USA setter alle F-35-fly på bakken etter ulykke

0

Pentagon setter alle USAs F-35-fly på bakken etter at et fly av typen F-35B kræsjet. Det melder Military Times. Også Storbritannia, Israel og andre land som har F-35-fly har valgt å gjøre det samme. Norge er den største kjøperen av F-35 etter folketallet, og har ikke noe annet valg enn å følge etter. Lockheed Martins F-35-prosjekt er det dyreste våpensystemet noensinne, og det har vært hjemsøkt av problemer og overskridelser hele veien. Flyet er blitt kalt en «kalkun» og det er blitt hevdet at det er utdatert allerede før det er på vingene.

Flystyrten er derfor enda en skrape i lakken for produsenten og fro de politikerne som har lenset statskasser for å finansiere dette prosjektet. Men det hele vil sikkert bli lappet over og flyene bli satt i drift igjen.

Samtidig meldes det at USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis har gitt ordre til at 80 prosent av USAs flystyrke skal være i full kampberedskap innen ett år. Denne ordren kom etter at flyvåpenet i sin regelmessige rapport om rikets tilstand kunne melde at kampberedskapen til føystyrken faller. F-35A har en flyberedskap på 54,7% og F-22 Raptor sjokkerer de militære med en beredskap på 49%.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.