Antall Twitter-delinger stuper i Norge

3

Facebook øker, mens Twitter faller, skriver nettstedet helt.digitalt 3. august 2019. De fortsetter:

I løpet av årets syv første måneder har antall delinger på Twitter falt med nær 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. På samme tid kan Facebook vise til en økning i antall likerklikk, delinger og kommentarer på over 33 prosent.

35 av nettstedene på topp 50-listen har nedgang i engasjementet i juli. Med engasjement menes antall likerklikk, delinger og kommentarer fra Facebook, Twitter og LinkedIn.

Kommentaren bygger på statistikk fra Storyboard.news som viser topp 50-lista over nettstedene i Norge. De fem på toppen er nrk.no, vg.no, dagbladet.no, tv2.no og nettavisen.no. De har alle en markant nedgang. De mest interessante vinnerne er nordnorskdebatt.no (+60,3) og froya.no (+26,1). Her mer enn aner vi styrken i vindkraftopprøret og distriktsopprøret.

steigan.no

steigan.no er på 27. plass med en nedgang på 38,6. At vi er så høyt som 27. plass overrasker oss, siden vi ikke har annonser og ikke driver med klikkjakt. Men nedgangen stemmer med våre observasjoner. steigan.no har opplevd en tydelig politisk struping på Facebook i 2019. Det til tross for at antallet følgere på et år er økt fra ca. 4.000 til over 6.700. Før oktober 2017 var et vanlig antall ukentlige visninger på Facebook over 100.000. På et par dager den måneden falt tallet til under 30.000. Nå er det under 10.000. I vår hendte det at enkeltartikler ble sett av over 50.000 på Facebook og helt rutinemessig ble de sett av mer enn 10.000. Nå må vi virkelig slite for å se tall over 3.000. Det til tross for at antallet følgere altså er mer enn dobbelt så mange som for halvannet år siden.

Det er vanskelig å se på dette som noe annet enn politisk struping. I tillegg har Facebook lagt om algoritmene slik at de reduserer spredning.

Derimot ser vi at steigan.no ligger inne på ti på topp dersom vi ser på engasjement per post, det vil si lesernes aktivitet. Den lista ser sånn ut:

NettsideSnitt pr post
eavisa.com1121
jatilbilenioslo.no1021,5
sosialnytt.com897,5
no.newsner.com810,4
document.no610,1
nordnorskdebatt.no575,3
froya.no468,1
vg.no467,6
frifagbevegelse.no440,4
steigan.no437,2

Igjen ser vi at distriktsopprøret markerer seg, tydeligvis sammen med bompengeopprøret. Og vi ser at leserne av steigan.no deler nesten like mye som leserne av vg.no.

Vi er veldig glade for dette. steigan.no er 100 prosent avhengig av lesernes støtte. Vi har ingen rike onkler og tanter, ingen statsstøtte, ingen annonseinntekter. Denne nettavisa lever av at leserne støtter den og er engasjerte.

I vår tid trengs medier som er uavhengige av stat og kapital, og som driver en faktabasert og kritisk journalistikk. Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for runeulv runeulv says:

  Og dette er noe de progressive har jobbet frem, selv om de mente at det bare var nazister som spredte falske nyheter som skulle strupes.

 2. For egen del opplevde jeg at jeg ikke lenger får skrive kommentarer, bildetekst, følge nye brukere etc. på Instagram, etter at jeg kom hjem fra Venezia. Det er nå kun mulig å laste opp bilder. De siste bildene jeg lastet opp før turen var fra Hovdetoppen, med tilhørende passende undertekst. Mest sannsynlig er det rådmannen i Gjøvik som har rapportert meg.

  Tenkte å droppe Facebook, men det kommer så mye gull fra Frøya nå, at jeg beholder denne kontoen inntil videre.

 3. Twitter er avhengig av å brukes. Hvis de bare skal bli en kopi av papegøye-pressen, så er det liten grunn til å være der. Da kan du like gjerne kope på TV.

  Det den KAN brukes til, er å minne “eliter” og “eksperter” på hva de har sagt før, og slikt. Selv om de også driver med “scrubbing”. Det har vist seg å være et effektivt redskap for de som bruker det.
  Hyklere - gi akt!
  Denne er på Instagram - og vil forhåpentligvis glede mange ateister, også.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere