Brannmenn og politi i Frankrike vil ikke slåss mot folket

5
Kari Angelique Jaquesson

Av Kari Angelique Jaquesson.

Her er to sterke videoklipp:

Brannmenn som snur ryggen til når sjefene instruerer dem i å angripe sine egne, og politiet som tar av seg hjelmene.
Sjefen for politiets fagforbund har tatt til orde for at hæren må settes inn.
Hæren mot folket, altså.
Marine LePen har allerede tatt til orde for å oppløse Nasjonalforsamlingen.

Det du ser i Frankrike er blåbær.

Det som skjedde i Syria var at «demonstranter» var væpnet til tennene, driftet av NATO og Gulfstatene, skar hodene av folk, henrettet systematisk kristne og alawitter, voldtok og lemlester. De kastet offentlig ansatte ut av bygninger, drepte journalister og skjøt missiler mot de delene av byene de ikke hadde okkupert.

Men de var altså ifølge våre ledere og presse «fredelige demonstranter» og «moderate opprørere». (De tviholder på disse løgnene fremdeles)

Legg godt merke til forskjellen i ordbruk i norske medier når demonstrantene i Frankrike omtales, og fremferden til myndighetene.  Når iranere demonstrerer mot vanskelig økonomi omtales demonstrasjonene som «mot regimet».

Hva skriver de om de franske?

Hva sier folk i gatene?
«Vi med lave lønninger blir skattet ihjel, kan ikke leve,
kan ikke få endene til å møtes,vi blir ikke hørt. Det har blitt helt uholdbart.» «Vi blir sett ned på.»
«Vi må komme oss til jobb, det koster for mye.»

«Folk er sultne, de har rett til å spise.»

Samtidig får de rikeste skatteletter.

Denne artikkelen ble først publisert på bloggen til Kari Jaquesson.

Kategorier
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. ‘‘Soon coming to a town near you’’? . . . . . . .

    Norv%C3%A8ge

  2. Macron kunne nærmest promenere fra kontoret i en Rothschild bank og inn i presidentpalasset. En mer ubesværet vei til president embetet har vel ingen fransk president hatt. Så er han også bankkartellets og dermed den globale finanskapitalens mann, så med alle deres ressurser bla innen presse og media fikk de sin mann på plass.

    Det han gjør skulle ikke komme som noen overraskelse for de som kjenner kapitalkreftene. Han skal åpne økonomien for privatisering, så storkapitalen får eierskap og kontroll på landressurser og infrastruktur. Han skal kutte kraftig i statlige utgifter og avskaffe velferdsstaten. Han skal altså implementere nyliberal markedsøkonomi, som overfører enorme summer fra lavere samfunnsklasser til overklassen, som de borgerlige vil i alle Europeiske og verdens land.

    Han skal danne en europeisk hær, mer for å holde de lavere samfunnsklassene fra å gjøre opprør enn å forsvare Europa, når de fattige blir fattigere og de rike rikere med hans politikk. Gledelig er det at politiet demonstrerer at de er på folkets side, en får håpe at hæren også sier nei hvis Macron setter hæren inn mot folket. Da må nasjonalforsamlingen oppløses og folket får nyvalg, og med det kan det også være håp om at det franske folket vil melde seg ut av EU?

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere

Historisk kommentararkiv

5 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.