Hundrevis av IS-krigere er kommet tilbake til Tyskland

5
Illustrasjon: Shutterstock

IS-terrorister fra Irak og Syria har vendt tilbake til Tyskland. I Tyskland er det registrert at 1050 jihadister reiste ut for å slutte seg til IS. Av dem skal nå rundt en tredel ha vendt tilbake, og det er både kvinner og menn blant dem. Dette melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten. De hjemvendte skal tilhøre «midtsjiktet» blant terroristene.

Die Welt hadde i 2018 en reportasje om de tyske terroristene i Syria. Det dreide seg om IS-folk som var tatt til fange av SDF i Raqqa.

USA har forlangt at opprinnelseslandene til terroristene skal ta imot dem, men de fleste vestlige land vegrer seg mot det. Tyskland har ingen politikk for hva landet skal gjøre med hjemvendte terrorister, og det er slett ikke sikkert at de vil bli stilt for retten og straffet for sine forbrytelser. Det kan like godt hende at de får gå fri og eventuelt kan fortsette sin jihad derfra.

Norge har også hatt sin «kontingent» med IS-terrorister. Hva som vil skje med disse hvis og når de vender tilbake er heller ikke avklart.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det skal bli spennende her på berget også. Siden de har hatt for vane å dømme avhopperne ganske strengt , mener jeg. Nå får vi se hva de mente med det.

 2. Avatar for runeulv runeulv says:

  NATO-land visste hva de gjorde når de lot radikale moskeer sprette opp som paddehatter, fordi de behøvde sunnimuslimsk kanonføde å sette inn mot shiaer, alavitter og sekulære i Libya og Syria. Senere skulle de sannsynligvis sendes til Libanon og Iran, for så å havne opp i Russlands sørlige republikker. Når man forstår dette, så forstår man også hvorfor Russland valgte å slåss mot dem i Syria, i steden får å få faenskapen på egen mark senere.

  Selv er jeg skuffet over at ikke alle av dem ble bombet til paradis, når Trump ga opp dette Obama-prosjektet, og nå kommer problemet i retur. Om det hadde vært noe rettferdighet her, så skulle journalister og andre som har støttet regime-endrings prosjektet(Norsk folkehjelp og UD), blitt tvunget til å ha de boende hjemme hos seg, men de blir nok dumpet på den hjemlige arbeiderklassen, og så får de stri med problemet.

 3. I (Vest-)Tyskland har man lang erfaring med å infiltrere ekstreme og terrorister av alle slag for deretter å ledsage dem “kontrollert” over flere decennier, helt tilbake fra Baader-Meinhof terroristene til NSU-nazistene nylig. I den forbindelse har myndighetenes agenter og kontaktpersoner ikke gått av veien for å skaffe til veie utstyr til terrorhandlinger, bistå med planlegging av aksjoner, og sabotasje av etterforskningen etterpå. Målsettingen har vært både sympati i politiet med høyreekstreme samt rettferdiggjørelse av egen eksistensberretigelse og repressiv, antidemokratisk politikk.
  Mht. til IS-ekstremistene kommer det i tillegg at hjernevaskingen i hjemlandet er gjennomført vha. økonomisk støtte som vestlige makter har bedt saudiarabiske myndigheter om, som bin Salman helt åpent gjorde rede for i Washington Post.

 4. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

  Det mye vi gjerne vil glemme.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere