USAs visepresident med truende tale mot Kina

5

USAs visepresident Mike Pence holdt en tale 4. oktober 2018 der han kom med sterke advarsler mot Kina og framstilte landet som den viktigste trusselen mot USA. Pence kritiserte mange sider av Kinas politikk og beskyldte Beijing for å prøve å undergrave president Donald Trumps posisjon.

«Kina bruker politiske, økonomiske og militære midler, samt propaganda for styrke sine posisjoner på bekostning av USA, sa Pence, som åpenbart ikke heftet seg ved at hans eget land bruker akkurat disse metodene for å beholde sin posisjon.

Blant de sakene Pence trakk fram var Kinas økte posisjon i Sørkinahavet og de kinesiske myndighetenes hardhendte holdning mot opposisjon.

Kinesiske myndigheter reagerte på talen ved å kalle den en samling av udokumenterte påstander og grunnløse beskyldninger.

Telegrambyrået Xinhua karakteriserte talen til Pence som «ikke så smart ryktespredning».

Samtidig fortsetter handelskrigen mellom de to gigantene. Et av Kinas mottrekk mot USAs sanksjoner er å pumpe over 750 milliarder yuan inn i kinesisk økonomi. Kommentarene går ut på at handelskrigen kommer til å bli bitter og langvarig.

KampanjeStøtt oss

Kommentarer

 1. Avatar for SHO SHO says:

  …ser ut som siste del av innlegget mangler

 2. Den eneste trusselen som Kina utgjør mot USA er i tilfelle økonomisk, ikke militært. Kina “truer” med å passere USA økonomisk snart, og vil fase ut dollar ved handel. USAs hegemoni er truet, og USA reserverer seg retten til å gå til angrep på land som reduserer USAs økonomiske dominans i verden.

  Pence sin tale er nok heller beregnet på en vestlig befolkning, som skal tro at USAs militære opptrapping er et svar på Kinas økende aktivitet i Sørkinahavet. Det er heller at USA bruker nærværet av sin krigsmaskin til å true all handel på alle markeder til å foregå på USAs premisser, og Kina svarer.

  Kinas Belt and Road Initiative vil ferdig utbygd gjøre at det økonomiske tyngdepunktet i verden forflytter seg østover i Eurasia, og det blir (tvingende) nødvendig for Vest-Europa å øke sin handel betydelig med Østen enn med USA. Dette gjør at USA mister sin dominans på det eurasiske kontinent, noe som USA vil prøve å motvirke med nesten alle midler, selv om det omfatter en krigstilstand både med sanksjoner og militære trusler.

 3. Avatar for Frimann Frimann says:

  Nå så jeg hele talen i går, og den var svært nøktern og overraskende presis, uten politisk svada og skvalder. Klart jeg regner med at dette er et partsinnlegg, så overdrivelser er det nok, men det Kina og myndighetene bedrev av først og fremst spionasje, familier til kinesiske studenter på universiteter i USA blir straffet hvis studenten uttaler seg negativt om regimet, det kommende sosialkreditt-systemet, stjeling av patenter, krav om at bedrifter som skulle etablere seg eller selge produkter i Kina måtte gi fra seg bedriftshemmeligheter og veldig veldig mye mer. I det hele tatt, talen til Pence var vel verdt å høre på.

  Naturligvis er dette sett med amerikanske øyne. Deres verdens hegemoni er i ferd med å revne, og nå møter de jevnbyrdig motstand fra Russland og Kina, som ikke lar seg presse av USAs maktmidler eller trusler. Denne endringen i maktbalansen vil måtte medføre en del konflikter i tiden fremover, også krig.

 4. Ja det er klart at det skal bli krig. Den er sågar allerede i gang med Syria som sentrum. Det siste nye er et høynet konfliktnivå mellom Saudi-Arabia og Tyrkia med drapet på den regimekritiske saudiarabiske eksil-journalisten som ble partert i det Saudiske konsulatet i Tyrkia. Begge disse jævla drittlandene er jo selvfølgelig vår høye beskytter USAs “bestevenner”. Men så vet vi jo hvor two faced USA er. De har ingen kompass for rett og galt de. De opererer etter “vinn eller forsvinn”. Derfor kan de heller aldri akseptere at andre land forbigår dem, og derfor opptrer de notorisk uærlig og ondsinnet i alt de gjør. Faens møkkaland!

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere