Bombing for feminisme i Afghanistan

7
Det kvinnene i Afghanistan trenger er mer krig, mener demokartenes kandidat Marianne Williamson. Foto: Shutterstock: Skolejenter i Kabul.

Marianne Williamson, demokratisk presidentkandidat for valget i 2020, sier USA må bli i Afghanistan for å fremme feminisme.


Dette går fram av en artikkel publisert av Need to know News. Artikkelen er oversatt av Ingunn Kvil Gamst og publisert på Derimot.no.


Den demokratiske presidentkandidaten for 2020 Marianne Williamson sier det er «uakseptabelt» at Trump-administrasjonen vurderer å trekke USAs tropper ut av Afghanistan. Vi trenger å sikre «kvinners rettigheter og beskyttelse». Disse er blitt misbrukt av Taliban.

Ja, det trengs virkelig frigjøring av kvinnene i Afghanistan, men gjøres det med krig og våpen?

Williamson referer til en artikkel i New York Times som påstår at USA er i Afghanistan for å fremme feminisme.

Williamson sier det er «uakseptabelt» for Trump-administrasjonen å vurdere å trekke troppene ut av Afghanistan. Vi behøves der for å sikre «kvinners rettigheter og beskyttelse» – de som blir misbrukt av Taliban.

Suzanne Nossels reklamekampanje for NATO da hun var sjef for Amnesty.

«At USA skal trekke troppene sine ut av Afghanistan uten å sikre kvinner rettigheter og beskyttelse er uakseptabelt», twitret Williamson på lørdag. «Talibans historie om brutalitet mot kvinner må aldri bli glemt eller oversett i disse forhandlingene».

Williamson lenket dette til en propaganda-artikkel i New York Times som vil rettferdiggjøre en uendelig krig for å  «vekke» de liberale ved å påstå at USA er i Afghanistan for å fremme feminisme.

Howard Dean sa noe av det samme i fjor. Han sa vi må fortsette den uendelige krigen i Afghanistan for å fremme feminisme. 

«Dersom vi trekker våre tropper ut av Afghanistan dømmer vi millioner av kvinner tilbake til steinalderen. Ingen undervisning, ingen mulighet til å velge hvem de skal gifte seg med. De vil bli mennenes eiendom når Taliban tar over. Er det virkelig det du ønsker, Trump?»

Utenriksminister Mike Pompeo foreslo også i fjor at vi må fjerne Irans regjering for å kunne spre feminisme:

«Ser vi det fra hijab-protestenes side, så ser det ut som om de brutal mennene i det regimet er vettskremte for de iranske kvinnene – de som forlanger sine rettigheter. Som menneskelige vesener med iboende verdighet og umistelige rettigheter fortjener kvinnene i Iran samme frihet som mennene i Iran har».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Kommentar:

Marianne Williamson føyer seg inn i rekka av feminister i Det demokratiske partiet som har sterk tro på bombing for å frigjøre kvinner. Hennes opplagte forbilde er Hillary Clinton, men også Suzanne Nossel, som samarbeidet tett med Clinton og som var generalsekratær i Amnesty International en periode hadde veldig sans for dette med bombing for feminisme.

Les om Nossel her:

State Department, Amnesty og «soft power»

I 2012 gjennomførte Amnesty International en plakatkampanje som støttet NATOs krigføring i Afghanistan fordi den angivelig var til fordel for jenter og kvinner.

NATO: Keep the progress going – Amnesty International

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Hun er ei jødinne, og jeg er ikke sjokkert over at sosialister selger henne som hvit for å sverte hvite kvinner.

 2. Bedrive krig for å fremme feminisme, amerikanske politikere som representerer de private eierne av krigsvåpen-industrien, kan finne på de utroligste påfunn for å fortsette en uendelig krig som gir eierne av krigsvåpen-industrien mange hundre milliarder dollar hvert år i all uoverskuelig fremtid.

  Hadde de representert det amerikanske folk ville de heller har brukt pengene til gratis helsestell, utdannelse, pensjonsforsikringer og oppgradering av infrastrukturen i USA, i stedet for å årelate økonomien i USA til fordel for eierne av krigsvåpen-industrien.

 3. Ja da har USA en stor jobb fremfor seg, siden det er mange kvinneundertrykkende land i verden, spesielt i den muslimske verden, ref. WECs rapport. På bunn 13 listen finner en Yemen, Saudi (USA allierte), Iran, Irak, Syria, Libanon, Pakistan, Mail, Tshad og D.R. Kongo, Marokko, Oman og Jordan.

 4. Som Runeulv skriver - hun er jøde, selv om hun kaller seg Willamson. Den jøden som erklærte at Trump var sendt av Gud, kaller seg Wayne. De er ivrige SWJ, og de gjør en parodi ut av alt. Så kan vi spørre om hva det kommer av. Personlig er jeg ikke i tvil - de kjenner ikke Jesus - i grunnleggende forstand. De har blitt holdt unna samfunnet de har levd i, tyrranisert av sine egen ledere - rabbiene, og bare lært opp deres tankegang.
  Det er viktig å merke seg at de bruker ikke det gamle testamentet, ut over til festbruk. De har 600 bind med menneskevisdom- kalt talmuden- å øse av. Finner de ikke smutthull der, så skriver de bare ei ny bok,
  eller seks.

 5. Er dere klar over at vi deltar på militær-øvelse i Jordan?

  In addition to Jordan, forces from the US, Australia, Austria, Iraq, Saudi Arabia, Egypt, Oman, Italy, Cyprus, Bahrain, Qatar, Belgium, Brunei, Canada, Czech Republic, France, Germany, Greece, the Netherlands, Japan, Kenya, Kuwait, Lebanon, Pakistan, Spain, the UAE, the UK, Tajikistan and Norway are taking part in the drill,

 6. Er det noen som forårsaker og bidrar til " unstable security circumstances" så er det vel USA og ingen annen. Høye militære spenninger gir mer våpensalg for USA. Listen over land som er med kan vel leses som en liste over USAs vasaller

 7. Avatar for tjatta tjatta says:

  Det er jo noe snodig når Blitz og den amerikanske ambassaden veiver med det samme flagget. Man må jo imponeres av grundig arbeid

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere