Joe Biden: – EU ville ikke ha sanksjoner mot Russland, så vi måtte gjøre dem forlegne

18
USA tvinger Europa til å spille russisk rulett. (Filmplakat fra Hjortejegeren med Robert De Niro.)

Joe Biden: – EU ville ikke ha sanksjoner mot Russland, så vi måtte gjøre dem forlegne

Den amerikanske visepresidenten har holdt tale til studentene ved Harvard, og ifølge Det hvite hus sa han blant annet følgende:

Hele tida har vi gitt Putin et enkelt valg: Respekter Ukrainas suverenitet eller ta imot de stigende konsekvensene av å ikke gjøre det. Dette har gjort at vi kunne samle verdens viktigste utviklede land til å påføre Russland kostnader.

Det er sant at de ikke ønsket å gjøre det. Men igjen var det USAs ledelse, og det at USAs president insisterte, og noen ganger måtte vi nærmest gjøre dem forlegne for å få dem til å stå opp og ta økonomiske tap for å påføre kostnader. Og resultatet er at det har vært en massiv kapitalflukt fra Russland og bokstavelig talt en frysing av utenlandske investeringer der – rubelen er på sitt svakeste mot dollar og russisk økonomi vakler på kanten av resesjon.

Det er mulig at Joe Biden, som har fått sønnen sin inn i en toppjobb i rovdrift på skiferolje i Ukraina, synes at dette er artig å fortelle studenter i USA. Men jeg skal røpe en sak for ham: internett finnes. Dette blir også lest i Berlin, Paris og Roma.

Og det kan ikke være morsomt for Merkel, Renzi eller Hollande at deres velgere får vite at de har opptrådt som tamme aper for USA og påført sine lands bedrifter og arbeidstakere store tap og økt arbeidsløshet fordi Det hvite hus har mobbet dem til det.

Det er splittelse i EU om sanksjonspolitikken, og Bidens bemerkninger gnir bare salt inn i sår som er ganske ømme fra før.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


18 KOMMENTARER

 1. Victoria Nuland holder foredrag om 5 milliarder USD i finansiell støtte til kuppet i Ukraina, med Chevron-logo i bakgrunnen. McCain står åpent frem og innrømmer at fotoet som verserer på Internett, med han og nuværende nøkkelpersoner i ISIS er ekte Han innrømmer videre på TV, at han fortsatt har løpende kontakt med disse «vennene» sine, og bruker som argument at Ron Paul ikke vet like mye – fordi han ikke har denne kontakten. Obama står på talerstolen i UN og lyver åpent om Russlands rolle i Ukraina.
  Norsk og Internasjonal MSM er totalt tyst!
  Hvis uttrykket «Hovmod står for fall» har noe for seg, er vel tiden snart inne.
  Blir spennende å se hvorledes Norsk Presse og Norske Politikere vil vri seg unna sitt ansvar som medløpere….

 2. Er det ikke skremende å ser hvor bra media propaganda og lobbyistene fungerer at flertallet fortsatt tror at Russland er aggressoren i dette spillet ?

  • Jo, det er skremmende. Men det gjenspeiler også i hvor stor grad mediene i dag er blitt et direkte redskap for de 0,01%.

 3. Mainstream-medier kan bl.a kontrolleres på følgende måte: Har du nok penger, kan du leie et PR-byrå til å «plante» en nyhet i et utvalgt knippe medier. Konkurransen mediene imellom om å være først ute med det saftigste kjøttet, gjør at jo mer fantastisk/opprørende nyheten er, desto mer lettvint tas det på kildekritikken. Dermed har man fått etablert som en sannhet at det og det skjedde akkurat slik. Dementier blir sjølsagt bare unntaksvis formidlet, for da er man plutselig ekstremt opptatt av kildekritikk.

 4. Jeg anbefaler å se litt på talen Joe Biden holdt for studentene ved Harvard, selv om den er lang. Den er noe av det mest sjølgode, arrogante og sjåvinistiske jeg har sett. Der er det ikke snakk om USA som en stat på lik linje med alle andre stater i verden. Nei, han skryter av hvordan USA blander seg inn over hele verden og hvor sterkt USA er og at ingen skal komme og pille dem på nesa. Og avslutter med «And that’s why it’s our obligation to lead. It’s costly. It takes sacrifice. And sometimes it’s dangerous. But we must lead — but lead in a more rational way, as I hope I’ve outlined for you, because we can.» Ikke «den hvite manns byrde» med andre ord, men «USAs byrde».

  Ingen skal være i tvil om hvem som skal være sjefen her i verden. Det han ikke sa noe om, er om alle andre stater vil godta dette, og hva som vil skje dersom (når) de ikke gjør det. Men han sa at han hadde minnet president Xi i Kina om at USA nå har større militært nærvær i det asiatiske stillehavsområdet enn noen gang tidligere, og at i 2020 vil 60% av flåtestyrkene og flystyrkene være stasjonert der. Litt av en fredspolitikk…

 5. […] at Thorbjørn Jagland hadde gitt EU Nobels fredspris gikk EU inn i en økonomisk krig mot Russland. Men den krigen var imot EU-landas vilje, har vi fått vite av USAs visepresident Joe Biden. Og det er ikke så rart, for i den krigen er EU et av de første ofrene. Haukene i Pentagon og State […]

 6. […] Frankrike, som inntil nylig var EUs nest største økonomi, er i alvorlige økonomiske problemer. Landet har notert seg for en rekordhøy arbeidsløshet og sanksjonene mot Russland gjør bare vondt verre. Frankrike hadde en avtale om å levere to helikopterskip i Mistral-klassen til Russland, men USA har tvunget dem til å utsette, kanskje avblåse leveransen. Det vil koste landet dyrt. Frankrike kan bli nødt til å betale tilbake en milliard euro, eller sannsynligvis mer, og tape leveransen av to båter til.  Landet ønsket ingen sanksjoner mot Russland, men ble tvunget til det av USA. […]

 7. […] Det tysk-franske fredsinitiativet som Angela Merkel sto i spissen for, er også et uttrykk for at EU desperat forsøker å finne en annen vei enn den aggressive kursen som USA har fulgt siden kuppet i februar 2014. Da USAs viseutenriksminister Victoria Nuland kom med sin herostratisk berømte uttalelse «Fuck the EU!», så var det et uttrykk for et amerikansk raseri over at EU ikke ville være med på USAs planer. Det samme kom også til overflaten da visepresident Joe Biden sa at EU ikke ønsket sanksjoner og at USA måtte true dem til å være med. […]

 8. […] EUs ledere reagerte på finanskrisa med å legge hele makta i hendene på de store bankene som hadde hovedansvaret for nettopp finanskrisa. Finansbanken Goldman Sachs, som spilte en nøkkelrolle i å forfalske regnskapene til Hellas, slik at det skulle se ut som om landet var klar for euroen fikk plassere en rekke av sine tidligere ansatte i sentrale posisjoner i en rekke europeiske land. Og bankenes tap på sine spekulasjoner ble med politikernes hjelp veltet over på innbyggerne i EU-landa. Den italienske populisten Beppe Grillo skriver: ”Lånene til Hellas endte opp med 90% til tyske og franske banker, for å redde dem. Samtidig økte den offentlige gjelden til de landene som deltok i den angivelige redningsoperasjonen for Hellas (Italia med 40 milliarder) og gresk gjeld (240 milliarder «i redning»). Men det er en illegitim gjeld, veltet over på skuldrene til greske og europeiske borgere for å kjøpe ut private banker som takket være euroen kunne låne ut uten å ta noen finansielle hensyn.” I forbindelse med det USA-regisserte kuppet i Ukraina fikk vi et talende uttrykk for hva USA mener om sine europeiske allierte da viseutenriksminister Victoria Nuland avfeide de europeiske lederne med Fuck the EU! Visepresident Joe Biden brukte flere ord, men var like nedlatende da han fortalte studenter på Harvard hvordan USA tvang EUs ledere til å være med på sanksjoner mot Russland. https://steigan.no/2014/10/04/joe-biden-eu-ville-ikke-ha-sanksjoner-mot-russland-sa-vi-matte-gjore-de… […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.