En vellykket hypnotisk forestilling …

0
Harold Pinter under Nobelforelesninga. Skjermdump fra video.

Av Reidar Kaarbø.

Harold Pinter (1930 –2008) var en syk, gammel mann da han i 2005 avleverte sin Nobel-forelesing i litteratur fra rullestolen. Det var en uforglemmelig opplevelse å se denne mannen hudflette USA med en kraft som gnistret. Her er tre avsnitt fra talen hans:

”Som hver eneste person her vet, var begrunnelsen for invasjonen av Irak at Saddam Hussein hadde et meget farlig mengde masseødeleggelsesvåpen, hvorav noen kunne bli avfyrt på 45 minutter, og føre til rystende ødeleggelser. Vi ble forsikret om at dette var sant. Det var ikke sant. Vi ble fortalt at Irak hadde et forhold til al-Qaida og delte ansvaret for grusomheten i New York 11. september 2001. Vi ble forsikret om at dette var sant. Det var ikke sant. Vi ble fortalt at Irak truet sikkerheten i verden. Vi ble forsikret om at det var sant. Det var ikke sant. ”

”USA støttet og fremkalte i mange tilfeller ethvert høyre-militært diktatur i verden etter slutten av andre verdenskrig. Jeg viser til Indonesia, Hellas, Uruguay, Brasil, Paraguay, Haiti, Tyrkia, Filippinene, Guatemala, El Salvador og, selvfølgelig, Chile. Forferdelsene USA påførte Chile i 1973 kan aldri renses og kan aldri tilgis.

Hundretusenvis av dødsfall skjedde i disse landene. Fant de sted? Og skyldes de i alle tilfeller USAs utenrikspolitikk? Svaret er ja, de fant sted, og de kan tilskrives amerikansk utenrikspolitikk. Men du ville ikke vite det. … USAs forbrytelser har vært systematiske, konstante, ondskapsfulle, uten anger, men veldig få mennesker har faktisk snakket om dem. Det må du gi Amerika. De har utøvd en ganske klinisk manipulering av makt over hele verden mens den har posert som en styrke for universelt beste. Det er en strålende, til og med vittig, meget vellykket hypnose. «

Du kan se foredraget til Harold Pinter her:

Ikke bare i Mellom- og Syd-Amerika har USA utført sin elegante manipulasjon av makt. William Blum (1933 – 2018) startet sin karriere i CIA og endte opp som journalist og forfatter, han har vist hvordan USA grep inn i over 70 land etter andre verdenskrig. Med forfatterens tillatelse har jeg scannet noen sider av hans bok ”Rogue State” og lagt ut her.

William Blum viser oss hvordan USA har bestrebet seg på å velte mer enn 50 fremmede regjeringer, hvordan USA har blandet seg inn i demokratiske valg i minst 30 land, hvordan USA har forsøkt å ta livet av mer enn 50 ledere i andre land, hvordan USA har sluppet bomber på folket i mer enn 30 land og hvordan USA har forsøkt å knuse folkelige eller nasjonalistiske bevegelser mot utålelige regimer i mer enn 20 land.

Det er en strålende, til og med vittig, meget vellykket hypnose…

De seneste krigene mangler i listen til Blum. Libya ble bombet i 2011 og Muammar Gaddafi ble myrdet rett etter at han hadde startet arbeidet med å få den Afrikanske Union til å gå vekk fra petrodollar over til en uavhengig gullbasert valuta. De sa Gaddafi bombet sitt eget folk med jagerfly. Det var løgn. De sa Gaddafi hentet inn svarte leiesoldater som drepte sivile. Det var løgn. De sa han planla folkemord. Det var omhyggelig designet løgn og bedrag som ble sluppet ut via Al Jazeera i Qatar og via andre av USA sine venner, designet for å forlede FN og en hel verden for å få aksept til å bombe Libya tilbake til steinalderen. Nato og Norge ble misbrukt til å gjennomføre et regimeskifte, de ble brukt til en kriminell og forkastelig handling. Resultatet kjenner vi. Siden 2011 har Libya vært preget av elendighet og kaos. Professor emeritus Ola Tunander har skrevet hvem som gjorde hva, hvorfor og hvordan i boken ”Libyakrigen”. Boken er aldri nevnt på NRK.

Syria gikk det enda verre med. Her finansierte, trente og utrustet USA ulike islamske grupper, mange av dem med kamperfaring fra Irak og Libya, og sendte dem inn i Syria i kolonner av nye pickup’er fra flere av landene rundt Syria. Leiesoldatene rykket inn i landsbyer og byer, drepte offentlighetspersoner og tok folket som gisler. Ved hjelp av russerne er mange opprørere jaget ut eller drept, men i nordvest er områder fortsatt invadert og okkupert av amerikanske soldater og deres allierte slik at Assad ikke kan selge oljen sin og få bygget opp igjen landet. Nå er Syria avhengig av import av olje. I august 2018 ble skadene etter krigen anslått til 3200 milliarder kroner. Norge kaller det fortsatt en ”borgerkrig”, ikke en invasjonskrig, og Norge støtter de USA-initierte opprørerne. Det ser ut som at 90 % av folket og hele hæren er lojal mot Assad i denne ”borgerkrigen”.

Tim Anderson, senior foreleser i politisk økonomi ved Universitetet i Sidney, har skrevet boken ”The Dirty War On Syria” der han sier:

”Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til.”

Intervju med Anderson er aldri vist på NRK.

YouTube player

Nå er det bare Iran igjen, så har USA knust omtrent alle landene i listen som 4-stjerners general og en gang presidentkandidat Wesley Clark i 2007 fortalte han fikk høre i Pentagon rett etter 11. september 2001: ”U.S. will attack 7 countries in 5 years. Iraq, Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and Iran.”

YouTube player

USA mangler fortsatt et ”legitimt påskudd” til å bombe Iran sammen med Israel og Storbritannia, men det er grunn til å tro at påskuddet er planlagt og snart blir servert på en overbevisende måte. Blir Norge med på krigen? Svaret er trolig ”ja”.

Noam Chomsky setter det hele i sammenheng i boken ”Who Rules The World?” der han med sin lavmælte kunnskap og saklige røst bretter ut løgnene, de kriminelle handlingene, fortielsen, bedrageriet, manipulasjonen og elendigheten som USA har påført en hel verden. Det er en glitrende god bok, men man blir deprimert og trist til sinns av å lese den.

USA har klart å få Vesten til å kjøpe sin versjon som en makt som fremstår som et universelt gode, USA har klart å få Vesten til å lukke øynene for galskapen, også i Norge.  USA bygger ut flere baser, også i Norge, utplasserer flere styrker, også i Norge, de utvider sitt nettverk, også i Norge, og de får kontroll over flere og flere organisasjoner og politikere, også i Norge.

Og igjen springer Harold Pinter sine ord frem i lyset:

” Det må du gi Amerika. De har utøvd en ganske klinisk manipulering av makt over hele verden mens den har posert som en styrke for universelt beste. Det er en strålende, til og med vittig, meget vellykket hypnose.»

Men en dag vil komme at vi peker på USA og sier høyt som barnet i eventyret: ”Jammen han har jo ingen klær på!” Da er det kanskje for sent.

Forrige artikkelFlere måter å bruke steigan.no på
Neste artikkelFacebook med patentert sensursystem