Ap, Sp og KrF sammen: En reaksjonær regjering

4
Den som følger dekninga av striden i Kristelig folkeparti i Klassekampen kan få et inntrykk av at det er et historisk drama vi står overfor. Skjermdump fra Klassekampens nettsider.
Ove Bengt Berg

Av Ove Bengt Berg.

Mange som regner seg som venstreorienterte gleder seg over mulighetene til å kaste Solberg-regjeringa og få Kristelig Folkeparti og Senterpartiet i regjering under Arbeiderpartiets ledelse. Det vil ikke bli en regjering til glede for vanlige folk.

I Europa finnes det ikke noe kristent parti som ikke er sterke tilhengere av markedsøkonomi, og i USA er de kristne organiserte mer markeds-orienterte jo mer kristne de er.

Tilhengerne av den kristne ideologien har hatt to tusen år på skape økonomisk rettferd og gode sosiale liv for menneskene. Uten å ha lyktes med annet enn å skape en velstående kirke med mektige rike og krigerske menn. Religioner er konstruerte for å gi de mektige og deres etterkommere samme makt til evig tid. Bare frigjort fra religioner har det vært mulig å oppnå det vi har av samfunnsmessig sosial rettferdighet i dag. Der ethvert forsøk på framskritt blei motarbeida av de kristne, av kirken og av Kristelig Folkeparti i hele sin eksistens.

Om KrFs landsmøte vedtar å innlede regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, vil nær halvparten av medlemmene heller gå inn i regjering med Sylvi Listhaugs parti. Skal ikke KrF sprekke omtrent på midten, må alle disse Frp-tilhengerne i KrF gjøres fornøyde for at Arbeiderpartiet skal få sin første kristne statsminister.

Det er lett å glemme at Ap ikke er noe radikalt alternativ og ikke står for en framstegsvennlig politikk. Ap er for EUs anti-sosialdemokratiske politikk. Både Ap, Sp og KrF er ivrig for å krige på vegne av USA, en politikk også SV har vist at de mer enn gjerne slutter opp om.

Med KrF i en slik regjering må kvinnene bli taperne. De skal betales for å være hjemme; de fattigste og dårligst utdanna av dem. 1. mai 2014 var KrFs krav om forsøk på innskrenking av abortloven og med krav til helsepersonell, hovedsak. LO gir vel opp dette kravet for å få Ap i regjering? Både KrF og SV vil ha mange nye innvandrerne og de er også for at muslimene skal få alle de rettighetene vi i århundrer har slåss for at de kristne skal miste. Forsvar av Israel er KrFs viktigste utenrikspolitiske sak, også når kristne fordrives der, «for det står i Bibelen». Det eneste positive ved denne regjeringa kan være at Sp klarer å snu KrF og Ap i deres kamp for det meningsløse «fylket» Viken.

Den kristne Ap-lederen ville i valgkampen i 2017 i regjering med både Venstre og KrF. Det tapte Ap valget på. Det blir neppe lettere for Ap i 2021 om de vil gjenvelges etter å ha sluppet KrF inn i regjering.

Historikeren Finn Olstad har skrivi boka om «Frihetens århundre». Med KrF i regjering med Ap og Sp, kan kommende historikere forberede seg på å skrive boka «Reaksjonens århundre».

 

Opprinnelig publisert som leserinnlegg i Klassekampen og på bloggen til Ove Bengt Berg.

 

___________________________________________________
Dersom du vil støtte steigan.no kan du bruke betalingsløsningen vår: https://betaling.steigan.no/
En annen mulighet er å overføre til donasjonskontoen vår via nettbank: 9001 30 89050
Du kan også vippse til: 116916

Tusen takk!

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  Nå har vi altså fått første runde med avklaring om hvilken vei Krf går videre.
  Pga Hareides klønete håndtering av prosessen så ble det vedtatt at Krf skal søke om å starte forhandlinger med Solberg-regjeringen om deltakelse i dagens regjering.

  Jeg tenkte at jeg skulle komme med noen tallopplysninger:
  I første avstemmingsrunde på Gardermoen fikk rød side 44% (!) av stemmene, mens blå side fikk 40% av stemmene og gul side fikk 16% av stemmene. I neste runde vant imidlertid blå side. Med 40% av stemmene i ryggen overtar nå altså de blå den videre styringen med Krf og dette skjer mot 60% av stemmene (rød+gul) som altså ikke ønsker noe deltakelse i Solberg-regjeringen.

  Kan dette forhold føre til utmeldinger og til splittelse i partiet?

  I dag har Krf åtte representanter på Stortinget. Hvor 2 av disse tilhører rød side, 2 tilhører gul side og 4 tilhører blå side. Kan det tenkes at 4 av disse stortingsrepresentanter hopper av Krf og feks går over til Sp og/eller Ap? I såfall vil kombinasjonen av Ap+Sp+SV+Rødt+MDG da ha til sammen 85 representanter på Stortinget, hvilket altså betyr at disse fem partier til sammen har flertall på Stortinget (mens mørkemennene i Krf sitter igjen i sitt gamle og trolig døende parti).

  Kanskje vi bør rette en takk til Hareide?

 2. Hareide har uttalt at de ønsker 25000 innvandrere i året, og det fra MENA (Midt-Østen/Nord Afrika) land, som med familiegjenforening og henteekteskap kan bli mange flere enn det. Altså ytterligere ikke-bærekraftig innvandring hvert år, ikke bærekraftig innvandring fra feks USA, Canada, Øst-Asia og India, som både integreres og assimileres.

  Innvandring som er bærekraftig både vanskeliggjøres og motarbeides, det er kun innvandring som belaster alle budsjetter som er ønskelig, på bekostning av svake grupper fra vertbefolkningen. For selv om Hareide sier at han vil bekjempe fattigdom, gjelder ikke det for svake grupper fra egen befolkning, for Krf stemte for kutt i 15 velferdsordninger som rammer dem. Kristent.

  Virkelige flyktninger og de det er flest av, (en FN rapport sier 97%) økonomiske immigranter som får flyktningestatus av saksbehandlerne i UDI, er det ingen fare med, med flyktningestatus får de rød løper hos alle offentlige kontorer her i Norge.

  Mens mange unge nordmenn har ikke råd til å kjøpe egen bolig, er ikke det noe problem for økonomiske immigranter. De får gratis boliger til millioner, utbetalinger per mnd en pensjonist kan drømme om, gratis førerkort, tannhelse som nordmenn må betale for, de går foran nordmenn i helsekøen, gratis barnehageplass, fulle pensjonsrettigheter etc, til tross for at 75% ikke kommer i arbeid, og det også for 3 generasjon med opprinnelse fra MENA land.

  Rødt vil også ha 20000 innvandrere fra MENA land hit hvert år, det ville gjerne Steigan.no se regnskapet for, og har forespurt Rødt om det to ganger uten å få svar. Skulle Krf en gang komme sammen med Rødt i regjering, har de samme interesser her.

  Som forfatter av innlegget antyder, støtter Krf det meste av krigene til USA/NATO, og til tross for at de kaller seg kristne som andre kristne parter i Vesten, støtter de en sosialdarwinistisk markedsøkonomi som kaster svake grupper ut i elendighet og gjør arbeidere til arbeidende fattige. Kristent.

  Da er det ingen grunn til å legge fingrene i mellom, posører og falske kristne er det nok av i Krf og andre såkalte kristne partier. Den pene mannen som er ren og pen i tøyet og som ser ut som og snakker på en måte som gjør inntrykk på bibel-beltet på Vestlandet, er altså den globale finanskapitalens mann, i bibelsk tid pengevekslernes i templets mann, ikke de svakes forkjemper. Se på hva de som kaller seg kristne (Krf) gjør, ikke hva de sier.

 3. Avatar for ABC ABC says:

  Religionen vs penger. Penger vinner men ikke hos alle men systemet er bygget som så at fiat penger som tilvirkes i alt større kvanta av bla private aktører styr.

  25000 innvandrere i året… Det må vare korrupsjonen som gir opphav til sådanne galne forslag. Vi går mot en alt større arbeidsledighet av ulike årsaker…

  USA 3.7% offisielt

  VS

  The ShadowStats Alternate Unemployment Rate for October 2018 is 21.2%.

  http://www.shadowstats.com/alternate_data/unemployment-charts

  “There are three types of lies – lies, damn lies, and statistics.”

  Bare begynnelsen. Innvandring i den situasjonen er ja…

 4. Bondevik , eliterepresentant, Bilderberggjest og gullselger, samt Club of madrid og demokratiforkjemper framstår som en superglobalist her på nettsiden sammen med blandt andre her GHB , Mikhail Gorbahev Carl Bildt ( leder av European Council of foreign relations, og Bill Clinton.
  Demokrati-glamour
  Avslørende artikkel som viser at Bondevik står for nei til Høyre samarbeid
  Her er en video der Siv Jensen sier rett ut at det var Bondevik som forsøkte å ødelegge for dem.
  https://www.nrk.no/norge/siv-jensen-om-krf-valget_-_-skuffet-over-hareide-1.14277773Bondevik

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere