Hundretusener demonstrerte mot regjeringa i Colombia

0
I byer over hele Colombia var det demonstrasjoner mot regjeringas økonomiske politikk. Skjermdump fra Twitter.

Hundretusener av colombianere gikk i demonstrasjonstog mot regjeringas økonomiske politikk 21. november 2019. Organisatorene sa at det var nærmere en million mennesker på gatene i hovedstaden Bogotà, mens myndighetene sa at det var 207.000, skriver Deutsche Welle. Demonstrasjonen var en oppfølging av en generalstreik mot president Ivan Duque, og den kom etter at det hadde ryktes at han ville iverksette enda flere innstrammingstiltak. Demonstrasjonen begynte fredelig, men endte i kamper mellom politi og demonstranter.

I byen Cali 460 kilometer sørvest for hovedstaden innførte politiet portforbud for å hindre demonstrasjoner. I Bogotà var det utkalt 4000 politifolk under demonstrasjonen. Det var også demonstrasjoner i byer som Cartagena, Manizales og Medillín.

Fagbevegelsen, bondebevegelsen og studentorganisasjonene i Colombia avviser Duques nyliberale økonomiske politikk der han tar sikte på å avvikle statlige pensjonsfond, heve pensjonsalderen og legge til rette for at ungdom kan ansettes til lønninger som ligger under offisielt minstelønn.

Venstreorienterte partier og organisasjoner krever at den høyreorienterte regjeringa må etterleve fredsavtalen og beskytte politiske ledere som er utsatt for mordaksjoner fra paramilitære grupper. Siden undertegninga av fredsavtalen i 2016 er 777 sosiale ledere og 137 tidligere geriljasoldater blitt drept i Colombia ifølge Institute for Development and Peace (Indepaz)​​​​​​.

Colombia ligger på verdenstoppen (nr. 11) i ulikhet mellom innbyggerne.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBenjamin Netanyahu tiltalt for korrupsjon og svindel
Neste artikkelMatsvinn