USA setter alle F-35-fly på bakken etter ulykke

0

Pentagon setter alle USAs F-35-fly på bakken etter at et fly av typen F-35B kræsjet. Det melder Military Times. Også Storbritannia, Israel og andre land som har F-35-fly har valgt å gjøre det samme. Norge er den største kjøperen av F-35 etter folketallet, og har ikke noe annet valg enn å følge etter. Lockheed Martins F-35-prosjekt er det dyreste våpensystemet noensinne, og det har vært hjemsøkt av problemer og overskridelser hele veien. Flyet er blitt kalt en «kalkun» og det er blitt hevdet at det er utdatert allerede før det er på vingene.

Flystyrten er derfor enda en skrape i lakken for produsenten og fro de politikerne som har lenset statskasser for å finansiere dette prosjektet. Men det hele vil sikkert bli lappet over og flyene bli satt i drift igjen.

Samtidig meldes det at USAs forsvarsminister Jim «Mad Dog» Mattis har gitt ordre til at 80 prosent av USAs flystyrke skal være i full kampberedskap innen ett år. Denne ordren kom etter at flyvåpenet i sin regelmessige rapport om rikets tilstand kunne melde at kampberedskapen til føystyrken faller. F-35A har en flyberedskap på 54,7% og F-22 Raptor sjokkerer de militære med en beredskap på 49%.

Forrige artikkelTyrkia hevder de vet hvordan og når Khashoggi ble drept
Neste artikkelKina klart til å satse på gjenreising og nysatsing i Syria
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).