Bombing for feminisme i Afghanistan

0
Det kvinnene i Afghanistan trenger er mer krig, mener demokartenes kandidat Marianne Williamson. Foto: Shutterstock: Skolejenter i Kabul.

Marianne Williamson, demokratisk presidentkandidat for valget i 2020, sier USA må bli i Afghanistan for å fremme feminisme.


Dette går fram av en artikkel publisert av Need to know News. Artikkelen er oversatt av Ingunn Kvil Gamst og publisert på Derimot.no.


Den demokratiske presidentkandidaten for 2020 Marianne Williamson sier det er «uakseptabelt» at Trump-administrasjonen vurderer å trekke USAs tropper ut av Afghanistan. Vi trenger å sikre «kvinners rettigheter og beskyttelse». Disse er blitt misbrukt av Taliban.

Ja, det trengs virkelig frigjøring av kvinnene i Afghanistan, men gjøres det med krig og våpen?

Williamson referer til en artikkel i New York Times som påstår at USA er i Afghanistan for å fremme feminisme.

Williamson sier det er «uakseptabelt» for Trump-administrasjonen å vurdere å trekke troppene ut av Afghanistan. Vi behøves der for å sikre «kvinners rettigheter og beskyttelse» – de som blir misbrukt av Taliban.

Suzanne Nossels reklamekampanje for NATO da hun var sjef for Amnesty.

«At USA skal trekke troppene sine ut av Afghanistan uten å sikre kvinner rettigheter og beskyttelse er uakseptabelt», twitret Williamson på lørdag. «Talibans historie om brutalitet mot kvinner må aldri bli glemt eller oversett i disse forhandlingene».

Williamson lenket dette til en propaganda-artikkel i New York Times som vil rettferdiggjøre en uendelig krig for å  «vekke» de liberale ved å påstå at USA er i Afghanistan for å fremme feminisme.

Howard Dean sa noe av det samme i fjor. Han sa vi må fortsette den uendelige krigen i Afghanistan for å fremme feminisme. 

«Dersom vi trekker våre tropper ut av Afghanistan dømmer vi millioner av kvinner tilbake til steinalderen. Ingen undervisning, ingen mulighet til å velge hvem de skal gifte seg med. De vil bli mennenes eiendom når Taliban tar over. Er det virkelig det du ønsker, Trump?»

Utenriksminister Mike Pompeo foreslo også i fjor at vi må fjerne Irans regjering for å kunne spre feminisme:

«Ser vi det fra hijab-protestenes side, så ser det ut som om de brutal mennene i det regimet er vettskremte for de iranske kvinnene – de som forlanger sine rettigheter. Som menneskelige vesener med iboende verdighet og umistelige rettigheter fortjener kvinnene i Iran samme frihet som mennene i Iran har».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Kommentar:

Marianne Williamson føyer seg inn i rekka av feminister i Det demokratiske partiet som har sterk tro på bombing for å frigjøre kvinner. Hennes opplagte forbilde er Hillary Clinton, men også Suzanne Nossel, som samarbeidet tett med Clinton og som var generalsekratær i Amnesty International en periode hadde veldig sans for dette med bombing for feminisme.

Les om Nossel her:

State Department, Amnesty og «soft power»

I 2012 gjennomførte Amnesty International en plakatkampanje som støttet NATOs krigføring i Afghanistan fordi den angivelig var til fordel for jenter og kvinner.

NATO: Keep the progress going – Amnesty International

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– G7 – en avleggs, unyttig prateklubb
Neste artikkelSe de «fredelige» demonstrantene i Hong Kong