Nancy Pelosi (D) gleder seg ikke over at Bolton fikk sparken

0
John Bolton har gått av. Shutterstock

En skulle kanskje ha trodd at Det demokratiske partiet i USA ville ha gledet seg over at den erkereaksjonære krigshisseren John Bolton fikk sparken som sikkerhetsrådgiver for Donald Trump. I så fall har man trodd feil. Demokratene klarer virkelig ikke å glede seg over at mannen som vil ha krig mot Iran fikk foten. Her er deres fremste leder i Kongressen, speaker Nancy Pelosi, på Twitter:

I stedet for å spre om seg med konfetti og smilefjes over at en av verdens farligste menn er sparket, velger hun å profilere avsettelsen som symbol på en «manglende fast, strategisk ledelse». Dette er så påfallende at nettmagasinet Slate, som står demokratene nær skriver at Democrats Should Feel Free to Say It’s Great That John Bolton Is Gone.

Slate minner om at Bolton er en så ekstrem krigshisser at han ikke en gang ble godkjent av Senatet i 2005 midt oppe i «war on terror»-hysteriet. De mener at «med Bolton i Det hvite hus var verden et farligere sted». Derfor mener magasinet at det må være lov å glede seg. Men det gjør sltså ikke Pelosi og heller ikke den demokratiske senatoren Chris Murphy.

Som Slate skriver behøver man jo ikke lovprise Trump og hans politikk fordi han sparker Bolton, men man kan i det minste glede seg over at en av verdens farligste menn har mistet det meste av sin makt. Det evner altså ikke mange av demokratene å gjøre. Blant unntakene er Elizabeth Warren og Bernie Sanders.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.