John Pilger: The War You Don’t See

1
John Pilger: The War You Don't See

I denne filmen tar den prisbelønte journalisten John Pilger for seg medienes rolle i krig.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Ola Arve Solstad

    Jeg har stor respekt for Pilger sitt journalistiske arbeid. Men det hele blir stående som litt for mye et moralsk nederlag for journalistikken. Blant annet denne “embeddingen” med de militære styrkene. Man føler seg jo selv "bedre enn " disse feige journalistene som framstiller krigen fra maktens side, og ens gode hjerte blir større, men det hjelper ingen. / I stedet burde man gå mere inn på hvorfor journalismen i større og større grad går sammen med maktfeltet, egentlig på nesten alle områder i dag. Spørre seg hvilke sanksjoner de kan bli møtt med om de ikke gjør det, og lignende spørsmål. Hvilket eufemismearbeide som må utføres for å lette på sin samvittighet? o.l Som vi ser representanten for BBC, bl.a bruker i filmen. Eufemismer blir jo brukt til å “forfine” en brutal virkelighet, unnskylde seg og fraskrive seg ansvar. Hvilke straffetiltak vil en journalist bli utsatt for om han nekter å "gå til sengs med " makta, i dette tilfelle det miltære ? Hva betyr det at mediene i stor grad nå er kjøpt opp av storkapitalen og har direkte eller indirekte interesse i disse imperialistiske krigene. / Slike, og andre spørsmål, burde undersøkes, kanskje av sosiologer ved universitetene, eller lignede fag. Så konservative som universitetene er blitt nå om dagen, blir det kanskje vanskelig å få midler til et slikt forskningsprosjekt, men i så fall bør men gå i gang med det på frivillig basis. Det er også mulig./ I alle tilfelle hjelper ikke moralske holdninger. Journalister arbeider også innenfor et marked av symbolske goder, og ønsker ikke å få karrieren ødelagt ved å gå mot maktfeltene. Vi må få fram maktstrukturene her som gjør at de virkelige skurkene blir tatt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere