Tyskland er hardest rammet av Russland-sanksjonene

0
USAs sanksjonspolitikk har vært og er ødeleggende for tysk eksportindustri. Illustrasjon: Shutterstock

Tyskland er det landet utenom Russland som er hardest rammet av de sanksjonene som USA har påtvunget Europa. Tysk industri hadde et stort marked i Russland, og har tapt milliarder av euro på den politikken Angela Merkel har fulgt på Washingtons kommando. Særlig er Øst-Tyskland hardt rammet.

Ifølge en fersk rapport fra Ost-Ausschusses der Deutschen Wirtschaft falt Sachsens handelsvolum kraftigst fra 2013 til 2018 med 72,5 prosent, mens i de fem østtyske statene (unntatt Berlin) var gjennomsnittet 28,7 prosent. I Vest-Tyskland krympet imidlertid vareeksporten med «bare» 17,0 prosent. Selv om Sachsen er helt spesielt, har tysk-russisk handel også falt kraftig i Sachsen-Anhalt (minus 24,0 prosent), Brandenburg (minus 20,4 prosent) og Thüringen (minus 19,9 prosent) siden 2013. Landsgjennomsnittet er minus 19,7 prosent. Dette skriver Merkur.de.

Julian Hinz fra Kieler Institut für Weltwirtschaft sier at Tyskland har tapt 770 millioner dollar i måneden på Russland-sanksjonene. Verdenshandelen har hatt et tap på 5,6 milliarder dollar i måneden. Russland er naturligvis hardest rammet, men Tyskland, og da særlig Øst-Tyskland er også svært hardt rammet. Dette bidrar til det raseriet som velgerne i de østlige delstatene viser, og som blant annet kommer fram ved at de stemmer fram Alternative für Deutschland (AfD), som har markert seg som motstandere av sanksjonspolitikken.

Som journalisten Sabine Kinkartz i Deutsche Welle skriver her har USA sjøl bare tapt 70 millioner dollar i måneden, så Washington har i like stor grad ført en handelskrig mot sine «allierte» som mot Russland. Dette har de kunnet gjøre fordi europeiske politikere ikke er representanter for sine egne folk, men marionetter for USA.

Joe Biden: – EU ville ikke ha sanksjoner mot Russland, så vi måtte gjøre dem forlegne

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.