Nederland: Trafikkaos da bønder inntok Haag for å demonstrere

7
Bondeprotest i Nederland. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock

Av Ivar Austbø.

Nederland opplever for tiden store protester fra bønder som er sinte på grunn av forslag om å kutte i husdyrproduksjonen for å redusere forurensning. Det ble trafikkaos da tusenvis av bønder på tirsdag tok traktoren fatt for å markere sin misnøye i Haag, byen der regjeringen og parlamentet befinner seg.

Demonstrasjonen kom til på grunn av et initiativ fra partiet D66 (søsterparti av det norske Venstre) om kutt i husdyrproduksjon for å redusere nitrogenutslipp. Forslaget ble også støttet av Groenlinks (venstreorientert miljøparti).

Landbruksminister Carola Schouten (fra det kristelig-demokratiske ChristenUnie) har forsikret demonstrerende bønder om at hun lytter til dem, og det på hennes vakt ikke vil gjennomføres en halvering av antallet kyr og griser i nederlandske gårder.

Like før uttalelsen hadde ministeren fått høre av demonstrasjonens organisator Bart Kemp at hun hadde bare laget rot av landbrukspolitikken.

Kemp mente at politikere som Jesse Klaver (Groenlinks) og Rob Jetten (D66) ikke har peil og setter levebrødet til tusen av jordbruksfamilier på spill med sine forslag om kutt.

Han sa at bønder, de som forsynte nasjonen med mat, er lei av å bli hengt ut som miljøkriminelle.

Partiene VVD, CDA, ChristenUnie og PVV har kommet med støtteerklæringer til bøndene.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Er det noe bønder kan- så er det å lage trafikk-kaos.:grin:

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det har han nok helt rett i.

  Det er ingen gruppe som er så genuint uinformerte som de rød-grønne, da de bare leser sine egne publikasjoner, og er totalt uvitende om hvor lite faktabaserte og vinklede de er.

 3. Avatar for SHO SHO says:

  Er det mulig for nederlandske bønder i det hele tatt å gå over til produksjon av kun slikt som grønnsaker og korn? Veldig mye av vannet i Nederland kommer fra elver slik som feks Rhinen, og ønsker man å dyrke feks grønnsaker som er vannet med denne type forurenset vann?

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Uten å vite sikkert, så tror jeg det står bra til med de fleste europeiske elver i dag.

  En veldig stor årsak til at det blir fokusert så mye på klima og nå mikroplast, er at de andre miljøkrisene er avverget i den føsrte verden.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Tydeligvis ikke nok, da det ikke bygges atomkraftverk ennå.

  Norge som har både Thorium og penger, burde bygge den første prototypen, da Thorium og passende reaktorer kan være en fin ting å leve av da gassen tar slutt.

  Om vi plasserer reaktorene i Oslo og/eller noen av de andre stygge byene, så blir strømmen kortreist, og så ødelegger vi ikke naturen heller.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

7 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.