Mot Dag-konferansen 2019 var et stort byks framover

0
Fra Mot Dag-konferansen 2019 på Parkteatret i Oslo.

Svært mange av deltakerne under årets Mot Dag-konferanse på Parkteatret i Oslo kom bort til meg i pausene og ved slutten av programmet og roste innholdet. Innlederne, gjennomføringa, logistikken og alt det tekniske ble rost i skyene. Hele konferansen ble filmet på video av Christofer Owe, og etter hvert som han har redigert ferdig de enkelte foredragene blir de lagt ut på Mot Dags YouTube-kanal.

Det er fem år siden jeg startet steigan.no som et enmannsprosjekt, i dag er det en nettavis som også er i ferd med å utvikle en bevegelse. Det er ikke å ta for sterkt i å si at steigan.no er den viktigste norske nettavisa for å avsløre og kritisere kapitalismen, krigskreftene og imperialismen. Svenske og danske gjester på konferansen sa at vår nettpublisering også er viktig for dem. De utenlandske journalistene som holdt foredrag på konferansen var også fulle av lovord og uttalte klart og tydelig at vi må bygge en mer omfattende internasjonal bevegelse med utgangspunkt i det vi allerede har gjort.

Noen deltakere kom til meg og sa: «Kan du ikke minne oss på å bli støtteabonnenter? Det er så lett å glemme.»

Og det gjør jeg gjerne. steigan.no har i dag noe rundt 400 mer eller mindre faste støtteabonnenter. Det er deres bidrag som er plattformen for alt vi gjør. Uten dem hadde vi ikke kunnet drive en så omfattende publisering, og vi hadde heller ikke kunnet gjennomføre en så stor og vellykket konferanse. Det viser hvor viktig et månedlig støtteabonnent på for eksempel 200 kroner faktisk er. Jeg kaller dette «de små talls lov».

Vårt mål for 2019 er å doble antallet støtteabonnenter. Det er absolutt innen rekkevidde, siden steigan.no har mange tusen faste lesere. Hvis vi klarer å doble inntektene vil vi kunne gjøre enda flere spennende ting, flere konferanser, mer video og en ny skribentopplæring blant annet.

Hvis du allerede er støtteabonnent, takker jeg for det. Da kan du kanskje tipse en venn. Hvis du leser steigan.no jevnlig og ønsker at vi skal fortsette, kan du jo tenke på å bli med å bygge den uavhengige journalistikken videre.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPå Haiti gjør man som de gule vestene
Neste artikkelVanessa Beeley -The tale of the White Helmets in the Western media, on the ground in Syria and beyond
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).