Forberedelsene til krig mot Iran fortsetter

2
Gribbene flokker seg om Iran


USAs marine har sendt en av sine hangarskipsgrupper til Den persiske bukta. Det er hangarskipet USS John C. Stennis og dens følgeskip som det dreier seg om. Dette er en styrkedemonstrasjon mot Iran, men den vil neppe får lederne i Teheran til å endre sin politikk. President Hassan Rouhani sa tvert om at dersom USA forsøker å blokkere transport av iransk olje fra Persiabukta, vil Iran sørge for at ingen olje vil bli transportert derfra.

30 prosent av den oljen i verden som fraktes på skip, kommer nettopp fra Persiabukta, så dersom det skulle bli alvor ville det få en svært stor virkning på verdenshandelen. Iran hevder nå at de er militært i stand til å ta full kontroll over Persiabukta.

Terroraksjon i det sørlige Iran 6. desember 2018.

USA har også bygd seg kraftig opp i Nordøst-Syria og dette blir også sett i sammenheng med en mulig krig mot Iran. 6. desember 2018 ble den sørlige iranske byen Chabahar ved Persiabukta rammet av en terroraksjon. USA, Saudi-Arabia og Israel er kjent for å støtte terroristgrupper i Iran, og det er antakelig en av disse gruppene som står bak.   

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Helge Ingstad-fadesen er en slik forberedelse. Som de har prøvd å dekke over, helt siden starten. Den eneste fornuftige forklaringen på hvordan fregatten endte slik den gjorde, er at de øvde på avskjæring av olje-tankere.
    Nå har de jo også innrømt at den var under NATO-kommando da det smalt.

  2. Avatar for SHO SHO says:

    Siste nytt er at USA nå er netto-eksportør av olje. USA er dermed selvforynt med olje (i noen år fremover?) og tåler dermed bedre nå at det oppstår en større oljekrise i bla Midt-Østen. Dette er et slags mulighetsvindu for USA, og er kanskje siste gang på veldig lang tid at USA vil kunne ha en slik mulighet til å lage faenskap i Midt-Østen og andre steder uten selv å bli rammet hardt.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere