Prøvde Pentagon å bruke flått som biologisk våpen?

7
Ble flått brukt som ledd i et hemmelig Pentagon-program for biologisk krigføring? Illustrasjon: Shutterstock

Representantenes hus i USA har vedtatt å pålegge Pentagon å svare på om de noen gang har eksperimentert med å bruke flått og andre insekter som biologiske våpen. Dette melder CNN.

Forlaget ble vedtatt 11. juli 2019 som et tillegg til 2020 Defense Authorization Act. Det ble foreslått av New Jersey-representanten Chris Smith fra det republikanske partiet og det henstilte til generalinspektøren for Forsvarsdepartementet om å svare på om slike eksperimenter ble foretatt i perioden mellom 1950 og 1975.

Smith viste til et større antall artikler og bøker som har hevdet at det pågikk et omfattende arbeid med slike eksperimenter på Forsvarsdepartementets anlegg i Fort Detrick og Plum Island.

«Hvis dette er sant, hva var omfanget til programmet? Hvem beordret dette? Skjedde det noen lekkasjer fra de smittede flåttene og ut i naturen?

Den vanligste sjukdommen som spres via flått er borreliose. Denne sjukdommen gir en serie symptomer og til dels svært alvorlige plager, og den har vist seg svært vanskelig å bekjempe. Smith viste til at antallet tilfeller av borreliose i USA har eksplodert de seinere årene. Mer enn 300.000 mennesker i USA får denne diagnosen hvert år.

I mange år benektet myndighetene i USA at det hadde vært drevet denne typen våpeneksperimenter med insekter, men i 1993 kom det fram informasjon i offentligheten om at det ble drevet eksperimenter med biologiske våpen på Plum Island. Blant annet ble det gjort forsøk med sjukdommen Rift Valley fever.

I boka “Bitten: The Secret History of Lyme Disease and Biological Weapons” av Kris Newby hevdes det at Pentagon også drev forsøk med borreliose. Hun skriver at utslipp fra disse eksperimentene kan ha ført til spredningen av borreliose i USA.

Det har lenge vært hevdet at slike anklager er å regne som useriøse konspirasjonsteorier. Men Representantenes hus tar dem nå altså så alvorlig at delegatene har bedt Pentagon om å gi en rapport om dette der disse spørsmålene besvares. Smiths forslag ble også støttet av hans partifelle Andy Harris fra Maryland og Minnesota-demokraten Collin C. Peterson.

I 2016 ble den kjente insektforskeren James H. Oliver Jr intervjuet av American Entomologist og han fortalte da at han hadde arbeidet med et slikt program. Oliver fortalte at US Army satte ham til å jobbe med biologisk krigføring:

But I am a biologist, so that’s where I started working on ticks and mosquitoes—how to produce a lot of them. Drop them out of airplanes. Everything was very hush-hush, very secret. I’m still leery talking about it, because I think they might put me in jail because I’m delivering secrets. [Laughs.] It was a crazy time.
How do you do a defensive application of ticks and mosquitoes?
We would run all kinds of distribution tests on where these things go when you release them and what were the factors that would cause the migration. Can we drop them out of airplanes and how do we get the bugs to the enemy? That was the thing we did.

Her har vi altså et førstehånds vitne som fortalte at han personlig og hans kolleger arbeidet med å spre flått og andre insekter som del av en biologisk våpenprogram. Men Oliver døde i 2018 så det vil bli vanskelig å innkalle han som vitne.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Antrax-bakteriene som ble sendt til prominte amerikanere, er sporet til Fort Dietrick.

  Offentliggjort dokumenter viser at de har sluppet bakterier og virus i ventilasjons-systemet til undergrunnsbannen i New York. Zika-viruset er patentert av Rockefeller .Lista er uendelig.

  Clinton om rapporten fra bioetikk-komieteen i 1995.

 2. Nå fikk jeg virkelig en kald klump i halsen! Etter at Bongard ble plassert i insekts-kjelleren på NINA, har det blitt helt stilt fra ham. Kan det være at Bongard er kidnappet av Pentagon og blir presset til å utvikle hemmelige insekts-våpen? Slik ville de både bli kvitt en farlig fiende til kapitalismen, samtidig som de kunne utnytte Bongards overlegne intelligens og kunnskaper til å utvikle livsfarlige insekts-våpen. Som knott som sprer kugalskap. Eller 12 cm store morderbier.

  Håper Steigan.no vil forfølge denne saken videre? For vi kan ikke la Bongard i stikken!

 3. Borelia rammet ikke hardt nok så de infiserte flått med TBE virus som er enda farligere.

  Skal man ta med alt faenskapet svina står bak så må man skrive en triologi. En av de største skandalene er Spanskesyken.
  Spanskesykens første utbrudd oppsto i en militærleir i delstaten Kansas våren 1918. Amerikanske soldater spredte epidemien til Frankrike og Europa på forsommeren, og i løpet av juli var alle kontinentene rammet. Dette første utbruddet av sykdom var relativt mildt, men i slutten av samme år blusset epidemien opp igjen med ny styrke utover høsten. En tredje sykdoms-bølge inntraff vinteren 1919, og en mindre influensabølge vinteren 1920 regnes også for å høre innunder spanskesyken.

  Totalt ble en tredel av verdens daværende befolkning på 1,8 milliarder smittet. Det har blitt anslått at pandemien tok livet av mellom fem og ti ganger så mange mennesker som første verdenskrig, som var i sin sluttfase da spanskesyken brøt ut.

 4. Til glede for Big Pharma, for behandlingen for borreliose er dyr med dyre medisiner og kan være langvarig. Det militær-industrielle komplekset forstås som et interessefelleskap mellom krigsvåpen-industrien, næringslivet, politikerne og regjeringen. At militære laboratorier utvikler smitte som kommer Big Pharma til gode er høyst sannsynlig.

 5. Det er mye som taler for at viruset var kunstig frembrakt, og at det spredde seg fra en militærleir øker mistanken om at det ble kunne vært fremstilt i et militært laboratorium. Det er nære forbindelser mellom Big Pharma og militære laboratorier kan en få mistanke om.

  I dag er det massevaksinene, som må inneholde mer enn det vaksinen skal virke mot, når en tar den store prosentandelen av dem som får sykdommer og plager i betraktning, og som må behandles med medisiner livet ut etterpå. Medisiner som fremstilles av det samme multinasjonale legemiddelselskapet som fremstilte vaksinen.

  Det er ikke grenser for hva den kabalen som driver krig mot menneskeheten kan finne på. Dessverre er de så smarte at deres udåder kun kan analyseres i etterkant, og da er det for sent.

 6. Avatar for ahndrom ahndrom says:

  Det er jo etterlevningene etter 1945 oppløsningen som gikk tilsynelatende dårlig for en diktator og hans menn. Disse menn og kapital har gått videre og utviklet det vi ser i dag av propaganda via media(VG opprettet i 1945) , militæret samt big pharma. De gjorde tester på mennesker i den krigen og tok erfaringene videre . Siden man under en krig kan gjøre hva man vil.

 7. Avatar for Valgeir Valgeir says:

  Allerede i 2005 ble det publisert ei bok som detaljert beskrev geskjeften. Har lest den i pdf format så den er de ute ett sted gratis.

  Lab 257: The Disturbing Story of the Government’s Secret Germ Laboratory by

  Michael Christopher Carroll

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere