Et hav av løgner om Venezuela: Abby Martin & FN- Rapportør de Zayas VIDEO

0
Abby Martin følger situasjonen i Venezuela.

Av Kari Angelique Jaquesson

FN-rapportør Alfred-Maurice de Zayas  påpeker at sanksjoner mot Venezuela er en forbrytelse, intensjonen fra USA var å pine befolkningen så mye at de skulle reise seg mot myndighetene. I Venezuela har millioner av mennesker blitt løftet ut av ekstrem fattigdom. Ingen brydde seg om at folket døde av sult på 80- og 90-tallet, for da var landet styrt av en høyrevridd regjering, men straks venstrepolitikken vant ble landet «en fiende» av USA.

NGO-industrien har også investert i regimeskifte i Venezuela og de Zayas understreker at organisasjoner som Amnesty og Human Rights Watch er en del av «apparatet».

De Mayas mener sanksjonene er et masseødeleggelsesvåpen, dermed pågår en forbrytelse mot menneskeheten i USAs regi. Mediene er med på å «hvitvaske» denne forbrytelsen.

Abby Martin går grundig gjennom løgnene om Venezuela, valget, og om de voldelig demonstrasjonene, som massemediene gjentar for å rettferdiggjøre en invasjon.
Valget i Venezuela er utført på en eksepsjonell transparent måte, blant annet kan hver stemme ettersjekkes, og det benyttes fingeravtrykk for å sikre identitet. Det var observatører fra et dusin land tilstede under valget.

De Zayas påpeker statuttene til FN som forbyr krenking av landegrenser og vold, endog trusler om vold.

Video verdt å se (38 minutter)

Alfred-Maurice de Zayas er folkerettsjurist, historiker og forfatter. Han er professor i internasjonal rett ved Geneva School of Diplomacy and International Relations og har siden 2012 vært FNs spesialrapportør for å fremme en demokratisk og rettferdig verdensorden.

Journalisten Abby Martin har hatt mange reportasjer fra Venezuela der hun snakker med alle slags folk på gaten og undersøker de vanligste mytene om landet. Se også reportasjen på Empire Files fra juli 2017.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Jaquesson på steigan.no.

Vil du være med på å utvikle den kritiske og uavhengige journalistikken? Klikk her eller bruk konto 9001 30 89050  eller Vipps: 116916

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.