDen uhyggelig viktige OPCW-rapporten og hvorfor mediene ikke snakker om den