Var det en statlig aktør som sto bak massakrene i Sri Lanka?

7
Politi bevokter Sankt Antonius-kirken i Sri Lanka. Skjermdump fra Twitter.

Dødstallene fortsetter å stige i Sri Lanka etter terrorbombene som rammet tre kirker og tre hoteller i landet. 23. april 2019 er tallet oppe i minst 310. Den lokale islamistiske gruppa National Thowheeth Jama’ath (NTJ) er pekt ut som ansvarlig.

Men angrepene var så velorganiserte og så koordinerte at analytikerne har vanskelig for å tro at en såpass gruppe ville være i stand til å gjennomføre dette. Angrepene hadde militær presisjon og ble gjennomført praktisk talt uten tekniske feil av noe slag. Det er helt uvanlig, for ikke å si enestående.

Derfor har flere analytikere begynt å se etter statlige aktører bak dette. Den islamske staten er ingen stat, men det er klart at med sine erfaringer og kamptrente eksperter fra krigen mot Syria er de i stand til å lage store aksjoner.

Men man har også begynt å se etter større aktører enn som så. EurasiaFuture mener at India kan ha hatt noe med det å gjøre, siden India er en stormakt og har de ressursene som skal til. India har også støttet terrorisme i Sri Lanka tidligere.

Adam Garrie i EurasiaFuture mener også at India kan ha klare motiver for å destabilisere Sri Lanka.

Også New York Times mener at angrepene var for velorganiserte til at man kan tro at de lokale islamistene var hjernene bak operasjonen:

Nicholas J. Rasmussen, a former director of the National Counterterrorism Center, said the presence of some Sri Lankan fighters in Syria and Iraq raised the prospect of informal connections with members of National Thowheeth Jama’ath still in Sri Lanka.
“It’s hard to imagine an attack of this complexity without some form of organization and support from a group that has done this kind of thing before,” Mr. Rasmussen said in an email.
Lisa Monaco, a former homeland security adviser for President Barack Obama, who also served as assistant attorney general for national security, said that if the attacks in Sri Lanka had been inspired by ISIS, it should serve as a stark reminder to the Trump administration.

Lisa Monaco kunne ha føyd til at støtten til jihadistene i Syria, deriblant IS, ble utviklet til sitt høyeste nivå under hennes forrige sjef, fredsprisvinner Obama.

Den mest opplagte statlige operatøren som driver islamistisk terror er Saudi-Arabia. De er foreløpig ikke nevnt, men som hovedsponsor for verdens jihadister, er det opplagt at det må settes et søkelys på dem. At både kong Salman og kronprins MBS har sendt sine kondolanser betyr ingenting i denne sammenhengen.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Dias says:

  Terrorister er slik jeg ser det kun en fillete versjon av Blackwater. “gunsforhire”. Om noen av dem i tilleg skulle være fanatiske muslimer så vil jeg tro at det er med å gjøre det enklere for dem å utføre sine kriminelle handlinger. Men helt tilbake til Jacobinerenes finansiering av terror i Skottland og Frankrike til Del Banco (Warburgs) Bolsjevik terrorister og senest nå IS/Al Quaida så har ingen av disse terrorist organisasjonen dukket opp av seg selv. De har alle hatt god hjelp av fremmede makter. Noen av disse aktørene har hatt mer makt og innflytelse enn noen stat noengang vil få. Jakobinerene som var en del av Vatikanets Dominikanerorden. Bolsjevikene var direkte finansiert av verdens eldste bank familie, Del Banco fra Venesia.
  Navnet Al qaida var det den franske etteretningtjenesten som kom opp med. Det var navnet de satte på det terrorist “Man Power byrået” som bla. Bin Laden var en del av. En etterlevning etter Usa sine Mujahedins. By proxy armeer har USA anvendt seg av hyppig i Sør Amerika. Contras som vi kjenner igjen fra Iran - Contras skandalen er en av disse.
  Det er klart at fantasien om grasrotbevegelser er mer underholdingsvennlig og ikke minst Hollywood vennlig, men er ikke spesielt troverdig. Selv om historien har et par eksempler på relgiøs terrorisme så vil jeg tro at disse tilhører sjeldenhten.

  Zealot , member of a Jewish sect noted for its uncompromising opposition to pagan Rome and the polytheism it professed. The Zealots were an aggressive political party whose concern for the national and religious life of the Jewish people led them to despise even Jews who sought peace and conciliation with the Roman authorities. A census of Galilee ordered by Rome in ad 6 spurred the Zealots to rally the populace to noncompliance on the grounds that agreement was an implicit acknowledgment by Jews of the right of pagans to rule their nation.

  Extremists among the Zealots turned to terrorism and assassination and became known as Sicarii (Greek sikarioi, “dagger men”). They frequented public places with hidden daggers to strike down persons friendly to Rome. In the first revolt against Rome (ad 66–70) the Zealots played a leading role, and at Masada in 73 they committed suicide rather than surrender the fortress, but they were still a force to be reckoned with in the first part of the following century.

  Men det er klart at når det store flertallet av menesker henter sitt verdensbilde fra underholdningsindustrien så er det ikke spesielt vanskelig å legge inn et par propagande god biter som skumle terrorist organisasjoner.

 2. Min første reaksjon var fotoet. Militære med maskinpistoler.
  Har sett dem før. På flyplasser, foran Ambassader, på undergrunnen i Paris.
  Har de noen gang hindret et terrorangrep?

 3. Hvis dette var et falsk flagg angrep, følger disse vanligvis et fast mønster:

  • Øvelser i regi av Myndighetene
  • Flere skyttere blir til en
  • Gjerningsmannen kjent fra tidligere
  • Politiet uteblir
  • Ambulanser hindres
  • Krise-skuespillere/proffe fotos
  • En uklar og uproff offisiell video, kjørt dag ut og dag inn i MSM
  • Manglende strøm av ambulanser med døde og sårete
  • Hundrevis av private videoer uteblir
  • Samordnet presse og media med “narrativ”
  • Sørgetilstelninger/blomster/politiske taler
  • Krav om inndragelse av skytevåpen
 4. Dias says:

  Hvis du betaler og trener opp bunnslammet av Jøder, kristne og muslimer så ender du opp med en revolusjon i Russland, Frankrike og til sist Syria.
  At det i tilleg utføres aksjoner hvor det kun benyttes mennesker direkte tilknyttet en etteretningsaksjon er jeg ikke i tvil om.
  9/11 var enten en dag der alt gikk feil, eller alt gikk rett for en etteretningstjene.

 5. Harald says:

  Hva vi desverre ser er skapt terror. Det er samme krefter som provoserer begge sider, muslimsk og vestlig/kristen, slik at den skapte friksjonen fører til et “clash of civilizations”. Dette er målet for skaperne av terror, og som de så kan utnytte.
  Går vi tilbake til 9/11 ser vi samme metode hvor den muslimske bogeyman, som ikke hadde noe med angrepet å gjøre, fører til aksept for tiltak som uendelige kriger og lovinnstramning samt alliansebygging.
  Vil dette bli Løsningen denne gang også?
  På Problemet vi er gitt?
  Her en forklaring på engelsk :
  https://m.youtube.com/watch?v=lJbQYGJsJsQ&feature=youtu.be

 6. Kristendom og Islam er valgt.
  Frontene bygges opp gjennom arrangert terror og propaganda som beskrevet i det omdiskuterte brevet fra Albert Pike til Guiseppe Mazzini om tre Verdenskriger, datert 1871.
  At Riksavisen, Nyhetsspeilet og Derimot tar dette opp, mens Document og Resett tier, er neppe tilfeldig.Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere