Israel bomber pressesenter i Gaza

0
Israel har bombet et pressesenter i Gaza. Skjermdump fra Twitter.

Israelske fly har bombet bygningen til Al Aqsa TV i Gaza, skriver al-Jazeera  på sine nettsider. Angrepet kom etter en serie med rakettutskytinger fra Gaza mot mål i Israel. De fleste av de 300 rakettene fra Gaza ble skutt ned av Israels Iron Dome-system, skriver nettavisa.

Minst tre palestinere ble drept under de israelske angrepene på Gaza. En israeler er drept av en av rakettene fra Hamas.

Det israelske flyvåpenet har svært avanserte målstyringssystemer, så når de bombet en sivil presseorganisasjon så var det fordi det ville gjøre det. Det kan neppe være snakk om en feilbombing. Israel betrakter palestinsk presse som et legitimt mål, men har naturligvis ingen legal støtte for dette i internasjonal lov.

Rakettangrepene fra Hamas kom etter at et israelsk raid hadde drept sju palestinere, inkludert Nour Baraka, kommandant i al-Qassam-brigaden, den væpnede delen av Hamas.

The electronic intifada gir en foreløpig oversikt over skadene både på palestinsk og israelsk side. Og her er en versjon fra den andre sida ved avisa Haaretz.

Israel føler seg trygt på å ha full ryggdekning fra USA uansett hva landet måtte foreta seg. Donald Trumps sikkerhetsrådgiver, John Bolton, er en svoren venn av Israel og støtter landet i tykt og tynt. Han fikk nylig en pris for dette fra Zionist Organization of America (ZOA).

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.