Ukrainas ambassade sier at Demokratene ba dem om å finne skitt om Trump

42
Dette har vært ideen bak fortellingen om "Russiagate": Vladimir Putin skal liksom ha brukt internett til å sikre seieren for Donald Trump. Karikatur fra Shutterstock.

I over to år har Det demokratiske partiet forsøkt å gjennomføre et stille statskupp mot Donald Trump via den såkalte Russiagate. Dette forsøket kollapset i stor stil da Mueller-rapporten viste at det ikke hadde vært noe samarbeid mellom Russland og Trump. Nå slår dette forsøket tilbake på Demokratene sjøl.

Les:«Russiagate» var fake news, la oss gni det inn

Ukrainas ambassade i Washington skriver at en person fra Demokratenes partiledelse (DNC) tok kontakt under valgkampen i 2016 og ba Ukraina om å grave opp dritt om kampanjelederen til Donald Trump. DNC ba til og med om hjelp fra Ukrainas president for å gjøre dette.

Dette skriver The Hill.

I et skriftlig svar på spørsmål sier ambassadør Valerij Chalys kontor at DNCs Alexandra Chalupa ba om informasjon fra Ukrainas regjering om Paul Manaforts opptreden i landet med sikte på å finne noe som kunne brukes i Kongressen. Seinere prøvde Chalupa å legge til rette for at president Petro Porosjenko skulle uttale seg om Manaforts påståtte forbindelser med Russland.

I 2017 skrev Politico at Ukrainas regjering forsøkte å hjelpe Hillary Clinton for å undergrave Donald Trumps kampanje. Disse forsøkene påvirket valgkampen i den forstand at de tvang fram kampanjeleder Manaforts avgang og underbygde fortellingen om samrøre mellom Trump-kampanjen og Russland, skriver Politico.

Det demokratiske partiet har flere problemer med Ukraina, viser det seg. Den andre store saken er at presidentkandidat Joe Biden står overfor en svært delikat korrupsjonssak.

Joe Bidens sønn, Hunter Biden, som i 2014 akkurat var blitt sparket ut av marinekorpsets reserveavdeling for bruk av kokain, tok oppdrag for Burisma Holdings til en prislapp av 50.000 dollar i måneden. Jobben var å sørge for at Burisma skulle få kontroll over en stor del av Ukrainas gassreserver. Allerede da ble det pekt på som en interessekonflikt.

At Joe Biden, som da var visepresident i USA, hadde en tjukk finger med i spillet for å sikre sønnen denne jobben er ingen dristig antakelse. Men verre blir det for kandidaten Biden at han også brukte stillingen sin for å tvinge den ukrainske staten til å avslutte en korrupsjonsetterforskning mot Burisma.

I mars 2016 truet Joe Biden Ukraina med å holde tilbake et lån fra USA på 1 milliard dollar dersom ikke landets sjefsanklager ble sparket. Ukraina var også den gangen helt på knærne økonomisk og et tap av dette lånet kunne vært ganske katastrofalt for landet. Presset virket. Riksanklager Viktor Shorkin ble avsatt og etterforskninga mot Burisma innstilt.

Det kan ikke herske tvil om at Joe Biden intervenerte på denne måten, siden han ikke kunne motstå fristelsen til å skryte av det for åpne TV-kameraer.

Så det er tydelig at det er flere skjeletter i Demokratenes skap som ramler ut etter at de mislyktes med Russiagate. Dette kan vise seg å bli deres mareritt fram mot valgkampen 2020.


KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Serrrrriøst? Hvor kommer du fra?

 2. Kun for Anita Pallenberg. Keith valgte livet. Har du ikke lest selv-biografien?

  Om vi kommer fra samme sted, kan vi ikke ha fulgt samme rute til denne diskursen, så mye er sikkert.

  Jeg har ikke sett noe som kan overbevise meg om at Trump skulle ha samarbeidet med russerne om å bli president i USA. Ikke kan jeg skjønne at det skulle være noe logikk bak det heller, om det ikke er det som kalles prosjisering.
  jeg synes dette blinker rød sild, så bjellene ringer - for å sitere far min.

 3. Ja, men hvor ille er egentlig Russland, det er det jeg vil ha svar på. Og da vil jeg ha konkrete, etterprøvbare eksempler, og ikke rein synsing, basert på rykter.

 4. Søskenen mine hevder at jeg mener at de er dumme, når de egentlig bare er uinformerte. Etter å ha kjent meg i femti år, burde de ha visst bedre- så det er mulig at de er blitt dumme.
  Hjernen er som en muskel, den må brukes, for å fungere.

 5. Det er det vel også delte meninger om. Vi er jo nabo, og bortsett fra å fengsle våre agenter, og å hjelpe noen av våre offer til å søke asyl her, kan jeg ikke skjønne at de har plaget oss stort.

  Jeg har litt vondt for å skjønne at Russland har stort å gjøre med det som pågår i Ukraina nå, selv om landets nåværende ledelse vil ha det til å være slik. Og jeg har ennå til gode å få en samenhengen redegjørelse for hvorfor jeg tar feil. Jeg hadde håpet at du kunne helpe meg, men jeg skjønner at du ikke har noe mer å fare med.

  Hvis du aldri har møtt ei rød sild før, så har du gjort det nå.

 6. Avatar for INK INK says:

  Au da! :rofl: Mimredigresjon: Jeg for min del skrev norskstilen “Donald Ducks innflytelse på Det norske arbeiderparti” på samme alder. (oppgaven var slik at vi selv fritt kunne velge tegneseriefigur og politisk parti selv).

 7. Avatar for Mari Mari says:

  Et av mine favorittsitat er: Thinking is the hardest work there is, which is the probable reason why so few engage in it.
  Det var sant da han sa det, det var sant før han sa det, det er sant nå og vil være sant om hundre år. :wink:

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

34 flere kommentarer

Deltakere