Gule vester #Acte40

0
#Acte40 skjermdump fra Twitter

De gule vestene fortsetter å demonstrere sjøl om du ikke hører eller ser noe om det. Lørdag 17. august var den 40. lørdagen på rad der gilets jaunes protesterte i gater og på plasser i Frankrike. Her er noen klipp fra demonstrasjonene:

Vi er midt i den franske ferien, så rimeligvis er demonstrasjonene små. For de gule vestene har det vært viktig å holde flammen ved like fordi de vet at det kommer tøffere kamper og at ingen av de grunnleggende problemene er løst.

I sommer undertegnet Emmanuel Macron frihandelsavtalen CETA mellom EU og Canada. Den vil bli enda en katastrofe for fransk landbruk og den franske periferien og legge ny ved på bålet for protestene. EU har også inngått en frihandelsavtale med fire latinamerikanske land gjennom Mercosur. Det har også vært protester mot denne. Og den kommer også til å forsterke flere av de negative forholdene som de gule vestene har demonstrert mot.

Les mer om de gule vestene på steigan.no

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.