Joe Biden: – EU ville ikke ha sanksjoner mot Russland, så vi måtte gjøre dem forlegne

0
USA tvinger Europa til å spille russisk rulett. (Filmplakat fra Hjortejegeren med Robert De Niro.)

Joe Biden: – EU ville ikke ha sanksjoner mot Russland, så vi måtte gjøre dem forlegne

Den amerikanske visepresidenten har holdt tale til studentene ved Harvard, og ifølge Det hvite hus sa han blant annet følgende:

Hele tida har vi gitt Putin et enkelt valg: Respekter Ukrainas suverenitet eller ta imot de stigende konsekvensene av å ikke gjøre det. Dette har gjort at vi kunne samle verdens viktigste utviklede land til å påføre Russland kostnader.

Det er sant at de ikke ønsket å gjøre det. Men igjen var det USAs ledelse, og det at USAs president insisterte, og noen ganger måtte vi nærmest gjøre dem forlegne for å få dem til å stå opp og ta økonomiske tap for å påføre kostnader. Og resultatet er at det har vært en massiv kapitalflukt fra Russland og bokstavelig talt en frysing av utenlandske investeringer der – rubelen er på sitt svakeste mot dollar og russisk økonomi vakler på kanten av resesjon.

Det er mulig at Joe Biden, som har fått sønnen sin inn i en toppjobb i rovdrift på skiferolje i Ukraina, synes at dette er artig å fortelle studenter i USA. Men jeg skal røpe en sak for ham: internett finnes. Dette blir også lest i Berlin, Paris og Roma.

Og det kan ikke være morsomt for Merkel, Renzi eller Hollande at deres velgere får vite at de har opptrådt som tamme aper for USA og påført sine lands bedrifter og arbeidstakere store tap og økt arbeidsløshet fordi Det hvite hus har mobbet dem til det.

Det er splittelse i EU om sanksjonspolitikken, og Bidens bemerkninger gnir bare salt inn i sår som er ganske ømme fra før.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.