Minst 150 sivile drept i Jemen

0
Et barn betrakter det utbombede hjemmet sitt i Jemen. Shutterstock.

Minst 150 sivile ble drept de de havnet i en kryssild mellom den saudiarabiske koalisjonen og houthi-geriljaen ved havnebyen Hodeidah i Jemen, skriver Middleeastye (MEE).

Hodeidah ligger ved Rødehavet og er den eneste livlinja inn til de opprørskontrollerte områdene i Jemen. Dette gjør at kampene er blitt ekstra harde. FNs generalsekretær Antonio Guterres sier at dersom havna i Hodeidah blir ødelagt vil det kunne skape «en absolutt katastrofal situasjon».

USAs utenriksminister Mike Pompeo har oppfordret regjeringa i Saudi-Arabia til å innlede fredsforhandlinger om Jemen. Men kongedømmet kunne ikke ha ført denne krigen dersom det ikke hadde hatt massiv militær og politisk støtte, ikke minst fra USA. I en beregning som MEE har gjort viser det seg at europeiske land har godkjent salg av våpen til en verdi av 86,7 milliarder dollar til saudikoalisjonen, eller 55 ganger mer enn det som er gitt i humanitær hjelp til Jemen. Frankrike er det landet i Europa som har solgt mest våpen til koalisjonen etterfulgt av Storbritannia og Tyskland.

 

KampanjeStøtt oss

Start diskusjonen på forum.steigan.no