Saudi-Arabia massakrerte 80 fanger fra sine allierte i Jemen

3
Ruinene av det bombede fengselet i Jemen.

Saudiarabiske bombefly bombet 1. september 2019 et fengsel i byen Dhamar i Jemen. 80 av fangene ble drept og over 100 såret sier houthigeriljaens helsedepartement. De saudiarabiske flyene er utstyrt med siste skrik i vestlig teknologi og det er ingen grunn til å tro at dette var noen feilbombing. Angrepet må ha vært bevisst og målrettet. Det rammet også en skole i nærheten.

Alle de drepte i fengselet var fanger som tilhørte saudikoalisjonen. De var tatt til fange av houthi-geriljaen. Saudi-Arabia har altså ikke bare begått nok en krigsforbrytelse, men de har også massakrert sine egne.

Abdul Qader al-Mortada fra den jemenittiske komiteen for fanger sier at halvparten av de drepte fangene skulle ha vært løslatt snart som følge av en fangeutvekslingsavtale.

Det internasjonale Røde Kors bekrefter at fengselet var godt kjent og at de har besøkt det regelmessig. Røde Kors har også tvitret om tallet på ofre.

Har du ikke lagt merke til noen forferdelse eller fordømmelse fra vestlige politikere? Det kommer av at det ikke har vært noen. Når våre allierte gjennomfører massakrer, sender vi underholdning.

På steigan.no finner du mer omfattende dekning av krigen i Jemen enn i noen andre norske medier. Les her.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. SHO says:

    Samme nyhet på NRK:

  2. AnneBrit says:

    Dette er nok også et forsøk på å eliminere vitner. Alle som har drevet business med disse folka, bør passe seg nå.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.