Harde trefninger i Ukraina

13
Skarpe trefninger i Ukraina. Skjermdump fra video.

Det meldes om en serie harde kamphandlinger langs demarkasjonslinja som skiller de selverklærte folkerepublikkene Donetsk og Lugansk fra resten av Ukraina. Ukrainske styrker skal ha blitt påført noen følbare tap, hevdes det.

Se her og her.

Dette er også omtalt i ukrainsk presse, slik som her hos nettavisa Unian. President Zelenskij kalte episodene «forsøk fra provokatører på å hindre fredsprosessen».

Trefningene er også omtalt i pro-Maidan-avisa Kyiv Post.

CNN mener at kamphandlingene truer drikkevannet til 3 millioner mennesker.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Men blir befolkningen i Donbass med på det? Kan jeg ikke tenke meg, Jemtland hadde aldri vært svensk hvis jemtene hadde hatt våpen.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  Norge er hva som kan forsvares fra sjøen, mens Sverige er hva som kan erobres fra land, så Jemtland hadde aldri sjangs.

  https://www.youtube.com/watch?v=DX_I5hXeRqM
 3. Men drømmen lever. Jeg har selv huset politiske flyktninger fra Jemtland, etter at Sverige gikk inn i EU. Hvis de hadde hatt Donbass å skejle til, så er det ikke godt å vite hva som ville ha skjedd. :wink:

  Donbass er temmelig innlands.

 4. Avatar for runeulv runeulv says:

  Det er ikke et maritimt mot et landbasert militære der. Det er spesifikt hvorfor det ble Danmark-Norge mot Sverige-Gothia, og hvorfor grensene ble som de ble, at Danmark Norge ble hva man holde med et maritimt forsvar, mens Sverige er hva man kan ta fra land.
  Grensa ble da vanskillet på kjølen, og Jemtland lå på feil side.

  En arme masjerer i takt, og ledelsen bestemmer, mens Danmark-Norge hadde skip hvor disiplin vedlikeholdes på en annen måte. At det er de maritime nasjonene som har hatt mest ytringsfrihet, er nok heller ikke en tilfeldighet, da båter går ned med mann og mus, hvis småfolket ikke tør si i fra om farer.

 5. Avatar for Pirri Pirri says:

  Den ukrainske siden følger ikke Minsk-avtalen.
  Den nåværende administrasjonen av Ukraina ikke interrisert i gjennomføringen av disse avtalene.
  I tillegg trenger Kiev ikke folk som bor i Donbass.
  Gjennomføringen av Minsk-avtalene er direkte knyttet til initiativet til Ukraina, som ikke bør skifte ansvar over til Russland.
  Det er en posisjon i Russland at Donbass er Ukraina, som også gjentatte ganger ble oppgitt av russisk president Vladimir Putin. Samtidig har Moskva gjentatte ganger sagt at ansvaret for gjennomføringen av Minsk-avtalene ligger hos Kiev, og Russland er ikke part av konflikten og et gjenstand for avtalen.
  Minsk-avtalene som undertegnet av Ukraina krever at Kiev vedtar en amnesti lov for de som involvert i konflikten ved siden av de selvtillit proklamerte republikkene, endrer grunnloven som vil stave ut den spesielle statusen til Donezk og Lugansk religionene og deres rett til selvbestemmelse i språk, restaurering sosial-økonomiske bånd med de som ikke kontrolleres av Kiev territorier.
  Denne planen er fortsatt uoppfylt av Ukraina.
  Denne væpnede konflikten i sør-øst Ukraina har pågått siden våren 2014. Innbyggerne ( ikke terrorister) i regionen nektet å anerkjenne den nye anti-russiske regjeringen som kom til makten gjennom et kupp, og annonserte opprettelsen av de selvutnevnte Donezk og Lugansk republikkene.
  Som svar tok Kiev den såkalte anti- terroristoperasjonen mot dem.
  En fullstendig borgerkrig begynte i Donbass, hvor over 13000 sivile mennesker døde som resultat av ukrainske bombingen, og flyktet 2 millioner fra regionen.

  • Listeelement
 6. Avatar for Olaf Olaf says:

  Beklager Pirka, men her ramser du opp så mye feil, at man skulle tro du har knabbet noe fra søppelbøtta til Yevgeny Prigozhin. Bedre lykke neste gang

 7. Avatar for Pirri Pirri says:

  En oppblåst “bedreviter”, mer kan man ikke si om deg.
  Ukrainsk propaganda har blåst hjernen din helt ut!
  God bedring!

 8. Nei, men jeg verdsetter mine omgivelser, og de folka som bor der. For ikke å snakke om levemåten.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

5 flere kommentarer

Deltakere