USA setter alle F-35-fly på bakken etter ulykke

2

Pentagon setter alle USAs F-35-fly på bakken etter at et fly av typen F-35B kræsjet. Det melder Military Times. Også Storbritannia, Israel og andre land som har F-35-fly har valgt å gjøre det samme. Norge er den største kjøperen av F-35 etter folketallet, og har ikke noe annet valg enn å følge etter. Lockheed Martins F-35-prosjekt er det dyreste våpensystemet noensinne, og det har vært hjemsøkt av problemer og overskridelser hele veien. Flyet er blitt kalt en «kalkun» og det er blitt hevdet at det er utdatert allerede før det er på vingene.

Flystyrten er derfor enda en skrape i lakken for produsenten og fro de politikerne som har lenset statskasser for å finansiere dette prosjektet. Men det hele vil sikkert bli lappet over og flyene bli satt i drift igjen.

Samtidig meldes det at USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis har gitt ordre til at 80 prosent av USAs flystyrke skal være i full kampberedskap innen ett år. Denne ordren kom etter at flyvåpenet i sin regelmessige rapport om rikets tilstand kunne melde at kampberedskapen til føystyrken faller. F-35A har en flyberedskap på 54,7% og F-22 Raptor sjokkerer de militære med en beredskap på 49%.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


Kommentarer

  1. Avatar for AnneBrit AnneBrit says:

    Dette flyet er den største kalkunen som noen gang har vært i lufta. Og den dyreste. Det gir grunn til optimisme.
    Ikke bare er det under pari, ingen har egentlig råd til å bruke dem i kamp. Israel har det problemet.

  2. Den påtatte idealistiske troen på kapitalismen viser seg å være falsk. Det handlet aldri om en tro på et system som skulle tilrettelegge for rettferdig konkurranse, og rasjonell ressursfordeling. Det handlet utelukkende om jungelens lov. “Vi tvinger dere til å kjøpe drittflyet vårt fordi vi kan”. Både amerikanske og europeiske skattebetalere må selvsagt avse enorme summer til disse rike våpenprodusentene. Dette er noe befolkningen tidligere har kunneyt glemme, fordi forbedret militær slagkraft som regel har ført til imperialistisk ekspanskjon som igjen har kommet skattebetalerne til gode. Den store forskjellen med F35 er at den faktisk svekker den militære slagkraften relativt. Det spørs om skattebetalerne tar det så pent når MIC lanserer dronejagerne før F35 egentlig har fått noen bruksverdi. For da skal de jo klemme disse pengene ut av folk også. -UTEN noen som helst form for gevinst.

Fortsett diskusjonen på forum.steigan.no

Deltakere