Medienes hyllest av krigsforbrytere

0
President George H.W. Bush ga ordre om den første Irakkrigen. Her den såkalte Highway of Death der flyktende irakiske soldater ble massakrert av amerikanske bombefly. Kilde Wikipedia.

Av Lars Birkelund.

Nok en krigsforbryter, George H.W. Bush, er død. Og nok en gang skamroses krigsforbryteren av mediene, inkludert Dagbladet. Men norske medier stiller opp som propagandister for krig hver gang USA/NATO ønsker det, så det er i det minste en logikk i galskapen når de også sørger over krigsherrenes død.     

Desverre oppfatter ikke folk flest, heller ikke journalistene, at det er krigsproganda de blir servert/serverer, fordi de har blitt indoktrinert til å tro at visse land og ledere FORTJENER dårlig omtale, og i siste instans bomber, og at «vi», dvs Norge/NATO fortjener god omtale.

Dagbladet har i skrivende stund to artikler som hedrer krigsforbryteren, begge skrevet av Jesper Nordahl Finsveen, som i den ene artikkelen velger å sitere en «ekspert», Svein Melby, som mener at Bush burde ha fått Fredsprisen og at han «vil først og fremst huskes som en fremragende utenrikspolitiker».

Dagbladets hyllest av krigsforbryter Bush. Skjermdump.

Som man roper i skogen får man svar. For hvis  Jesper Nordahl Finsveen hadde spurt en annen ekspert, for eksempel The Intercepts Mehdi Hasan ville han og Dagbladet ha fått et helt annet svar: The Ignored Legacy of George H.W. Bush: War Crimes, Racism, and Obstruction of Justice.

Den andre artikkelen hedrer bl.a. Bush som en krigshelt under andre verdenskrig («han fløy nesten 60 oppdrag under krigen») og siterer hyllester fra sønner samt nåværende og forrige USA president.  «America has lost a patriot and humble servant in George Herbert Walker Bush. While our hearts are heavy today, they are also filled with gratitude. Our thoughts are with the entire Bush family tonight – and all who were inspired by George and Barbara’s example» (Barack Obama).

Igjen ville nok Dagbladet ha fått et annet svar hvis de eksempelvis hadde spurt noen som ble rammet av Bushs krigsforbrytelser i Irak da han var president eller i Nicaragua da han var Ronald Reagans visepresident. USA ble faktisk dømt av FN for forbrytelsene mot Nicaragua på 80-tallet.

«International Court of Justice (ICJ) ruled in favor of Nicaragua and against the United States and awarded reparations to Nicaragua. The ICJ held that the U.S. had violated international law by supporting the Contras in their rebellion against the Nicaraguan government and by mining Nicaragua’s harbors».

Og Aftenposten er på tredje dagen (3. desember)  ikke ferdig med å hylle krigsforbryteren, med den rørende historien om at «presidentens hund følger kisten til Washington
Presidenten vil bli hedret på flere arrangement i Washington og Houston de neste dagene. I dag flys kisten til hovedstaden, og Presidentens hund, Sully, følger den tidligere eieren».

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLes Gilets Jaunes – et kraftig gult nødsignal
Neste artikkelHvitt raseri fra gule vester avkler «grønn» Macron-politikk