Beklager, Putin-hatere, men sanksjonene har mislykkes

5
Vladimir Putin. Anton Veselov / Shutterstock.com

«Beklager hatere, men Putins obligasjonsmarked er bedre enn Xis, bedre enn Trumps,» skriver finansmagasinet Forbes. «Obligasjonsmarkedet i Russland er blitt skuddsikkert.»

Det Forbes viser til, er at mens det finnes 15.000 milliarder dollar i obligasjoner (lån) som gir negativ rente, så kan det russiske obligasjobsmarkedet tilby renter som får tennene til å løpe i vann for profitttørste spekulanter.

Russlands 2027-obligasjoner gir 4,25% rente, men dersom du kjøper tyske obligasjoner taper du med en negativ rente –0,35%.

«De har gjort seg sjøl skuddsikre,» sier James Barrineau, fra Schroders Investment i New York. «De kan betale ned all utenlandsgjeld ved hjelp av statsbankens reserver,» og «de har handlingsrom på skatteinngangen som de kan bruke på innenriksøkonomien.»

Russland har 433 milliarder i dollarverdi i utenlandsk valuta og en gullbeholdning verdt 107,9 millioner dollar. Reservene deres er nummer to blant kommende økonomier. Bare Kina med 3.000 milliarder dollar i reserver er sterkere.

Så hvis hensikten med sanksjonene og straffetiltakene mot Russland har vært å utløse en innenriksøkonomisk krise, så har de vært totalt mislykket. Det er snarere slik at de har virket stikk motsatt av sin hensikt. Sanksjonene og tap av markeder har tvunget Russland til å ta omfattende tiltak som har styrket egen økonomi. Staten har tatt kontroll og rensket ut useriøse operatører, ryddet opp i regelverket og profesjonalisert finansmarkedet. Og Russland har gjort seg svært mye mindre sårbart for USAs manipulasjoner av det globale bank- og finanssystemet.

De tallene Barrineau viser til betyr at Russland, uansett sanksjoner, kommer til å tiltrekke seg utenlandsk kapital. Kapitalister kan være med på sanksjoner en stund, men en renteforskjell på 5% er for mye til at de kan la sjansen gå ifra seg.

Etter at USA og Vesten innførte sanksjoner mot Russland i 2014 hadde landet en nedgang i to år, men siden er kurven snudd og det har vært oppgang i tre år. Så hvis regimeskiftestrategene trodde at de skulle få Russland til å klappe sammen slik Sovjetunionen gjorde det, har de rundet feil.

Russland er naturligvis et kapitalistisk samfunn kontrollert av et ditto borgerskap. Klasseforskjellene er enorme og Moskva regnes som verdens «milliardærhovedstad», men Putin har lykkes i å nøytralisere sanksjonene og stabiisere økonomien, det skal han ha.

Dette behøver man ikke være «for Putin» for å vite. Dette er nøkterne fakta man må forholde seg til. Vestens økonomiske krig mot Russland har ganske enkelt slått feil. Burde ikke det i det minste være grunn god nok til å revurdere denne politikken?

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Konferansebanner2020-1024x546.png
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Som Michael Hudson sa - til og med Argentina har kjøpere til sine obligasjoner. Samme hvor mange ganger de går konkurs.
  Jeg lærte at det var riskoen som avgjorde prisen, og jo høyere rente , jo høyere risiko.
  Innen denne logikken bør negativ rente være et sunnhetstegn,fordi folk er villige til å betale for å være med.

  Nå er det jo ikke slik, men det er en god anledning til å tenke på hvorfor.

 2. image
  Kilde Russian Insider.

  Til tross for en enorm sverte-kampanje og sanksjoner fra det militær-industrielle komplekset, gjengitt fra deres propagandaapparat vestlig presse og media, her NRK og norsk MSM, har Putin til stor irritasjon for Wall Street bank-kartellene klart å snu plyndringen av Russland de var godt i gang med under Jeltsin.

  New World Order kommer nok ikke til å gi seg, de vil sikre seg Russlands veldige naturrikdommer, og stykke opp den russiske føderasjonen. Klarer de dette, vil de kunne isolere Kina, og dermed må også Kina gi seg. Målet til NWO er at Putin gir seg og at Russland får en ny president som tillater at Wall Street bankkartellene fortsetter der de slapp sist. Ved forrige valg var begge Putins utfordrere innstilte på å åpne Russland for Vesten, les slippe Wall Street bankkartellene til igjen.

 3. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Et emne i seg selv. Russerne er kollektivister som folk, som drømmer om å bli martyrer?

  Video
  “ВОТ ЭТО ТАНЕЦ!!! Ataca & La Alemana танцуют Цыганочку!!! Микс *”
  (Sorry. Dette ble Ukrainsk video)

  Her er Russerne
  Video
  “Moranbong Band - Without a break”

  Nesten. Ukraina overlever 72 timer … den tiden tanks trenger for å nå Vest-grensen

 4. Avatar for kjell108 kjell108 says:

  Det er et interessant spørsmål. Jeg vil tro målet til Soros er at USA skal plyndres til fordel for Kina. Russland skal snarere vinne VK3 med sine atomvåpen. Så skal NWO flyttes til Asia.
  “Målet” blir å holde Europa utenfor flashpoint som sist. Sverige og Sveits blir atom-frie soner?
  Det som har skjedd de siste dagene = Trumps odds har doblet seg. Trump (2. deep state) følger en plan som fortsatt fungerer.

 5. Det kan sannelig se slik ut, når titusener av amerikanske selskaper flagger ut med hele sin produksjonslinje til Kina. En stor del av USAs økonomi har blitt og blir flyttet til Kina, og de enorme kapitalforvaltningsselskapene som BlackRock har uttalt at de vil investere massivt i Kina fra nå av. Larry Fink CEO i BlackRock uttalte dette i April i år.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere