Irakiske ledere fordømmer Donald Trumps besøk

0
Donald Trumps besøk i Irak. Skjermdump fra Trumps egen twitterkonto.

President Donald Trump har vært på en lynvistt for å besøke USAs tropper i landet. Som kjent har Trump gitt ordre til å trekke USAs tropper ut av Syria, sjøl om det foreløpig ikke er dokumentert at dette er i ferd med å skje. I Irak brukte han anledningen til å si at USA vil bli værende i Irak og at det kan være nyttig å ha denne basen «hvis vi vil gjøre noe i Syria», som han sa.

De politiske og militære lederne i Irak, derimot, var ikke særlig begeistret over Trumps besøk. Det hadde vært planen at Trump skulle møte statsminister Adel Abdul Mahdi under besøket, men møtet ble skrinlagt på grunn av «uenigheter on hvordan det skulle gjennomføres».

Irakiske parlamentarikere og militære ledere kritiserte besøket og ser på det som et bruddd på diplomatiske regler og som en krenkelse mot Irak.

USAs krig mot Irak kostet hundretusener av mennesker livet og førte til enorme materielle skader. Sårene er ikke leget til denne dag, og som kommentarene gikk i Irak: «USA har bare gitt oss ødeleggelse og elendighet.»

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.