Offensiven mot terroristene i Idlib går framover

0
De syriske "Tiger"-styrkene frigjør stadig flere småbyer i Idlib. Foto AMN

I Idlib-provinsen i det nordvestlige Syria har mange titusener av terrorister forskanset seg i vel forberedte og utstyrte stillinger. De har fått store forsyninger og svært mye våpen fra anti-Syria-koalisjonen. De fortsetter å få økonomisk støtte fra Norge via Norsk Folkehjelp og andre NGOer.

Dette er folk som vil føre krig for enhver pris. De vil forsvare sitt terrorstyre i Idlib uansett hva det måtte koste. Og de bruker sivile som menneskelige skjold. Dette gjør krigen mot dem uhyre komplisert.

Nyheter fra fronten tyder likevel på at den syriske hæren rykker fram og at den nedkjemper den ene terroristbefestningen etter den andre. 4. juni 2019 frigjorde de syriske «Tiger»-styrkene småbyene Hamirat, Qaratah og Hardane. Mens dette skrives rettes offensiven inn mot en strategisk høyde øst for byen Kafr Naboudeh. Når den er tatt vil veien være åpen for å frigjøre den strategiske byen Al-Hobeit, som er den første byen av noen størrelse i det sørvestlige Idlib.

Den syriske hæren sier at Tyrkia har sendt mer våpen til terroristene i det nordvestlige Syria i et forsøk på å stanse den syriske offensiven. Det meldes også at medlemmer av IS har gått over til den tyrkiskstøttede terroristgruppa FSA.

Det samme sier nyhetsbyrået Reuters. Det skal handle om pansrede kjøretøyer, Grad-missiler, anti-tank våpen og TOW-missiler. En vestlig etterretningskilde sier til Reuters at Washington har gitt grønt lys for denne våpenleveransen.

De nye våpnene gjorde det mulig for terroristene for en kort tid å stanse den syriske offensiven og ta tilbake noen områder. Men det varte ikke lenge før disse områdene ble frigjort igjen.

Russland sier ifølge Reuters at det er Tyrkias ansvar at terroristene kan fortsette sin krig, og forlanger av Tyrkia at landet innstiller denne støtten.

Samtidig har USAs flyvåpen ødelagt tre oljetankskip i Syria for å kvele energiimporten til landet. Det israelske flyvåpenet angrep i helga den syriske flybasen T-4 i det østlige Homs.

Anti-Syria-koalisjonen taper krigen mot Syria, men det betyr ikke på noen måte at de har gitt seg.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.