Deutsche Bank sparket tusener av folk på dagen

0
Foto: Shutterstock

Den kriseridde storbanken Deutsche Bank har sparket 18.000 ansatte, eller en femdel av arbeidsstyrken sin. E24 skriver:

Én dag etter at Deutsche Bank bekreftet at de kvitter seg med 18.000 ansatte verden over, har flere ansatte blitt kastet ut av kontoret.

– Du har et par runder med HR og så gir de deg en konvolutt og så må du forlate bygningen, sier en Deutsche Bank-ansatt i Hongkong til Reuters mandag morgen.

Andre sier de ble ført rett fra møte med ledelsen til heisen ut av bygningen, uten å ha fått lov til å rydde pulten sin, ifølge BBC.

– Man får ikke gjort jobben sin. Folk sender bare e-poster og ringer venner og hodejegere. Halve kontoret er borte og andre venter bare på å bli kalt inn til møte med HR, sier en aksjemegler som har jobbet ved Hongkong-kontoret i to år til BBC. 

Deutsche Bank er en av gigantene i internasjonalt bankvesen. Banken var en av driverne bak finanskrisa i 2008. Den har vært kjent for å drive svært spekulative og risikable prosjekter og det er ikke så få skandaler den har vært involvert i.

Den italienske avisa Quotidiano skriver at «Den tyske myten går i tusen knas». Deutsche Bank ble grunnlagt under Bismarck i 1870 og har vært en av hovedsøylene i tysk kapital siden da, inkludert under nazismen. Når de tyske troppene rykket østover fusjonerte Deutsche Bank de lokale bankene inn i sin organisasjon, eller slukte dem, som man heller bør si. De finansierte dessuten bygginga av Auschwitz. Etter krigen ble banken delt opp av de allierte, men det tok ikke lang tid før tre av disse mindre bankene fusjonerte og skapte dagens Deutsche Bank.

Oljefondet er en av de store aksjonærene i Deutsche Bank og har aksjer for 1,4 milliarder kroner i banken, 1%. Og det overrasker vel ingen lesere av steigan.no at Vanguard, BlackRock og Goldman Sachs er blant de største eierne?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.