Zelenskijs bomtur i Washington. Han ler ikke nå.

8
Vladimir Zelenskij opptrådte fullstendig underdanig overfor Donald Trump og ble avfeid av den amerikanske presidenten. Fkjermdump.

Komikeren Vladimir Zelenskij ble valgt til president i Ukraina med et overveldende flertall. Men han lo ikke mye da han møtte Donald Trump, skriver Dmitry Orlov. Her er et utdrag av artikkelen Look who’s not laughing!


Zelensky ler ikke; faktisk, ved siden av Trump utstrålte han nedslått elendighet. Hvorfor det? Årsakene er klare. Ved å publisere transkripsjonen av telefonsamtalen deres, behandlet Trump ham som et null som de vanlige regler for taushetsplikt som regulerer privat kommunikasjon mellom ledere av suverene nasjoner ikke gjelder for. Og så blir det tydelig når man har lest transkripsjonen at Zelensky hadde opptrådt skammelig underdanig overfor Trump, hadde omtalt Merkel og Macron i nedsettende ordelag og generelt dummet seg ut. Nå som transkripsjonen er offentliggjort, havner Zelensky midt i en bitter kamp i USA, der han ikke har noen gode trekk: Hvis han nekter å undersøke Burisma Holdings, som er kjernen i Biden-skandalen, vil Trump aldri snakke med ham igjen; hvis han lar etterforskningen fortsette, vil Trumps svorne fiender gå etter strupen hans.

Les utskriften av Trumps og Zelenskijs telefonsamtale her.

Og så er det det faktum at Trump i noen få korte setninger fullstendig rev i stykker den politiske konstruksjonen som er det moderne Ukraina. For Trump er det et prosjekt som er arvet fra Obama / Clinton, og som med alt de to noen gang hadde berørt, en fiasko og en skam. Derfor er Trumps budskap at du kan gå, og hvis du vil ha hjelp, så snakk med europeerne (som du nettopp fornærmet). Dessuten ønsker Trump gode forbindelser med Russland og har ikke behov for et russofobisk Ukraina fjernstyrt av elementer fra djupstaten. Da Trump ba Zelensky om å gå og snakke med Putin, kvalte Trump en helt uproduktiv og skadelig retning innen USAs utenrikspolitikk. Reaksjonen var rask: USAs spesialutsending til Ukraina Kurt Volker trakk umiddelbart.

Zelensky er nå fullstendig isolert. Han kan ikke snakke med Trump fordi Trump ikke er interessert. Han kan ikke snakke med europeerne fordi han nettopp hadde fornærmet dem. Og han har fått beskjed om å snakke med Putin … bortsett fra at han ikke kan det. For det første er Putin i det uendelige malt som et fiendebilde i den ukrainske pressen, og hvis Zelensky prøver å få fred med Putin, vil de få ham til å se ut som en forræder, og han kan oppleve opprør fra sine egne rekker.

For det andre har Putin gjort det klart at det ikke er noe for dem å diskutere før Zelensky oppfyller løftene sine, slik det er beskrevet i Minsk-avtalene. Nemlig at den ukrainske siden må innstille all militær virksomhet mot Donbass og vedta lovgivning for å få på plass en føderal struktur der Donetsk og Lugansk, og andre regioner hvis de ønsker det, får bred autonomi. Men hvis dette skulle skje, vil Ukraina, i sin nåværende form som en monoetnisk enhetlig stat, opphøre å eksistere fordi det ikke er noen felles grunn mellom de vestlige nazistene og russerne i øst.


Hele artikkelen til Orlov kan leses her. Det anbefales!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det er godt gjort å gi Trump skylda for dette her. At disse transkribsjonene ble offentligjort kan vi takke det døende demokratiske partiet for.
  De har øyensynlig tenkt å ta livet av nasjonen samtidig. Det må påvirke andre lands forhold til USA, at de som snakker med Trump kan riskiere det samme som Zelenski. Jeg skjønner heller ikke heller hvordan de tør å bruke Ukraina som brekkstang. Med Biden som presidentkandidat.

  Det ser ut til at de siste rester av demokratisk ferniss, er i ferd med å gnies av- både i USA og i Storbritannia.

 2. Avatar for Olaf Olaf says:

  Når skal Steigan begynne å bli seriøs. Hver eneste artikkel om Ukraina er kopier av Russisk propaganda, samt egne konklusjoner basert på denne propaganda. Nå siteres Bloggen til Dmitry Orlov, som heller ikke kjenner Ukraina. Hvorfor gjør Russiske troll alltid den tabben å kalle Zelensky for Vladimir, og ikke Volodymyr? Fordi de ikke kan det Ukrainske språk. Derfor forstår de heller ikke Ukrainsk politikk. Akkurat som Steigan. Hva gjelder forståelsen av Zelensky’s relasjoner til Merkel og Macron, så er disse fortolket helt feil. Relasjonene er like gode i dag som før Trump-møtet. Hvis Steigan gadd å lese annet enn “Moskal” propaganda, ville han forstått det.
  Dernest, om brudd på Minsk2 protokollen: den Russisk ledede militsiaen er den part som bryter - hver eneste dag! Les OSCE’s Ms-rapporter.

 3. Avatar for Mari Mari says:

  Ok så etter å ha lest dine innlegg er det soleklart at du står for Ukrainske nasjonalister. Greit nok det. Alle har rett til meninger. Siden du selv står for propaganda bør du vel avstå fra å beskylde andre for propaganda. Du har ikke engang så mye som forstått at befolkningen på Krim har holdt folkeavstemning. Det som sjokkerer meg er at det faktisk ser ut til at det finnes folk som tar deg på alvor og ikke gjennomskuer deg for hvem du egentlig er. Jeg håper folk begynner å gå dine påstander etter i sømmene for det trenges dersom man ønsker fakta heller enn propaganda,

 4. Avatar for Olaf Olaf says:

  Det var morsomt å bli anklaget for å være nasjonalist. Siden du har så god innsikt i Ukrainsk nasjonalisme, kan du kanskje fortelle meg hvilke gren av nasjonalismen jeg støtter (hvilken org.)? Og du kunne kanskje fortelle meg litt om utfallet av valget på Krim i 2014? (hvor mange % fikk Aksyonov). Utover det: No comments!

 5. Avatar for Olaf Olaf says:

  Dette blir for dumt. Mari. Jeg spurte deg da vitterlig hvilken gren av nasjonalismen du mener at jeg STØTTER. (Som du vet, er det mange ulike typer nasjonalisme). Men du svarer jo ikke. Og det er synd, med all den visdom du har om landets politikk.

 6. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Olaf er Olaf, han er mer forstokket enn nasjonalist.

 7. Avatar for Olaf Olaf says:

  Er det forstokket å spørre om hva Mari anklager meg for?

 8. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Nei - men en smule selvinnsikt ville ha gitt deg svaret.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere