Donald Trump erklærer økonomisk krig mot Cuba

1
Gatebilde fra Havana, Cuba. Shutterstock.

Trump-administrasjonen har vedtatt de alvorligste sanksjonene mot Cuba siden John F. Kennedy innførte økonomisk embargo mot landet i 1962. Under en tale i Miami på årsdagen for den mislykte USA-invasjonen i Grisebukta på Cuba i 1961 sa sikkerhetsrådgiver John Bolton at USA vil stoppe alle reiser til Cuba som ikke har familietilknytning og det vil bli satt strengere grenser for pengeoverføringer til Cuba.

Bolton sa også at USA nå vil blåse liv i en lov som skal hindre USA-investeringer på Cuba. Loven ble vedtatt i 1969, men den ble lagt på is på grunn av stor opposisjon fra USAs allierte.

Sanksjonene vil ramme vanlige kubanere. Den gamle kubanske eliten liker nok dette, men vanlige kubanere i USA vil bli rammet, og de gleder seg nok ikke over dette.

USA har ført økonomisk krig mot Cuba i godt over et halvt århundre. Det har ikke lykkes til nå og vil ikke lykkes denne gangen heller.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

  1. Ja, det vil sikkert hjelpe. Den muren de bygger er for å holde amerikanerene selv inne, ikke resten av verden ute. Trump skal rede grunnen først.

    Her er god oppsummering av hva slags krefter som er løs:

    https://www.youtube.com/watch?v=IGD2V3HDZHo

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere