Saudi-Arabia massakrerte 80 fanger fra sine allierte i Jemen

0
Ruinene av det bombede fengselet i Jemen.

Saudiarabiske bombefly bombet 1. september 2019 et fengsel i byen Dhamar i Jemen. 80 av fangene ble drept og over 100 såret sier houthigeriljaens helsedepartement. De saudiarabiske flyene er utstyrt med siste skrik i vestlig teknologi og det er ingen grunn til å tro at dette var noen feilbombing. Angrepet må ha vært bevisst og målrettet. Det rammet også en skole i nærheten.

Alle de drepte i fengselet var fanger som tilhørte saudikoalisjonen. De var tatt til fange av houthi-geriljaen. Saudi-Arabia har altså ikke bare begått nok en krigsforbrytelse, men de har også massakrert sine egne.

Abdul Qader al-Mortada fra den jemenittiske komiteen for fanger sier at halvparten av de drepte fangene skulle ha vært løslatt snart som følge av en fangeutvekslingsavtale.

Det internasjonale Røde Kors bekrefter at fengselet var godt kjent og at de har besøkt det regelmessig. Røde Kors har også tvitret om tallet på ofre.

Har du ikke lagt merke til noen forferdelse eller fordømmelse fra vestlige politikere? Det kommer av at det ikke har vært noen. Når våre allierte gjennomfører massakrer, sender vi underholdning.

På steigan.no finner du mer omfattende dekning av krigen i Jemen enn i noen andre norske medier. Les her.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.