USAs visepresident med truende tale mot Kina

0

USAs visepresident Mike Pence holdt en tale 4. oktober 2018 der han kom med sterke advarsler mot Kina og framstilte landet som den viktigste trusselen mot USA. Pence kritiserte mange sider av Kinas politikk og beskyldte Beijing for å prøve å undergrave president Donald Trumps posisjon.

«Kina bruker politiske, økonomiske og militære midler, samt propaganda for styrke sine posisjoner på bekostning av USA, sa Pence, som åpenbart ikke heftet seg ved at hans eget land bruker akkurat disse metodene for å beholde sin posisjon.

Blant de sakene Pence trakk fram var Kinas økte posisjon i Sørkinahavet og de kinesiske myndighetenes hardhendte holdning mot opposisjon.

Kinesiske myndigheter reagerte på talen ved å kalle den en samling av udokumenterte påstander og grunnløse beskyldninger.

Telegrambyrået Xinhua karakteriserte talen til Pence som «ikke så smart ryktespredning».

Samtidig fortsetter handelskrigen mellom de to gigantene. Et av Kinas mottrekk mot USAs sanksjoner er å pumpe over 750 milliarder yuan inn i kinesisk økonomi. Kommentarene går ut på at handelskrigen kommer til å bli bitter og langvarig.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.