Brasils visepresident: USA kan ikke bruke brasiliansk jord for å invadere Venezuela.

0
Brasils visepresident Hamilton Mourao. Foto: Shutterstock.

Av Jason Ditz.

I et intervju på nyheter på kabel har den brasilianske visepresidenten Hamilton Mourao sagt at Brasil insisterer på en ikke-voldelig løsning på den venezuelanske maktkampen. Videre har han sagt at Brasil ikke under noen omstendigheter vil tillate USA å bruke deres territorium til en militær invasjon.


Denne artikkelen ble først publisert på Antiwar.com. Oversatt til norsk av Ingunn Kvil Gamst og publisert på Derimot.no.


Dette er en viktig holdning å ta fordi den ikke er helt teoretisk. Trump-administrasjonen har i ukesvis åpent snakket om muligheten til å invadere Venezuela. Og på mandag gjentok USAs visepresident Mike Pompeo at invasjon er en av mulighetene de har planlagt.

Men det er ikke klart om USA ser for seg å bruke Brasil som operasjonsbase for en slik operasjon. Tidligere antydninger har vært at Colombia vil være utgangspunktet for et slikt angrep – John Bolton har snakket om å utplassere store USA-styrker der.

Men det betyr ikke at Brasils opposisjon har en mening om dette spørsmålet. Brasil er en nær alliert til USA, og har støttet tiltakene for et regimeskifte i Venezuela. 

Om dette utelukker støtte til en krig fra USAs side vil dette være en stor endring i administrasjonens forventninger rundt regionale reaksjoner på en invasjon.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.