Hundrevis av IS-krigere er kommet tilbake til Tyskland

0
Illustrasjon: Shutterstock

IS-terrorister fra Irak og Syria har vendt tilbake til Tyskland. I Tyskland er det registrert at 1050 jihadister reiste ut for å slutte seg til IS. Av dem skal nå rundt en tredel ha vendt tilbake, og det er både kvinner og menn blant dem. Dette melder Deutsche Wirtschafts Nachrichten. De hjemvendte skal tilhøre «midtsjiktet» blant terroristene.

Die Welt hadde i 2018 en reportasje om de tyske terroristene i Syria. Det dreide seg om IS-folk som var tatt til fange av SDF i Raqqa.

USA har forlangt at opprinnelseslandene til terroristene skal ta imot dem, men de fleste vestlige land vegrer seg mot det. Tyskland har ingen politikk for hva landet skal gjøre med hjemvendte terrorister, og det er slett ikke sikkert at de vil bli stilt for retten og straffet for sine forbrytelser. Det kan like godt hende at de får gå fri og eventuelt kan fortsette sin jihad derfra.

Norge har også hatt sin «kontingent» med IS-terrorister. Hva som vil skje med disse hvis og når de vender tilbake er heller ikke avklart.

Vil du bli en av støttespillerne? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelÅpent brev fra en syrisk flyktning til kansler Angela Merkel
Neste artikkelDå var han USA:s bödel i Centralamerika – nu vittrar Abrams blod i Venezuela
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).