Zelenskijs bomtur i Washington. Han ler ikke nå.

0
Vladimir Zelenskij opptrådte fullstendig underdanig overfor Donald Trump og ble avfeid av den amerikanske presidenten. Fkjermdump.

Komikeren Vladimir Zelenskij ble valgt til president i Ukraina med et overveldende flertall. Men han lo ikke mye da han møtte Donald Trump, skriver Dmitry Orlov. Her er et utdrag av artikkelen Look who’s not laughing!


Zelensky ler ikke; faktisk, ved siden av Trump utstrålte han nedslått elendighet. Hvorfor det? Årsakene er klare. Ved å publisere transkripsjonen av telefonsamtalen deres, behandlet Trump ham som et null som de vanlige regler for taushetsplikt som regulerer privat kommunikasjon mellom ledere av suverene nasjoner ikke gjelder for. Og så blir det tydelig når man har lest transkripsjonen at Zelensky hadde opptrådt skammelig underdanig overfor Trump, hadde omtalt Merkel og Macron i nedsettende ordelag og generelt dummet seg ut. Nå som transkripsjonen er offentliggjort, havner Zelensky midt i en bitter kamp i USA, der han ikke har noen gode trekk: Hvis han nekter å undersøke Burisma Holdings, som er kjernen i Biden-skandalen, vil Trump aldri snakke med ham igjen; hvis han lar etterforskningen fortsette, vil Trumps svorne fiender gå etter strupen hans.

Les utskriften av Trumps og Zelenskijs telefonsamtale her.

Og så er det det faktum at Trump i noen få korte setninger fullstendig rev i stykker den politiske konstruksjonen som er det moderne Ukraina. For Trump er det et prosjekt som er arvet fra Obama / Clinton, og som med alt de to noen gang hadde berørt, en fiasko og en skam. Derfor er Trumps budskap at du kan gå, og hvis du vil ha hjelp, så snakk med europeerne (som du nettopp fornærmet). Dessuten ønsker Trump gode forbindelser med Russland og har ikke behov for et russofobisk Ukraina fjernstyrt av elementer fra djupstaten. Da Trump ba Zelensky om å gå og snakke med Putin, kvalte Trump en helt uproduktiv og skadelig retning innen USAs utenrikspolitikk. Reaksjonen var rask: USAs spesialutsending til Ukraina Kurt Volker trakk umiddelbart.

Zelensky er nå fullstendig isolert. Han kan ikke snakke med Trump fordi Trump ikke er interessert. Han kan ikke snakke med europeerne fordi han nettopp hadde fornærmet dem. Og han har fått beskjed om å snakke med Putin … bortsett fra at han ikke kan det. For det første er Putin i det uendelige malt som et fiendebilde i den ukrainske pressen, og hvis Zelensky prøver å få fred med Putin, vil de få ham til å se ut som en forræder, og han kan oppleve opprør fra sine egne rekker.

For det andre har Putin gjort det klart at det ikke er noe for dem å diskutere før Zelensky oppfyller løftene sine, slik det er beskrevet i Minsk-avtalene. Nemlig at den ukrainske siden må innstille all militær virksomhet mot Donbass og vedta lovgivning for å få på plass en føderal struktur der Donetsk og Lugansk, og andre regioner hvis de ønsker det, får bred autonomi. Men hvis dette skulle skje, vil Ukraina, i sin nåværende form som en monoetnisk enhetlig stat, opphøre å eksistere fordi det ikke er noen felles grunn mellom de vestlige nazistene og russerne i øst.


Hele artikkelen til Orlov kan leses her. Det anbefales!

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTwitters sjef for Midtøsten er agent for britisk etterretning
Neste artikkelHvordan Jemens houthier fikk en Goliat til å falle