Forberedelsene til krig mot Iran fortsetter

0
Gribbene flokker seg om Iran


USAs marine har sendt en av sine hangarskipsgrupper til Den persiske bukta. Det er hangarskipet USS John C. Stennis og dens følgeskip som det dreier seg om. Dette er en styrkedemonstrasjon mot Iran, men den vil neppe får lederne i Teheran til å endre sin politikk. President Hassan Rouhani sa tvert om at dersom USA forsøker å blokkere transport av iransk olje fra Persiabukta, vil Iran sørge for at ingen olje vil bli transportert derfra.

30 prosent av den oljen i verden som fraktes på skip, kommer nettopp fra Persiabukta, så dersom det skulle bli alvor ville det få en svært stor virkning på verdenshandelen. Iran hevder nå at de er militært i stand til å ta full kontroll over Persiabukta.

Terroraksjon i det sørlige Iran 6. desember 2018.

USA har også bygd seg kraftig opp i Nordøst-Syria og dette blir også sett i sammenheng med en mulig krig mot Iran. 6. desember 2018 ble den sørlige iranske byen Chabahar ved Persiabukta rammet av en terroraksjon. USA, Saudi-Arabia og Israel er kjent for å støtte terroristgrupper i Iran, og det er antakelig en av disse gruppene som står bak.   

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.