Forberedelsene til krig mot Iran fortsetter

0
Gribbene flokker seg om Iran


USAs marine har sendt en av sine hangarskipsgrupper til Den persiske bukta. Det er hangarskipet USS John C. Stennis og dens følgeskip som det dreier seg om. Dette er en styrkedemonstrasjon mot Iran, men den vil neppe får lederne i Teheran til å endre sin politikk. President Hassan Rouhani sa tvert om at dersom USA forsøker å blokkere transport av iransk olje fra Persiabukta, vil Iran sørge for at ingen olje vil bli transportert derfra.

30 prosent av den oljen i verden som fraktes på skip, kommer nettopp fra Persiabukta, så dersom det skulle bli alvor ville det få en svært stor virkning på verdenshandelen. Iran hevder nå at de er militært i stand til å ta full kontroll over Persiabukta.

Terroraksjon i det sørlige Iran 6. desember 2018.

USA har også bygd seg kraftig opp i Nordøst-Syria og dette blir også sett i sammenheng med en mulig krig mot Iran. 6. desember 2018 ble den sørlige iranske byen Chabahar ved Persiabukta rammet av en terroraksjon. USA, Saudi-Arabia og Israel er kjent for å støtte terroristgrupper i Iran, og det er antakelig en av disse gruppene som står bak.   

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelKina reagerer kraftig på arrestasjonen av Huaweis finansdirektør
Neste artikkel– Finns lärdomar av USA:s förra regimskifte i Teheran? Eller är neocons helt fartblinda?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).