Israels bombing av Gaza – minst 24 palestinere drept

2
Israels bombing av Gaza i mai 2019 har ført til at minst 24 palestinere er blitt drept. Foto: @ShehabAgency

Israels bombing av Gaza har drept minst 24 palestinere, skriver al-Jazeera. Israels militære ledelse sier at det er avfyrt mer enn 600 raketter og andre prosjektiler fra Gaza mot mål i Israel – over 150 av dem skal være skutt ned av Israels Iron Dome anti-missil system. Ett palestinsk spedbarn er blant de drepte. Fire israelere skal være drept av rakettene fra Hamas.

Etter den israelske bombekampanjen mot Gaza i 2014 har det vært relativt stille. Men i dag har Hamas rakettvåpen som kan nå djupt inn i Israel, til byene Ashdod og Ashkelon, og til og med Tel Aviv, skriver Haaretz.

Organisasjonen Jewish Voice for Peace, som arbeider for å få en slutt på Israels okkupasjon av Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem, sier i en uttalelse at de beklager alle tap av menneskeliv. Samtidig peker de på det de mener er den grunnleggende årsaken til dagens situasjon.

… i over et tiår har Isralel satt Gaza under beleiring og har ulovlig forseglet områdets grenser til lands, til sjøs og i lufta, og fanget to millioner mennesker der og sørget for ekstrem knapphet på medisiner, mat, elektrisitet og vann.

Palestinere som har protestert mot disse forholdene har blitt møtt med skarp ammunisjon. Sist fredag skjøt Israel titalls av ubevæpnede palestinere under en demonstrasjon i Gaza og drepte fire mennesker.

Denne volden vil ikke ta slutt før det er rettferdighet, likhet og frihet for alle i Israel/Palestina.

Statsminister Benjamin Netanyahu har truet med å iverksette en full krig mot Gaza. Siste nytt per 6. mai 2019 er imidlertid at israelske og palestinske myndigheter har forhandlet fram en våpenhvileavtale. Det melder både al-Jazeera og Jerusalem Post.

Israel har utvilsomt både våpen og vilje til å gjennomføre en ny massiv krig mot Gaza, men timing er alt. Selv Netanyahu nøler med å gjøre det midt under Eurovision-finalen i Tel Aviv 14.–18. mai. Allerede meldes det om dårlige billettsalg og det er ventet svært få turister til byen i anledning finalen.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Men blir det fyrt raketter fra Gaza? Jeg har hørt rykter som sier noe annet. Nuttyahoo trenger å avlede oppmerksomheten fra det faktum at han er i ferd med å få full kriminell immunitet, mot at han annekterer Palestina.
    Hvis han nøler er det i håp om å få med seg resten av verden, - jeg tror ikke Tel-Aviv er stedet å være under MGP.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.