Medienes hyllest av krigsforbrytere

4
President George H.W. Bush ga ordre om den første Irakkrigen. Her den såkalte Highway of Death der flyktende irakiske soldater ble massakrert av amerikanske bombefly. Kilde Wikipedia.
Lars Birkelund

Av Lars Birkelund.

Nok en krigsforbryter, George H.W. Bush, er død. Og nok en gang skamroses krigsforbryteren av mediene, inkludert Dagbladet. Men norske medier stiller opp som propagandister for krig hver gang USA/NATO ønsker det, så det er i det minste en logikk i galskapen når de også sørger over krigsherrenes død.     

Desverre oppfatter ikke folk flest, heller ikke journalistene, at det er krigsproganda de blir servert/serverer, fordi de har blitt indoktrinert til å tro at visse land og ledere FORTJENER dårlig omtale, og i siste instans bomber, og at «vi», dvs Norge/NATO fortjener god omtale.

Dagbladet har i skrivende stund to artikler som hedrer krigsforbryteren, begge skrevet av Jesper Nordahl Finsveen, som i den ene artikkelen velger å sitere en «ekspert», Svein Melby, som mener at Bush burde ha fått Fredsprisen og at han «vil først og fremst huskes som en fremragende utenrikspolitiker».

Dagbladets hyllest av krigsforbryter Bush. Skjermdump.

Som man roper i skogen får man svar. For hvis  Jesper Nordahl Finsveen hadde spurt en annen ekspert, for eksempel The Intercepts Mehdi Hasan ville han og Dagbladet ha fått et helt annet svar: The Ignored Legacy of George H.W. Bush: War Crimes, Racism, and Obstruction of Justice.

Den andre artikkelen hedrer bl.a. Bush som en krigshelt under andre verdenskrig («han fløy nesten 60 oppdrag under krigen») og siterer hyllester fra sønner samt nåværende og forrige USA president.  «America has lost a patriot and humble servant in George Herbert Walker Bush. While our hearts are heavy today, they are also filled with gratitude. Our thoughts are with the entire Bush family tonight – and all who were inspired by George and Barbara’s example» (Barack Obama).

Igjen ville nok Dagbladet ha fått et annet svar hvis de eksempelvis hadde spurt noen som ble rammet av Bushs krigsforbrytelser i Irak da han var president eller i Nicaragua da han var Ronald Reagans visepresident. USA ble faktisk dømt av FN for forbrytelsene mot Nicaragua på 80-tallet.

«International Court of Justice (ICJ) ruled in favor of Nicaragua and against the United States and awarded reparations to Nicaragua. The ICJ held that the U.S. had violated international law by supporting the Contras in their rebellion against the Nicaraguan government and by mining Nicaragua’s harbors».

Og Aftenposten er på tredje dagen (3. desember)  ikke ferdig med å hylle krigsforbryteren, med den rørende historien om at «presidentens hund følger kisten til Washington
Presidenten vil bli hedret på flere arrangement i Washington og Houston de neste dagene. I dag flys kisten til hovedstaden, og Presidentens hund, Sully, følger den tidligere eieren».

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  • On another note;

  The 1992 quote by George Herbert Walker Bush to Sarah McLendon, a Texas journalist who Bush had known for years and who was the grand dame of the White House press corps at the time. McLendon had asked Bush: ‘What will the people do if they ever find out the truth about Iraq-gate and Iran contra?’”

  George Herbert Walker Bush’s answer:

  ‘‘Sarah, if the American people ever find out what we have done, they would chase us down the street and lynch us.’’ . . . . . .

 1. Avatar for aford aford says:

  Hadde forsåvidt aldri venta at hverken norske eller andre lojale puddelmedier noensinne skulle finne på virkelig å sette bjella på den Bush-katta og si good riddance når han endelig gikk i pennalet, men man kunne jo f.eks. valgt å gå litt rolig og behersket gjennom dørene og ikke sagt så allverdens mye i det hele tatt. Denne aktive skamrosingen og poleringen av hans ettermæle hinsides enhver rimelighet selv for amøber er jo fullstendig absurd. Det må jo for kølsvarte være en test igjen.

  – Sover de enda, the expendables?
  – Ja-a, ser greit ut. Ingen reaksjon når den oljesmurte gamle morderen og mafiosoen selges inn som Jesus og tildeles fredsprisen post mortem.

  – Fett.

  Helt føkkings sinnsykt dårlig.

 2. Avatar for INK INK says:

  Milde måne! Det er så hinsides at det nesten ikke er mulig å parodiere. :clown_face:

 3. Avatar for aford aford says:

  Det er sånt som førtidspensjonerer satirikere.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere