Bombehilsen fra US StratCom

0
Skjermdump fra videoen fra US StratCom

US Strategic Command som er ansvarlig for USAs cyberkrigføring, missilsystemer og kjernefysiske våpen sendte en nyttårshilsen på Twitter med følgende budskap:

«If ever needed, we are ready to drop something much, much bigger,»

Dette budskapet var ledsaget av en video av et B-2 bombefly som slapp en stor bombe mens skjermen viset ordene “STEALTH,” “READY,” og “LETHAL”.

Ikke lenge etter ble meldinga slettet og US StratCom beklage at de hadde lagt ut noe med dårlig smak som ikke samsvarer med deres verdier. Det første kan man lett si seg enig i, det andre kan trekkes i tvil. Det spørs om ikke tweeten nettopp samsvarer med deres verdier, i det minst hvis deres praksis skal være en rettesnor.

Og i vår tid er det ikke så lett å løpe fra et budskap på nettet ved bare å slette det:

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFaktisk helt feil, VG
Neste artikkelDen europeiske eliten gruer seg til hva 2019 kan bringe
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).