Tyskland vil bremse finansiering av moskeer

0
Illustrasjonsbilde: Sehitlik-moskeen i Berlin. Shutterstock.

Den tyske regjeringa ønsker at land som finansierer moskeer i Tyskland skal registrere disse donasjonene, skriver Deutsche Welle. De tyske etterretningstjenestene er bekymret over den utenlandske finansieringa av moskeer og over den «radikalliseringa» som kan følge med dette. Det er Saudi-Arabia, Qatar, Kuwait og andre gulfstater det i hovedsak dreier seg om.

Innenriksminister Horst Seehofer sa allerede våren 2018 at Tyskland ønsker å redusere utenlandsk innflytelse i tyske moskeer. Visekansler Sigmar Gabriel (SPD) sa i 2015 at det var kommet mange farlige salafister til wahhabimoskeene i Tyskland.

Tysk etterretning har forsøkt å følge salafistisk infiltrasjon i landet siden flyktningbølgen i 2015, og Tysklands Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) sier at land som Saudi-Arabia har langsiktige strategier for å påvirke radikale islamistiske grupper. Det er ingen som vet hvor mye penger som er overført til Tyskland på denne måten, og det er sannsynlig at tyske myndigheter har reagert for seint og for svakt på oljediktaturenes islamiseringskampanje.

Tysk kapital har tjent stort på de nære forbindelsene med hodekapperne i Saudi-Arabia, så tyske politikere har vært villige til å se en annen vei når det gjelder den salafistiske infiltrasjonen. Men etter drapet på Jamal Khashoggi har Tyskland vedtatt å stoppe våpensalg til Saudi-Arabia og oppfordret allierte til å gjøre det samme.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.