Se de «fredelige» demonstrantene i Hong Kong

0
Strategene og fortroppene i demonstrajonene i Hong Kong er alt annet enn fredelige.

I reportasjene i hovedstrømsmediene blir vi fortalt at demonstrantene i Hong Kong er fredelige, og det gjelder sikkert det stor flertallet. Men det gjelder ikke kjernetroppene deres. De benytter seg av en krigsliknende taktikk som ikke er så ulikt det man så på Maidan-plassen i Kiev i 2014. Stormtroppene deres går til angrep på politiet med stokker og steiner og de opptrer i militær formasjon. Hensikten er åpenbart å provosere politiet så langt at de overreagerer og slik at regimeskiftekameratene kan få vist noe blod på TV. Se dette her:

Demonstrantene har utviklet håndbøker der de gir instruks om hvordan kampene skal føres, og det er som ut av ei lærebok i bygerilja. Den kalles DUMMIES GUIDE to confrontation and war strategies.

I håndboka deles troppene deres inn i fem kategorier som har hver sin rolle å spille i gatekampene.

Noen drømmer tydeligvis om å gjenskape Tienanmen 1989 for å skade Kina maksimalt og bidra til å skade kinesisk økonomi og Kinas omdømme i verden. I denne strategien er de virkelig fredelige demonstrantene bare kanonføde for bakmennene. Blant disse bakmennene finner vi opplagt USA, som gjennom CIA-fronten National Endowment for Democracy har bevilget mye penger til disse gruppene (se deres egne nettsider her), men sannsynligvis også noen av oligarkene i Hong Kong, som vet at det brenner under føttene på dem og er klar over at Beijing har paner om å undergrave deres makt. Storbritannia og Taiwan har også sannsynligvis fingre med i spillet.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelBombing for feminisme i Afghanistan
Neste artikkelSør-Korea bryter militærallianse med Japan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).