Saudi-Arabia innkaller til arabisk toppmøte om «krisa i regionen»

0

Den saudiarabiske kong Salman har innkalt til et møte med medlemmene i Gulfsamarbeidsrådet og Den arabiske liga for å diskutere det han kaller den nylige «aggresjonen og konsekvensene av den».

Kong Salman spiller på muslimsk lojalitet ved å understreke sin rolle som «vokter av de to hellige moskeene» og sier at dette handler om å utvikle et felles svar på «angrepene på kommersielle skip».

Kronprins MBS, den kjente gangsterlederen som er sterkt mistenkt for å ha ledet den gruppa som drepte og parterte journalisten Jamal Khashoggi, har ringt til USAs utenriksminister Mike Pompeo og koordinert sin politikk med Washington.

Uten å legge fram noe bevis eller dokumentasjon legger Saudi-Arabia ansvaret for angrepene på tankskipene på regjeringa i Iran.

Saudi-Arabia sier at de ikke ønsker krig med Iran, men at dersom «andre søker krig, vil Saudi-Arabia beskytte sine interesser».

Lederen for den iranske revolusjonsgarden generalmajor Hossein Salami sier på sin side at Iran ikke ønsker krig, men at «forskjellen på dem og oss er at de er redde for krig og ikke har noen vilje til å gjennomføre den».

Og han har jo et poeng siden prinsekasten i Saudi-Arabia aldri deltar i noen krig, men enten sender leiesoldater eller terroristkrigere til å kjempe for seg.

De krigerske signalene fra Ryiadh kom etter at Donald Trump kom med sin famøse trussel mot Iran på Twitter:

Dette er den samme Donald Trump som i sin tid kritiserte Barack Obama for å ville angripe Iran fordi han ikke hadde evner til å gjennomføre forhandlinger og for å vise «hvor tøff han var».

Uttalelsen er med rette kalt en trussel om folkemord, og det er liten grunn til å tro at den har skremt noen i Teheran.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.