Løgn, forbannet løgn og statistikk

0
Utenriksminister Søreide vil ikke si noe om hvem Norge trener i Syria. Her innfelt al Nusra. Hvor mange ledd mellom Norge og dem? Hvilke andre terrorister er det Norge støtter i Syria?

Av Lars Birkelund.

«Det er tre typer løgner: løgn, forbannet løgn, og statistikk», sa Mark Twain.

Ja, det går an å juge med statistikk også. Men Twain kunne trygt ha lagt til en kategori 4: utelatelser. For det er den vanligste måten mediene og politikerne juger på, i en del tilfeller så systematisk at man kan kalle det løgn, ja.

Men vi har også en kategori 5. Og den demonstrerer mediene og politikerne på eksemplarisk vis i det dette skrives (20. desember). Jeg vil kalle den historisk revisjonisme (i nåtid).

For en ting er at NATO-mediene (NRK, Aftenposten m fl) og politikerne med Ine Eriksen Søreide i spissen sørger over at Donald Trump holder valgløftet sitt og trekker USA ut av Syria. Det er i alle fall det Trump sier. Jeg tror det når jeg ser det. Verre er det at de hevder at USA (og NATO/Norge) er i Syria kun for å bekjempe IS når faktum er at hovedmålet hele tiden siden 2011 har vært å fjerne Syrias sekulære og populære president Bashar al-Assad og erstatte ham med en marionett. Og i dette, å fjerne Assad, har USA og IS et felles mål. Hvis USA virkelig hadde ønsket å slå IS hadde de sjølsagt slått seg sammen med Syrias president, Russland og Iran.

Men som Oberstløytnant Tormod Heier sa til URIX 11. april, så ønsker ikke USA/NATO å bekjempe IS fullstendig, for da vil de ikke lenger ha noe påskudd for å være i Syria. Det er reine ord for penga, men ikke overraskende for oss som i flere år har pekt på hvor halvhjerta USA/NATO/Norges såkalte krig mot IS er. Heier er en av få i militæret som tør å tale makta i mot og har det derfor ikke så lett som varsler i «Forsvaret».

Mediene overser også at USA er ulovlig i Syria, som okkupant, mens Russland og Iran er der lovlig, invitert av Syrias regjering. Så det er historisk revisjonisme som «samfunnets støtter» begår rett foran øynene på det norske folk. Eller løgn, for å si det som det er.

Opplyste mennesker vet dessuten at USAs krig mot Syria ble planlagt i årevis før den startet i 2011, mao TRE år før IS var en maktfaktor i Syria, og at krigen er/var en etappe på veien til krig mot Iran. Før 2014 hadde knapt et menneske i hele Norge hørt om IS. Se for eksempel pkt 4 i denne artikkelen jeg skrev for Steigan.no i april.

For ordens skyld: det skal opprinnelig ha vært en britisk politiker som står bak det berømte sitatet. ««Løgn, forbannet løgn og statistikk» (engelsk «Lies, damned lies, and statistics») er en del av en frase tilskrevet statsmannen Benjamin Disraeli (1804 – 1881) og som ble gjort populær i USA av forfatteren Mark Twain (1835 – 1910)» (Wikipedia).

Forrige artikkelSpiegel-journalist forfalsket historier i årevis
Neste artikkelKlaus Hagerup – kamerat og venn