Langt flere skogbranner i Angola enn i Brasil

0
Skogbrann i Sør-Afrika. Shutterstock

De omfattende skogbrannene i Brasil har naturligvis stått i det internasjonale mediebildet. Men det har dessverre lagt et røykteppe over at skogbrannene i Angola og Kongo. Og faktum er at det er langt flere branner der. Dette går fram av informasjoner fra NASA formidlet av ABC Nyheter og Regnskogfondet.

Over 10.000 branner raser nå i Angola og Kongo sørvest i Afrika, ifølge bilder tatt av satellittselskapet MODSIS mellom 22. og 23. august i år.

Det er over tre ganger mer enn de 2127 brannene satellittselskapet registrerte i Brasil i samme tidsrom.
Også på et bilde publisert av NASA søndag fremstår det som om det er langt flere branner i Afrika enn i det søramerikanske landet.
Brannene i Afrika får imidlertid langt mindre oppmerksomhet enn brannene som herjer i Amazonas.

– Det brenner for tiden i mange av verdens regnskoger, både i Kongo, Indonesia og flere land i Latin-Amerika, forteller generalsekretær i Regnskogfondet, Øyvind Eggen, til ABC Nyheter.
Han forteller at brannene egentlig har pågått i flere tiår, og at Regnskogfondet har fulgt med lenge og sett på det som skjer med fortvilelse.

– Dette er verdens største pågående naturkatastrofe, sier han.

Dette går også fram av FIRMS-databasen til NASA. Dette bekreftes også av CNN. Kanalen mener likevel at brannene i Afrika ikke er like alvolige som dem i Brasil.

Oversiktskart over FIRMS-databasen. Skjermdump

Men vi tar vel ikke for hardt i hvis vi sier at brannene i Afrika er underkommunisert i forhold til brannene i Brsil.

Forrige artikkelIsrael bomber naboene sine. Øredøvende taushet i vest.
Neste artikkel– Israels droneangrep på Irak ble gjennomført fra SDF-kontrollert område i Syria