Israels bombing av Gaza – minst 24 palestinere drept

0
Israels bombing av Gaza i mai 2019 har ført til at minst 24 palestinere er blitt drept. Foto: @ShehabAgency

Israels bombing av Gaza har drept minst 24 palestinere, skriver al-Jazeera. Israels militære ledelse sier at det er avfyrt mer enn 600 raketter og andre prosjektiler fra Gaza mot mål i Israel – over 150 av dem skal være skutt ned av Israels Iron Dome anti-missil system. Ett palestinsk spedbarn er blant de drepte. Fire israelere skal være drept av rakettene fra Hamas.

Etter den israelske bombekampanjen mot Gaza i 2014 har det vært relativt stille. Men i dag har Hamas rakettvåpen som kan nå djupt inn i Israel, til byene Ashdod og Ashkelon, og til og med Tel Aviv, skriver Haaretz.

Organisasjonen Jewish Voice for Peace, som arbeider for å få en slutt på Israels okkupasjon av Vestbredden, Gaza og Øst-Jerusalem, sier i en uttalelse at de beklager alle tap av menneskeliv. Samtidig peker de på det de mener er den grunnleggende årsaken til dagens situasjon.

… i over et tiår har Isralel satt Gaza under beleiring og har ulovlig forseglet områdets grenser til lands, til sjøs og i lufta, og fanget to millioner mennesker der og sørget for ekstrem knapphet på medisiner, mat, elektrisitet og vann.

Palestinere som har protestert mot disse forholdene har blitt møtt med skarp ammunisjon. Sist fredag skjøt Israel titalls av ubevæpnede palestinere under en demonstrasjon i Gaza og drepte fire mennesker.

Denne volden vil ikke ta slutt før det er rettferdighet, likhet og frihet for alle i Israel/Palestina.

Statsminister Benjamin Netanyahu har truet med å iverksette en full krig mot Gaza. Siste nytt per 6. mai 2019 er imidlertid at israelske og palestinske myndigheter har forhandlet fram en våpenhvileavtale. Det melder både al-Jazeera og Jerusalem Post.

Israel har utvilsomt både våpen og vilje til å gjennomføre en ny massiv krig mot Gaza, men timing er alt. Selv Netanyahu nøler med å gjøre det midt under Eurovision-finalen i Tel Aviv 14.–18. mai. Allerede meldes det om dårlige billettsalg og det er ventet svært få turister til byen i anledning finalen.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.