Rabbiner i Israel: – Vi støtter rasismen, Hitler hadde rett, araberne er genetisk underlegne

0
Rabbi Eliezer Kashtiel mener at araberne er genetisk underlegne og at de ønsker å være slaver. Skjermdump fra den israelske TV-kanalen Channel 13.

Videoopptak med rabbier som underviser rekrutter til den israelske hæren viser at de går åpent inn for jødisk overherredømme og erklærer seg som rasister. Dette skriver avisa Times of Israel.

De to rabbiene underviser på det religiøse Eli-akademiet på Vestbredden og de har stor innflytelse fordi denne institusjonen lærer opp tusenvis av religiøse offiserer som seinere vil innta sentrale posisjoner i den israelske hæren IDF.

Det er den israelske TV-kanalen Channel 13 som bringer uttalelsene fra de to rabbiene, og programmet kan sees her:

En transkripsjon av videoen finnes her.

Rabbi Eliezer Kashtiel sier ting som:

Avskaffelsen av slaveriet har skapt ubalanse. Ingen er ansvarlig for denne eiendommen. Slaveriet vil komme tilbake. Goyim (ikke-jøder) vil ønske å være våre slaver. Å være slave for jødene er best.

Om palestinerne:

Det er folk rundt oss med genetiske problemer. Spør enhver araber hvor han ønsker å være. Han ønsker å være okkupert. Hvorfor? Fordi han har genetiske problemer, de aner ikke hvordan man skal lede et land, de aner ikke hvordan man skal gjøre noe som helst, se hvordan de har stelt seg.

Om rasismen:

Er vi uvitende om at det er forskjellige raser? Er det en hemmelighet? Er det usant? Hva kan man gjøre? Dette er sant. Ja, vi er rasister, vi tror på rasismen.

En annen rabbi, Giora Radler, sier at «Holocaust er ikke det du tror, det handler ikke om å drepe jøder. Det er humanismen og pluralismen som dreper oss i virkeligheten.»

Radler sier også:

Nazi-logikken var riktig i seg sjøl. Hitler sier at en viss gruppe i samfunnet er årsaken til menneskehetens problemer, på grunn av den vil menneskeheten gå under, de skader menneskeheten og må derfor bli utryddet.

Radler fortsatte å snakke om Hitler, et tema som tydeligvis fascinerer ham. Og der sier han ting som at Hitler «hadde rett i alt han sa» at «hans ideologi var riktig» og hans tenkning om at «den mannlige verden kriger, og det handler om ære og soldatenes brorskap». Og oppsummerer: «Han [Hitler] hadde 100% rett, bortsett fra at han sto på feil side.»

Ekstreme, men ingen utgruppe

Det sier seg sjøl at disse rabbiene er ekstreme og ikke representative for verken jøder i sin alminnelighet eller jøder i Israel. Men det betyr ikke at de er en utgruppe. De har stor innflytelse både på hæren og utdanningsvesenet.

Eli-akademiet finansieres av IDF. De har gode kontakter i Knesset og med Rabbi Rafi Peretz, som har vært sjefsrabbi i IDF og nå leder det sionistiske partiet Jødisk Hjemland. Han kan godt komme til å bli den nye undervisningsministeren i Israel.

Liberale jøder i Israel reagerte med sjokk og forferdelse på de uttalelsene som kom fram i reportasjen på Channel 13. Også Donald Trumps spesialutsending til Midtøsten, Jason Greenblatt, fordømte disse rasistiske uttalelsene, skriver Haaretz.

Men det får neppe noen praktisk politisk virkning i Israel. Denne ekstremistiske og rasistiske gruppa har altfor stor innflytelse i statsapparatet til at en uttalelse fra Washington vil ha noe å si.

Men hva sier Holocaust-senteret på Bygdøy? Har de noen meninger om dette?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEØS skaper alvorlige problemer for norsk birøkt
Neste artikkelUSA med nye straffetiltak mot Cuba – EU protesterer