Deutsche Bank sparket tusener av folk på dagen

7
Foto: Shutterstock

Den kriseridde storbanken Deutsche Bank har sparket 18.000 ansatte, eller en femdel av arbeidsstyrken sin. E24 skriver:

Én dag etter at Deutsche Bank bekreftet at de kvitter seg med 18.000 ansatte verden over, har flere ansatte blitt kastet ut av kontoret.

– Du har et par runder med HR og så gir de deg en konvolutt og så må du forlate bygningen, sier en Deutsche Bank-ansatt i Hongkong til Reuters mandag morgen.

Andre sier de ble ført rett fra møte med ledelsen til heisen ut av bygningen, uten å ha fått lov til å rydde pulten sin, ifølge BBC.

– Man får ikke gjort jobben sin. Folk sender bare e-poster og ringer venner og hodejegere. Halve kontoret er borte og andre venter bare på å bli kalt inn til møte med HR, sier en aksjemegler som har jobbet ved Hongkong-kontoret i to år til BBC. 

Deutsche Bank er en av gigantene i internasjonalt bankvesen. Banken var en av driverne bak finanskrisa i 2008. Den har vært kjent for å drive svært spekulative og risikable prosjekter og det er ikke så få skandaler den har vært involvert i.

Den italienske avisa Quotidiano skriver at «Den tyske myten går i tusen knas». Deutsche Bank ble grunnlagt under Bismarck i 1870 og har vært en av hovedsøylene i tysk kapital siden da, inkludert under nazismen. Når de tyske troppene rykket østover fusjonerte Deutsche Bank de lokale bankene inn i sin organisasjon, eller slukte dem, som man heller bør si. De finansierte dessuten bygginga av Auschwitz. Etter krigen ble banken delt opp av de allierte, men det tok ikke lang tid før tre av disse mindre bankene fusjonerte og skapte dagens Deutsche Bank.

Oljefondet er en av de store aksjonærene i Deutsche Bank og har aksjer for 1,4 milliarder kroner i banken, 1%. Og det overrasker vel ingen lesere av steigan.no at Vanguard, BlackRock og Goldman Sachs er blant de største eierne?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ahndrom ahndrom says:

  Har fulgt med den aksjer, den har tapt 90 % på få år. Det at de rulles inn i andre verdens kri g…er bare toppen at et isfjell for kapitalen som startet krigene, ideologiene og kapitalen. Det norske skolevesen, hva alt de ikke fortalte om krigen. Det er så mye det at det har bare såvidt begynt. DB , IG farben, BASF, ++alle er krigsproffitører. Amerikansk storkapital og tysk, sponset hele maskineriet, det døde vel mange mange fler tyskere enn den ofisielle historien. Bare få rullet opp sannheten om vv2

 2. Avatar for SHO SHO says:

  Kina og Tyskland er de to landene som har størst handelsoverskudd her i verden. (Kina har 1,3 milliarder innbyggere mens “lille” Tyskland derimot bare har 83 millioner innbyggere). Veldig mye av Tysklands handelsoverskudd havner opp som profitter og blir lånt ut videre til bla andre land. Jeg vet ikke, men dette kan kanskje forklare noe av Deutsche Banks problemer: hvordan skal en bank klare å låne ut enorme mengder med penger i en verden som drukner i gjeld og som samtidig viser tegn til økonomisk stagnasjon?

 3. Avatar for runeulv runeulv says:

  Om de nesten gikk konk i kredittkrisen pga utlån til Hellas og Amerikansk sub-prime, men ble reddet av tyske skattebetalere, så ble de nok ikke mer en akkurat reddet, så det kan være gammel moro de sliter med.

  Om de sitter på informasjon om at den økonomiske nedturen har startet, så kan vi forvente drastiske tiltak fra de som er i dårlig stand til å overleve en nedtur.

 4. De ble reddet av Syriza. Men de har vært en aggressiv spiller, uten nødvendig religiøs tilknytning. Leehman ble tatt ned som hevn, fordi de nektet å delta i redningen av LTCM. Smålighet er the name of the game.

 5. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er også riktig at Hellas ble ofret, uten at jeg klarer å ha så mye sympati med dem, da den jevne greker ser ut til å mene at skatt er noe de skal betale i Nord-Europa.

  Du kan sikkert finne forklaringer, som at skatten tidligere gikk til Ottomanerne, så det ble patriotisk å lure seg unna, men når havnene i Hellas er full av båter ingen på papiret har råd til, så forsvinner lysten til hjelpe dem.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere