NATO utvider til verdensrommet

9
Illustrasjon: Shutterstock

Generalsekretær Jens Stoltenberg regner med at NATOs utenriksministre denne uken utvider alliansens operative område til å inkludere verdensrommet. Dette melder NTB, gitt gitt i blant annet TV2. NTB skriver videre:

– Vi har ingen planer om å plassere våpen i verdensrommet, men dette handler om å erkjenne at verdensrommet er avgjørende for forsvar og avskrekking, tidlig varsling, kommunikasjon og navigasjon, sa Stoltenberg på en pressekonferanse dagen før utenriksministrene samles ved alliansens hovedkvarter i Brussel.

– Å se på verdensrommet som vårt femte domene er et signal om at vi fortsetter å styrke forsvarsevnen på alle områder, sier generalsekretæren. De fire eksisterende domenene er for øvrig land, sjø, luft og cyberrommet.

Dette ble sagt på NATOs pressekonferanse, der Stoltenberg altså hevdet at NATO «ikke vil plassere våpen i rommet», vil «være defensivt» og «vil følge internasjonale regler». Alle som følger noenlunde med i timen vet at alle disse frasene betyr akkurat det motsatte av hva Stoltenberg sier.

Stoltenberg brukte også talen til å rose NATO-medlemmenes kraftige militære opprustning. 100 milliarder dollar ekstra, skrøt den tidligere NATO-motstanderen fra AUF. Man kan få mye død og ødeleggelse for 100 milliarder dollar, og for ikke å snakke om hvor stor begeistring dette vekker i våpenindustrien.

Stoltenberg var som kjent leder for Norges siste «rødgrønne» regjering og mannen bak Norges forbryterske krig mot Libya som ødela Afrikas mest velfungerende land og la det åpent for jihadister, slavehandlere og andre kriminelle.

NATO Is Preparing for War in Space

Space Wars: NATO To Acknowledge Space As Warfighting Domain, Approve Space Strategy

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for TerjeM TerjeM says:

  Norge stemte blankt da FNs første komité stemte over forslag om ingen første utplassering av våpen i verdensrommet den 5. november i år (Resolusjon fremmet av Russland)

  Den andre avstemningen handlet om frivillige og uforpliktende tiltak for å hindre et våpenkappløp i verdensrommet. USA og Israel stemte mot, NATO-landene stemte blankt (A).

  Sagt anderledes: Ikke engang frivillig og uten forpliktelser er Israel og USA beredt til å arbeide for å bygge tillit i verdensrommet.

  fn%20stemme%201
  fn%20stemme%202

 2. Avatar for Dias Dias says:

  Det ville vært merkelig om de fikk til noe ute i verdensrommet, som de ikke engang får til på bakken.
  11143463_10206343089751327_5657679076781325640_n

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Kanskje de planlegger å invadere Gud siden de ser seg selv som guddommelig og forventer at vi skal tilbe dem

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Dit må de gjerne dra, hvis det hadde eksistert. Nå spiller de for galleriet igjen.

 5. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Hvilken rolle gudene spiller for Trumps kamp vs. Satanistene diskuteres i USA.

 6. Avatar for Slangen Slangen says:

  Stoltenberg oppfører seg som om han var korrupt, i teneste for våpenindustrien i USA. Og er det noko CIA kan så er det hemmelege bankkontoar.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

1 flere kommentar

Deltakere