Mediene lyver om «sult i Venezuela»

4
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

Vi er vitne til en enda en løgnkampanje fra mediene for å mørne oss til å akseptere krig. Denne gangen mot Venezuela. NRK står i første rekke når det gjelder å spre propaganda. Seniormedarbeider Anders Magnus innleder en av sine artikler slik (28(1/2019):
«Myndighetene i Venezuela har kjørt økonomien i grøfta, og det er stor mangel på matvarer. På grunn av hyperinflasjon er det mange som ikke får nok lønn til å brødfø familiene sine

Å sitere «humanitære organisasjoner» er strategi brukt i mange kriger. Folk stoler jo på disse.

Magnus nevner ikke sanksjonene, hvordan kapitalistene i landet med vilje bidrar til å holde unna enkelte varer for den jevne befolkningen. Han har ikke innhentet kommentar fra den folkevalgte regjeringen, videreformidler kun talspersoner for ikke-kandidaten Guaido og andre som sier sånt som Magnus vil ha for å opprettholde et narrativ som skal rettferdiggjøre et regimeskifte. Magnus arbeider altså ikke som journalist, men opptrer som aktivist.

Stappfulle hyller på supermarkedene i Venezuela

Men bildet Magnus og hans like forsøker å prente inn i oss om myndigheter som forsøker med vilje å sulte sitt eget folk, stemmer ikke med virkeligheten. Journalisten Max Blumenthal har gjort som journalisten Abby Martins og tatt turen innom et supermarked i hovedstaden Caracas. Her er det ikke mangel på noe. At deler av sortimentet er utenfor kjøpekraften til deler av befolkningen er sikkert riktig, men årsakene til dette holder Magnus og hans likesinnede tett om.

Hvem skal «redde» folket i USA?

Hvordan er allmenntilstanden til USA, landet hvis ledere skriker om hvor grusomt folket i Venezuela har det? Det står veldig dårlig til for store deler av befolkningen.
40 millioner fattige lever med sult i USA, 63 millioner amerikanere har ikke jevn tilgang på rent vann, millioner har ikke helseforsikring, 500.000 amerikanere er hjemløse og det forekommer masseskytinger kontinuerlig, politiet dreper i snitt tre mennesker per dag, USA har massefengsling av egen befolkning. Så hvem skal invadere USA og redde befolkningen fra de onde lederne der?


Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Jaquesson på steigan.no.


Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for ABC ABC says:

  “Så hvem skal invadere USA og redde befolkningen fra de onde lederne der?”

  Stor poeng og perspektiv…

  Visste at det var ille i USA men det er nok verre enn man tror. Svult og fengsling av eigen befoking. Utover det så skal man starte krig etter det imperalistiske racet.

  Bad boys bad boys Watcha gonna do , whatcha gonna do When they come for you

 2. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Du ser ikke suppe-køer denne gangen, for nå er det matkuponger - administert av JPMorgan.
  Denne you-tube kanalen har som formål å fortelle gatefolkets historier, det er mye å lære her:

 3. Avatar for ABC ABC says:

  Ja, poeng og det var en bra/skremmende pass. Takk!

  Kuriosa: En polis i NY som jeg er bekant med fortalte meg før ikke lenge siden at mange mennesker i NY og over hele landet hater politiet. Men bra lønn og tidlig og veldig bra pensjon får han. Det militære samme mønster. Eliten distanserer seg summert og ja… Og som ha sa, man står seg selv nærmest men han var nervøs når han sa det🤔

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Jeg antar at hans øyne er fiksert på det. Får håpe at han lever lenge nok til å nyte den da.
  Selv ville jeg ikke følt meg for sikker.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere