Israel bomber pressesenter i Gaza

0
Israel har bombet et pressesenter i Gaza. Skjermdump fra Twitter.

Israelske fly har bombet bygningen til Al Aqsa TV i Gaza, skriver al-Jazeera  på sine nettsider. Angrepet kom etter en serie med rakettutskytinger fra Gaza mot mål i Israel. De fleste av de 300 rakettene fra Gaza ble skutt ned av Israels Iron Dome-system, skriver nettavisa.

Minst tre palestinere ble drept under de israelske angrepene på Gaza. En israeler er drept av en av rakettene fra Hamas.

Det israelske flyvåpenet har svært avanserte målstyringssystemer, så når de bombet en sivil presseorganisasjon så var det fordi det ville gjøre det. Det kan neppe være snakk om en feilbombing. Israel betrakter palestinsk presse som et legitimt mål, men har naturligvis ingen legal støtte for dette i internasjonal lov.

Rakettangrepene fra Hamas kom etter at et israelsk raid hadde drept sju palestinere, inkludert Nour Baraka, kommandant i al-Qassam-brigaden, den væpnede delen av Hamas.

The electronic intifada gir en foreløpig oversikt over skadene både på palestinsk og israelsk side. Og her er en versjon fra den andre sida ved avisa Haaretz.

Israel føler seg trygt på å ha full ryggdekning fra USA uansett hva landet måtte foreta seg. Donald Trumps sikkerhetsrådgiver, John Bolton, er en svoren venn av Israel og støtter landet i tykt og tynt. Han fikk nylig en pris for dette fra Zionist Organization of America (ZOA).

 

 

Forrige artikkelMinst 150 sivile drept i Jemen
Neste artikkelMaktesløse politikere og den virkelige klimapolitikken
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).